un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

iPhone 5, un best-seller evident

13 Sep 2012  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

iPhone 5 este fix cum mă aşteptam. Mai înalt, dar la fel de lat, 4 inci, aspect foarte elegant, mai subţire, mai uşor, LTE, căşti noi, aceeaşi cameră, procesor mai bun. Va fi cel mai bine vândut iPhone de până acum, chiar nu îi mai pot reproşa nimic de când au mărit ecranul şi au eliminat sticla excesivă.

Sigur, rezoluţia este cam dubioasă, dar Apple are propriul ecosistem de aplicaţii. Iar modul în care a fost prezentat modul de fotografiere Panorama, de parcă ar fi fost invenţia secolului, a fost amuzant. Abia aştept însă să văd telefonul.

Problema conectorului mai mic este una mare pentru cei cu accesorii. Sigur, va fi un adaptor (nesimţire mare să ceri 29 de dolari pe o mufă, apropo), dar acela va fi bun pentru cabluri. Toate dock-urile şi car kit-urile pentru iPhone, toate accesoriile în care telefonul se integra direct, vor trebui probabil schimbate. Și la anul la fel cu iPad 4, motiv pentru care n-ar trebui sa mai cumpere nimeni accesoriile curente, iar producătorii de accesorii, dacă nu au fost deja anunțați, lucreaza acum probabil non-stop.

Apropo, 27% cota pe piața americană de laptopuri pentru Apple? Impresionant. Simt multe corporații tremurând.

The Verge are toate detaliile.

    10 comentarii

  1. pretul adaptorului este exagerat dar solutia este in mana producatorilor de accesorii multimedia pentru device-uri Apple si ii forteaza sa adopte tehnologia bluetooth 4.0

      (Citează)

  2. De baterie nu s-a zis nimic…

    Am citit pe undeva ca s-a renuntat la Google Search si se foloseste Bing…tot asa am citit ca nu mai foloseste Google Maps si se foloseste TomTom.

    Astept Lumia 920 si vad daca imi iau S3 sau nu.

      (Citează)

  3. cred ca va fi un bestseller dar pentru mine personal nu e nimic care sa justifice un upgrade de la 4S.

      (Citează)

  4. Nu e nesimtire sa ceri 29 de dolari pentru ca noul conector e 100% digital si adaptorul include un DAC (digital to analog converter), de aia e mare si scump. Cauta cat costa un DAC si o sa vezi ca si cele mai ieftine costa cateva zeci de dolari. Problema e ca nu toate lumea foloseste iesirea audio si multi folosesc cablul doar pentru incarcare si atunci DAC-ul nu le foloseste.

      (Citează)

  5. Nu mi se pare nimic extraordinar la el. S-au aliniat doar la competitie, desi “aliniat” e inca discutabil. Chiar fanii Apple nu s-au declarat atat de incantati, singura chestie cu appeal fiind noul iOS.

    LTE-ul nu o sa fie folosit la valoarea lui, pana sa fie implementat cum trebuie oricum va aparea alt iPhone. AT&T au spus ca nu ofera facilitatea asta, la nivel mondial implementarea e inca in fasa, in Ro se liciteaza pentru frecventele alea 4G dar ghici ce… fix pentru alea in care nu va functiona iPhone-ul, fa un pic de research.

    Bateria… inca sub competitie. Prevad posibile probleme cu incalzirea datorata componentelor rau de aglomerate. Dar poate ma insel si de data asta Apple chiar si-a testat produsul inainte de al il lansa pe piata, nu cum au facut in restul cazurilor.

    Conectorul, meh. Nu stiu cine vine cu ideile astea la ei, gen “hai sa mai inovam ceva”, dar conceptul asta al lor de inovatie e un pic aiurea inteles si aruncat catre public la mult sub valoarea de inovatie reala. Prin blogurile pro Apple au descris deja vechiul conector ca fiind doar magnet de praf. Singurul motiv, pe bune?

    Facilitate iOS stupida si prezentata cu emfaza, daca sunt in apel, sistemul de operare trimite automat sms catre alte persoane care incearca sa ma contacteze. Asta e chestie de operator, pana si Cosmote-ul nostru amarat o ofera. Nu era facilitate de scos in evidenta ca noutate intr-un keynote.

    3 Mic-uri? Si ce?

    4 inci ecranul? Ok, se simte un pic mai bine. Dar doar un pic.

    Nu stiu ce cauta tipul de la EA pe acolo. Stire mare probabil ca acum poti sa te joci mai bine pe iPhone. Wow.

    Camera, cam la fel. Ok, recunoastem, e extraordinara, mai buna decat la competitie, dar… doar atat intr-un nou model? FaceTime sau cum se numeste noua tehnologie… iar nesuportatata de catre operatorii din US.

    Nu-mi vine nimic in minte interesant despre iOS-ul nou. Ca sa vezi cat de bine l-au scos in evidenta. A, ba da, stai. Au facut update la Siri.

    Keynote-ul a fost slab. Extrem de slab, cam plictisitor. Ce mi-erau anunturile la Microsoft, ce mi-e keynote-ul Apple de acum. Pe de o parte se simte lipsa lui Jobs, care emfaza produsele mai bine.

    Avand in vedere stilul extrem de agresiv de a isi proteja produsele prin procese, ma asteptam la mai multa inovatie, nu doar la aliniere.

    Pro: Faptul ca software-ul se imbina perfect cu partea hardware, fiind bine optimizate una in functie de cealalta ceea ce va oferi intr-adevar un feeling placut de utilizare.
    Contra: Restul. Prea multe.
    Concluzie. E doar un moft, o necesitate de imagine.

    P.S. iPod-ul (Touch) deja mi se pare o prostie. L-au facut sa semene a telefon, au pus si Siri peste el si cam atat. Era o linie de productie de scos si de ramas doar cu Nano-ul. Dar… whatever.

      (Citează)

    • @Redgrave: iOS 6 se stia deja ce ofera, asa ca n-a fost mare prezentare la acest subiect. LTE e bun pentru americani, acolo va avea succes. Oricum am inteles ca sunt 3 modele diferite in functie de frecventele mondiale, sa vedem ce modele vor fi aduse si la noi. Mai ales operatorii sunt curios ce vor alege la acest capitol.

      Cat despre facilitatile scoase in evidenta… asa e stilul lor. Laudau si explicau modul Panorama de zici ca nu auzise nimeni de asa ceva.

      Culmea, am impresia ca iPod Touch e foarte bine vandut.

        (Citează)

  6. mie mi se pare pretul cam foarte p0rn…

      (Citează)

  7. Galaxy S3 este mai bun decat iPhone5.
    1,4 GhZ vs 1 Ghz + ecran mult mai mare

      (Citează)

  8. Un singur model hardware vad ca ar fi compatibil la noi :) Sa vedem si dupa licitatie cum aranjeaza benzile operatorii.

    Este un telefon extraordinar, dar ramane totusi exagerata atentia oferita.

      (Citează)

  9. P.S. Se pare ca AT&T-ul lor va oferi LTE clientilor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus