un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

“Colecția” Brother de multifuncționale

17 Oct 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Toamna se prezintă nu doar noi colecţii de modă, ci şi noi colecţii de imprimante. Aşa că după nişte modele noi HP şi Epson, am fost şi la Brother săptămâna trecută, să văd ce-au în portofoliu.

Au cât nu poţi duce. Imprimante, multifuncţionale, lasere şi jet de cerneală, color sau doar alb-negru, pentru casa său birou, e totul acolo. Să vă arăt în primul rând ce mi-a plăcut mie.

Imprimantele mobile, “de buzunar”. Nu mi-a venit să cred că-i o imprimantă. Utilitatea ei este în primul rând mare pentru agenţii de vânzare care merg pe teren, pentru şantiere, pentru încheiatul de contracte pe loc când vinzi ceva în târg, curierat şi altele asemenea. Au 26 cm lăţime şi cântăresc aproape 0,5 kg, dar costă mult, începând cu 3000 lei.


Scannere mobile, tot de buzunar. Pentru aceleaşi domenii de utilizare, ai documentul scanat şi digitizat imediat.

Imprimante mobile, agăţate de curea. În străinătate era plin de vânzători cu astfel de imprimante sub braţ sau de poliţişti care luau la rând toate maşinile parcate ilegal şi le printau pe loc amendă. La noi nu ştiu cât succes ar avea, dar sunt aplicaţii de puncte de vânzare care ar putea beneficia de aceste modele.

Echipamente de etichetare. Fie că-i vorba de marcat cabluri electrice sau de lipit o etichetă pe cutii, borcane, ţevi, pachete sau orice altceva, gama de astfel de aparate rezolvă situaţia.

MFC-J4510DW. Sub acest nume se ascunde o multifuncţională (imprimantă color, scanner, fax) foarte interesantă. Are şi conectivitate la reţea cablată şi wireless, printează color, are ecran tactil şi interfaţă tip smartphone, viteză 18 ipm. Ce este inovativ, dincolo de motorul rapid şi dimensiunea ei redusă, este că hârtia intră şi iese din imprimantă cu partea lată în faţă, ceea ce înseamnă că poate imprima nu doar A4, ci şi A3 introdus pe lungime.

Sunt mult mai multe modele în gamă. Câteva zeci, de fapt, iar unele vor fi lansate spre sfârşitul anului. Japonezii au o poziţie destul de bună pe piaţa vestică şi simt că vor să intre mai tare şi aici, inclusiv cu modele home-office, aşa că mergeţi pe brother.ro pentru toate detaliile sau la mine pe SkyDrive pentru toate fotografiile și multe slide-uri de la prezentare.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus