un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce fel de oameni nu urmăresc pe Instagram

3 Oct 2012  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Utilizez des Instagram, dar în principal pentru că face un resize automat al fotografiilor, astfel încât nu uploadez 2 MB pentru orice prostie pusă pe Twitter şi, la fel de important, îmi permite să adaug o fotografie direct pe Twitter şi pe Facebook din aceeaşi acţiune, ceea ce îmi e de mare ajutor uneori.

Dincolo de asta, mă uit la ce fotografii pun alţii şi urmăresc destul de multă lume, inclusiv pe majoritatea celor care mă urmăresc pe mine. Îmi place să văd fotografii frumoase. Înainte de a urmări pe cineva, mă uit totuşi cam ce fel de fotografii pune respectiva persoană pe Instagram.

Există câteva greşeli pe care le fac mulţi utilizatori noi de Instagram. Am scris câteva mai jos, ca exemple despre de ce nu urmăresc anumiţi oameni şi ce să nu faceţi pe Instagram:

Nu urmăresc pe:

Cei care au numai fotografii cu propriul copil. Pentru tine este comoara vieţii tale, pentru mine este doar un “awww” la prima poză văzută şi plictiseală la a doua. Dacă tot fluxul tău este plin de fotografii cu bebeluşi, nu îţi voi da Add.

Cei care pun fotografii multe cu propriul animal. La fel ca mai sus, pentru mine e doar o blană care mişcă şi latră. Ai mai multe şanse dacă pui poze cu pisici, că-mi plac pisicile, dar trebuie să fie una foarte frumoasă.

Cei care pun doar poze cu ei înşişi. Indiferent dacă te ştiu sau nu, nu simt nevoia să te admir în diversele tale ipostaze. Există poză de profil, dacă vreau să te văd la faţă, în rest nu ţin să te văd cu fiecare marcă de bere în mână sau în fiecare şezlong posibil de pe plajă. Decât dacă eşti femeie şi marfă rău, desigur, caz în care știi deja că totul ți se scuză. Prin analogie, nu te voi urmări dacă pui doar poze cu prietena ta. Am înţeles, eşti mândru de cucerire, dar pentru mine nu este interesant.

Cei cu contul protejat de public. Îmi dai add, vreau să mă uit pe fotografiile tale înainte să te adaug la rândul meu şi n-am la ce. Imaginile tale sunt private, nu publice. Păi de ce? Ai fotografiat uzină nucleară? Ai vreo exclusivitate babana sau doar vorbeşti din experieta şi intuiţie.

Cei care nu pun fotografii. Prin fotografie, înteleg una făcută de tine cu reszpectiva cameră de pe telefon sau tableta. Nu vreau sa vad meme-uri si citate celebre scrize într-o fotografie, pe un fundal banal.

Cei care au pus 2-3 fotografii şi gata. Îmi pare rău, nu e destul ca să-mi dau seama ce vei fotografia în viitor. Poate o coteşti către poze cu ţine lângă prietena ta, ţinând în braţe bebeluşul vostru şi câinele, ca să fie coşmarul complet.

Staţi departe de aceste greşeli clasice şi veţi fi ok.

    6 comentarii

  1. eu nu îi urmăresc pe ăia care pun fotografii banale şi stupide. ca tine sau ca pyuric :P

      (Citează)

    • @vali: pai da, mie in principal imi place instagram ca face resize la poza cand o dau pe twitter si consum doar 100 kB. Softul oficial o urca full-size, iar eu nu-mi permit 3G nelimitat. Plus ca nici nu prea folosesc filtre…

        (Citează)

  2. I lol’d. Acu na, tre’ sa intelegi ca ceea ce e valabil pentru tine, nu se aplica si altora. Pozele cu bebelusi vor fi urmarite tot de oameni carora le plac bebelusii. Pozele cu catei, de catre oamenii carora le plac cateii. Pozele cu pisici… You get the point.

      (Citează)

  3. Nici mie nu-mi plac pozele cu bebelusi (hey, iubesc copii si bebelusii – nu ma intelege gresit) dar cand cineva are un bebe gata 1000 poze pe fb si instagram… Invitatii la dropbox sa vezi mandria de copil… Este ok totusi cand se da share la membrii familiei si anumiti prieteni apropiati dar nu toata ziua poze cu bebelusi…
    Faza cu pets e si mai banala!

      (Citează)

  4. dintre cei care au profilul blocat eu nu am intalnit, iar dintre cei din ultimele categorii nici eu nu pot sa ii sufar :)

      (Citează)

  5. legat de ce’ai zis e și filmulețul ăsta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus