un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

FIFA 2012 pentru Android

11 Oct 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Eu nu prea mă joc pe telefon… dar când o fac, aleg doar jocuri bune!

FIFA 2012 pentru Android a fost la ofertă zilele trecute, costând doar 25 de cenţi. Acum costă 18,25 lei, dar, zic eu, dacă sunteţi amatori de fotbal, acest joc vă va plăcea foarte mult. Îl puteți lua din Google Play.

Este surprinzător de uşor de jucat, în stânga având un joystick pentru control, iar în dreapta apar trei butoane pe ecran, pasă-șut-sprint pentru când ai mingea şi schimbă-dribling-alunecare pentru când te aperi. Jocul e complex şi poţi face combinaţii şi scheme trăgând în diverse direcţii de aceste butoane.

Am jucat câteva meciuri şi jocul e foarte simplu pe dificultatea minimă. E distractiv şi nu-ţi trebuie decât câteva minute să te obişnuieşti cu ce-ai de făcut. Apoi, creşti dificultatea. Ca şi pe calculator, ai acces la echipele reale din aproape toate ligile posibile (n-am văzut România), poţi potrivi înălţimea camerei, activa radarul şi dezactiva diverse opţiuni de-ale jocului.

Recomand un telefon sau o tabletă cu ecran mai mare, că totuşi ţii două degete pe el. Pe One X se joacă foarte bine, la fel şi pe Nexus 7. Dacă ai un procesor slab sau un ecran sub 4 inci, probabil că nu-i pentru tine jocul. Atenție: aveți nevoie de aproximativ 1,5 GB spațiu disponibil pentru download automat, dupa instalarea inițială. Din păcate, acest download durează chiar și pe wifi și face imposibilă returnarea jocului în 15 minute de la cumpărare, în caz că descoperiți că nu vă rulează acceptabil.

    13 comentarii

  1. Uneori e bine sa ai un joc pe telefon. :)

      (Citează)

  2. Salut Radu,
    Atenție: aveți nevoie de aproximativ 1,5 GB spațiu disponibil pentru download automat, dupa instalarea inițială. Din păcate, acest download durează chiar și pe wifi și face imposibilă returnarea jocului în 15 minute de la cumpărare, în caz că descoperiți că nu vă rulează acceptabil.
    Nu e chiar asa, daca ai o versiune mai recenta de Play Store (cam 90% din device-uri au update-ul de Play Store facut) fereastra de refund incepe dupa ce ai downloadat tot jocul:
    On most newer devices, when users download your app from Android Market, the expansion files will be downloaded automatically, and the refund period won’t start until the expansion files are downloaded. On older devices, your app will download the expansion files the first time it runs, via a downloader library which we’ve provided below.
    (de aici: android-developers.blogspot.ro, blog oficial Google)

    In alta ordine de ide si eu l-am cumparat cand a fost promotie (doar pentru ca a fost la promotie :D ); astept sa-mi fac un pic de timp pentru el si revin cu detalii cum se misca pe un HTC Sensation.

      (Citează)

    • @Daniel: pe asta nu o stiam. La Asphalt 7 si FIFA 2012 am tras expansionurile dupa cateva zile, dar nu mai tin minte daca mi-a disparut refund-ul pana atunci.

      @Flo: uite… unde? Butonul de Menu apare sub forma a trei puncte verticale in coltul status-bar-ului, atunci cand e cazul.

        (Citează)

  3. Si eu l-am luat tot la promotie si acum ma joc zilnic cel putin 2 meciuri.M-a surprins placut.

    P.S: Il joc pe un Galaxy S2 si e adevarat ca daca as fi avut un ecran mai mare era si mai bine, dar e ok si asa.

      (Citează)

  4. Ca o alternativă gratuită am jucat Real Football 2012, de la Gameloft care are controale identice, dar o grafică un pic mai slabă și se bazează mai mult pe achiziții în joc (credite, puncte, bani etc).

    Off topic: Apropo de ce vorbeam la articolul precedent despre Jelly Bean, uite cum arată butoanele de navigare în mod landscape, împrăștiate pe toată lungimea. E absolut imposibil să folosești tableta așa cu o singură mână. În plus, unde apare butonul de menu pentru aplicații legacy?

      (Citează)

  5. ai uitat sa spui ca e facut in romania in studioul EA de la SemaPark :)

      (Citează)

    • @un muc: nu prea sunt la curent cu ce se face in Romania. As acoperi cu placere domeniul si as raporta reusitele echipelor romanesti, dar am nevoie de date de contact de la ei sau eventual sa ma informeze respectivele studio-uri.

      @cristian: bun de stiut si asta, mersi.

        (Citează)

  6. 2013 e facut la noi nu 2012, scuze :(

      (Citează)

  7. timpul de retur al unei aplicatii e de mai bine de 24 ore.. dar nu se mai face automat..
    http://www.androidcentral.com/how-get-refund-app-google-play-beyond-15-minute-time-window

      (Citează)

  8. pot sa te ajut, daca vrei, cu persoane de contact de la EA Romania.

      (Citează)

  9. Relax, si Fifa 2012 e facut in RO (scrie in sectiunea Credits)

      (Citează)

  10. L-am avut si eu pe Nexus S cat timp aveam Gingerbread. Cand am trecut la ICS terenul era multicolor si jocul frama. Sad life :(

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus