un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HTC One X+, facelift la modelul de top

4 Oct 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Am văzut pe mulţi spunând că HTC a lansat One X+, un telefon “nou”. Eu o văd mai degrabă ca pe un facelift al modelului lor de top One X.

One X+ modifică, în principal, doar două dintre specificaţiile modelului lansat prin martie: procesorul urcă de la 1,5 GHz la 1,7 GHz, iar bateria de la 1850 mAh la 2100 mAh. Va exista şi o variantă cu stocare de 64 GB, pentru cei cu multe jocuri sau muzică.

În alte cuvinte, au îmbunătăţit cam tot ce s-a putut pentru a aduce telefonul la zi. Este mai degrabă un update tehnologic decât un telefon nou, update menit să mai aduca gama One în mintea oamenilor.

Design-ul văd că a trecut doar la un model negru cu roşu în jurul camerei, probabil în linia gamei Beats Audio, dominată de aceste culori. Sper să existe şi o versiune albă, care arată foarte bine cu carcasa de calitate a celor de la HTC.

Nu sunt mai multe de zis. Aştept să văd dacă-l prind şi eu pentru câteva teste de benchmark, ca să-l compar cu One X-ul meu standard. Întrucât One X+ rulează Android 4.1 Jelly Bean şi o versiune mai nouă de interfaţă Sense, mă aştept să fie mai rapid în teste, iar vestea bună este că producătorii de ROM-uri vor putea adapta rapid softul de pe One X+ la One X. Specificații complete.

Ionuț Bălan are o altă părere.

    9 comentarii

  1. Eu zic ca au facut o treaba buna, iar mai jos sunt cele 3 motive pentru care cred asta:

    1. Au eliminat majoritatea problemelor pe care le are One X. One X+ are autonomie mai mare, camera frontala mai buna, filmeaza la 30 fps, stie LTE si are o versiune cu 64 GB memorie interna.

    2. Pana va scoate Samsung urmasul lui Galaxy S3 si LG va pune Jelly Bean pe Optimus G, HTC va avea cel mai performant telefon cu Android. Chiar daca nu sunt sanse sa depaseasca Galaxy S3 la vanzari, faptul ca au cel mai bun telefon cu Android o sa le creasca vanzarile.

    3. Este un update care-i costa putin. Daca bagau banii astia in publicitatea, faceau mai putine valuri decat fac cu anuntarea si lansarea lui One X+.

      (Citează)

  2. Ideea e ca acum au Tegra cu LTE, nu le mai trebuie chip-uri Qualcomm pentru America.

      (Citează)

  3. Cică primim și noi Android 4.1 cu Sense-ul nou după ce lansează oficial One X+. Nu m-aș supăra să am și eu bateria aia, dar în rest nu cred că se va simți vreo diferență la utilizare normală (nu benchmark). Citisem pe uneva că o să știe și GLONASS pe lângă GPS, ăsta e un mic avantaj.

      (Citează)

  4. Nu stiu daca facelift e cel mai potrivit termen. Asta implica si niste schimbari cosmetice, dar telefonul arata la fel. E mai degraba o varianta imbunatatita.

      (Citează)

  5. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1920059
    Cam asta va fi nou în Sense pe One X+ și One X. Foarte tare că merge USB Host, chiar mi-ar trebui așa ceva. Doar să găsesc un cablu.

      (Citează)

    • Cam toate telefoanele au si USB Host, dar e neactivat. Cabluri OTG gasesti pana la urma, vand tot felul de magazine dubioase. Vezi sa fie chiar USB on-the-go, nu doar un cablu cu mufele care-ti trebuie la fiecare capat.

        (Citează)

  6. monitoare LED ieftine

    09/10/2012 la 10:21 AM

    Inclusiv ecranul este schimbat in Gorilla Glass 2. Design-ul telefonului este in continuare de top, deci bine au facut ca n-au umblat la el. Da si eu am unul alb si as vrea tot alb.
    Dupa ultimul update in quadrant am scos 6024 puncte fata de 4900 si ceva. Astept cu nerabdare One X+. Sunt sigur ca Mos Craciun o sa-si faca datoria :)

      (Citează)

  7. monitoare LED ieftine

    09/10/2012 la 10:48 AM

    P.S. Invit posesorii de HTC One X sa citeasca articolul despre Gorilla Glass si commentul meu. ms.

      (Citează)

  8. Nu e doar facelift, vizual a avut loc cea mai insesizabila schimbare. Adevaratele schimbari sunt sub capota.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus