un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Disney a cumpărat Lucasfilm

31 Oct 2012  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Disney a cumpărat firma Lucasfilm, inclusiv toate drepturile pentru tot ce înseamnă Star Wars, pentru 4 miliarde de dolari, din care jumătate bani în bancă şi restul în acţiuni. Mai mult, un nou film Star Wars, episodul 7, se pregăteşte pentru 2015, deşi nu se ştiu detalii despre scenariul acestuia.

“For the past 35 years, one of my greatest pleasures has been to see Star Wars passed from one generation to the next,” said George Lucas, Chairman and Chief Executive Officer of Lucasfilm. “It’s now time for me to pass Star Wars on to a new generation of filmmakers.”

Eu îl admir pe George Lucas. Omul a avut o idee, un scenariu pentru primul film. A avut succes şi apoi a făcut şi următoarele două filme legendare. Iar de atunci, din 1983 şi până astăzi, pur şi simplu a muls de bani aceste trei filme prin tot ce-a putut: jocuri pe calculator, haine, figurine şi jucării, desene animate, o nouă trilogie, parcuri de distracţie, tot ce a ținut pe piață. Până şi Angry Birds îi dă bani în curând pentru o ediţie specială.

E drept că toate acestea i-au permis să facă şi seria Indiana Jones, cu care a avut acelaşi succes imens, şi apoi să înfiinţeze firme precum THX sau Pixar. N-am găsit câte acţiuni avea la Lucasfilm şi cu câte miliarde îi creşte acum averea, dar bravo lui.

    2 comentarii

  1. Pixar, care era parte a Lucasfilm, a fost preluată de Disney. Cumva era o mișcare așteptată și trecerea Lucasfilm sub aripa Disney.

      (Citează)

    • Am auzit la stiri ca Lucasfilm era detinuta integral de George Lucas, deci toti banii merg la el, ba chiar va avea 2% din actiunile Disney.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus