un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am fost James Bond pentru o zi

22 Oct 2012  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Mă uitam acum mulţi ani la un interviu cu Pierce Brosnan, parcă, şi vorbea despre cum nici un actor n-ar refuza rolul James Bond dacă i s-ar oferi. Este o onoare, un mesaj de “eşti cool, elegant, şarmant, arăţi a super-agent secret”.

La o scară mult mai mică aici la noi, cum aş fi putut refuza eu invitaţia CineForum de a participa la o competiţie între bloggeri pentru a descoperi un agent secret 007 autohton, mai ales că cel mai recent film din serie, Skyfall, se lansează pe 26 octombrie?

N-am refuzat. Şi împreună cu alţi bloggeri (Costin, Cristi) şi VIP-uri precum Dani Oțil și Adi Nartea ne-am întrecut sâmbătă în diverse probe de îndemânare şi inteligență, pe parcursul întregii zilei.

La căţărat peretele n-au fost probleme, dar de la trasul cu puşca au apărut primele indicii ca un 007 român nu va apărea prea curând. Nici o sticlă de plastic n-a fost rănită făcând fotografiile de mai jos, mai ales spre ruşinea mea, care am avut altădată succes mai mare cu pistolul.

Proba următoare a fost cea mai amuzantă. “Găsiţi o parteneră” (adică, agăţaţi o domnişoară, că James Bond face asta toată ziua) “şi fotografiaţi-vă împreună cu ea, îmbrăcaţi elegant într-un magazin din Bucureşti”. Aveam o oră şi ceva la dispoziţie.

Acum, unii au trişat şi şi-au adus domnişoarele de acasă. A mea era pe coclauri, aşa că a trebuit să folosesc farmecul personal prin AFI Palace, pe femei necunoscute. Eu sunt de părere că dacă mi-ar fi fost aşa simplu să agăţ fete n-aş mai fi ajuns blogger, fiind prea ocupat cu învârtitul femeilor şi îndeplinitul fanteziilor mele (cu sex în timp ce ţin într-o mână o felie de pizza şi în alta un smartphone), aşa ca proba asta m-a încuiat.

Merg în AFI şi dau o tură să văd dacă găsesc vreo cunoştinţă pe acolo, ca să-mi uşurez muncă. N-am găsit. M-am uitat pe FourSquare, n-am găsit. Am întrebat pe Twitter, n-am primit nici un răspuns.

Într-un final, abordez metoda “prima care-mi iese în cale, prima care-mi iese în cale”. Intru la Reserved, iau de pe raft un costum mişto şi o cămaşă, mă uit după femei şi prima pe care o văd este o blondă foarte, foarte drăguţă (evit cuvântul superbă pentru a nu fi sugrumat în somn).

Îi explic că sunt într-o competiţie şi trebuie să mă aştepte 3 minute până mă schimb, apoi să facem o fotografie împreună, o simt că se cam codeşte, iau fața de pămpălău inofensiv şi îi zic din nou că nu e nici o manevră/păcăleală la mijloc, aşa că-mi spune “păi… fac poza dacă e de acord şi mama“.

Şi mi-o prezintă pe maică-sa, materializată lângă noi ca la teleportarea din Star Trek.

Să-mi cadă fața, nu alta. Eram în criză de timp, alte femei nu prea erau în zonă, cea cu care intrasem în vorbă era perfectă pentru ce-mi trebuia mie şi, dintre toate chestiile posibile care se puteau întâmpla, era cu maică-sa?

Maică-sa s-a uitat bizar, dar a fost de acord. În 3 minute eram îmbrăcat, apoi am făcut fotografia de mai jos. Ca şi în povestea cu metroul, nu i-am aflat numele domnişoarei, dar dacă o recunoaşte cineva… nu ştiu, parcă n-aş vrea să vadă acest post totuşi :P

Probele au continuat. Am condus Land Rover-uri pe un traseu în parcarea mall-ului (eu am ales un Discovery automat… vai ce maşină! vreau vreau vreau!), am încercat să găsim soluţia la o problemă logică şi apoi să ne dezlegăm dintr-o poziţie nasoală.


Cum vă spuneam, n-au fost materiale de 007 între bloggeri, aceste ultime probe fiind peste puterea noastră. Înapoi la scris! Dar m-am simţit excelent şi le mulţumesc celor de la CineForum pentru invitaţie, a fost o experienţă inedită.

Skyfall intră pe 26 octombrie în cinematografe, iar mai multe puteţi afla pe Cineforum.ro şi pe facebook.com/cineforum.ro

    6 comentarii

  1. chiar e “foarte, foarte drăguţă (evit cuvântul superbă pentru a nu fi sugrumat în somn)”, cu toate ca pare de 14-16 ani. Dupa fata ta as spune ca mama statea cu acel m16 din primele poze(corecteaza-ma daca gresesc) in spatele aparatului :))

      (Citează)

  2. Din poze, reiese ca James Bond-ul inginer poarta camasa cadrilata si sacou de profesor de mate’.

      (Citează)

  3. frumos. distractie si aventura. frumoasa d.ra lui James Bond

      (Citează)

  4. Ce fata de profesor ai :)) Sa nu te duci pe la licee, ca ajungi ca nenea profesorul de sport :P

      (Citează)

  5. Parca erai la taiere in poza cu domnisoara :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus