un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai bune branduri în 2012

2 Oct 2012  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Anul nu s-a terminat, dar asta nu i-a oprit pe cei de la Interbrands să facă public topul la care au muncit din greu. Top 100 branduri în 2012!

Apple, nu? Nu. Coca-Cola e pe primul loc, Apple pe doi, dar cu o creştere spectaculoasă de 129% la valoare. IBM ocupă locul 3, în fața Google şi Microsoft, iar apoi vine General Electric, o companie uriaşă în afara ţării, băgată în toate domeniile posibile, dar care în România vinde prin tot felul de dubioşi.

Să ne uităm un pic pe categorii interesante:
Telefoane: Apple pe 2, Samsung pe 9, Nokia pe 19. Un alt producător de telefoane este Blackberry, dar tocmai pe 92.
Auto: bănuiesc că la Mercedes se deschid şampaniile pentru clasarea în fața BMW, deşi Toyota este în fata nemţilor. Audi este tocmai pe 55. Honda este pe 21, VW pe 39, Ford pe 45, restul pe la capăt.
Haine şi lux: Louis Vuitton este pe 17, dar nu ştiu dacă este doar această marcă aşa bine privită sau se referă la tot LVMH-ul. H&M pe 23, Zara pe 37, Gap pe 100. Gucci, Hermes, Cartier, Tiffany, Burberry şi Prada sunt în top, dar în România sunt păsări rare.
Băuturi: Coca-Cola pe 1, Pepsi pe 22. Cea mai valoroasă tărie este Jack Daniel’s pe 81, dar Johnnie Walker îi suflă în ceafă. Bere? Corona pe 89, înaintea lui Heineken de pe 92.
Mâncare: McDonald’s pe 7, KFC pe 64, Pizza Hut pe 86.
Bani: American Express este mai valoros decât Visa și Mastercard, deși la noi ai mari dificultăți în a-ți fi acceptat la plată un astfel de card. Bănci? HSBC, apoi Citi.

Când consultaţi clasamentul uitaţi-vă după astfel de legături, domenii şi rivalităţi din piaţă. Parcă e mai relevant privit aşa.

    8 comentarii

  1. Ai o mica greseala in articol – “Apple pe doi, […] IBM ocupă locul 2,”

      (Citează)

  2. Rr* la burberry

      (Citează)

  3. Inca o mica corectura: corect este Johnnie Walker, nu Johnny Walker.

      (Citează)

  4. Radu: J.P.Morgan (Chase) vine inaintea HSBC. Si Goldman Sachs inaintea Citi.
    Mie mi se pare interesant ca Hyundai este inaintea Audi! :)

      (Citează)

  5. Toate fac investitii, de aia sunt si brand-uite ca si institutii financiare. Banuiesc ca te referi la GS. :)

      (Citează)

  6. Wow, un articol la care singurele commenturi sunt “mici corecturi” :)) Ce cititori nazi ai. Ma asteptam sa comenteze @nashu la treaba cu GE :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus