un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Românul păcălit de urs

20 Sep 2012  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Ziceam ieri pe Facebook că România este un caz aparte de ţară “civilizată”. Pe americani îi atacă arabii, pe japonezi chinezii, pe vecinii noştri de la sud teroriştii; pe români îi atacă urşii din pădure.

M-au amuzat ştirile despre locuitorii din judeţul Dâmboviţa care acum trăiesc în teroare din cauza urşilor, fiindu-le frică să mai iasă din casă. Declarația lor. Ai zici ca satele acelea sunt deprinse direct din Beowulf.

Să repetăm ce s-a întâmplat. Un om a fost ucis de un urs. Groaznic. Până când afli că ursul era prin în gard, într-o capcană de braconaj, iar omul de bună voie şi nesilit de nimeni s-a apropiat de urs, a intrat în raza de acţiune a loviturilor acestuia şi şi-a luat-o. E un urs rănit şi speriat, ce credea respectivul, că o să scoată cărţile de joc de sub blană ca să dea un solitaire?

Dacă azi te duci de bună voie lângă un urs, dar chiar lângă acesta, la un metru de el, mâine nu poţi spune că trăieşti terorizat de atacurile animalelor.

Sigur, dacă e turbat, trebuie împuşcat, că altfel dă rabia şi altor animale. Dar problema adevărată este braconajul, aruncarea derizorie a gunoaielor, lipsa fondurilor pentru relocări şi urmărirea urşilor, nu faptul că un urs rănit şi speriat s-a apărat de cel care l-a prins în acea capcană. În povestea asta, eu ţin cu ursul, cum s-ar zice.

Ce-o caută Rovana Plumb, Ministrul Mediului, acolo? Pentru Mediu sunt atâtea fonduri europene de luat şi atâtea alte controale de făcut în toată ţara. De ce este pe coclauri, după un urs?

    3 comentarii

  1. Ce cauta Rovana Plumb? Pai sa ne amintim de primul atat de urs din Dambovita “Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că femeia atacată de urs este rudă cu ea şi că ursul ar putea fi turbat.”

      (Citează)

  2. Pacat de urs… pentru ca, cu siguranta il voi omori.

    Trista povestea. Si nu ca a murit un “om”… ci ca este atat de previzibil finalul povestii.

      (Citează)

  3. Oamenii retardati trebuie impuscati, nu ursul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus