un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Clinton: încă poate

12 Sep 2012  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Bill Clinton, fostul preşedinte, se bucură în continuare de încrederea a 69% dintre americani. Probabil că oamenii îl asociază cu vremurile fericite dinainte de 11 septembrie 2001, dinainte de criză, iar escapadele sale sexuale sunt mai degrabă admirate decât condamnate. E încă în putere, arată bine, bate lumea în lung şi-n lat pentru conferinţe bine plătite.

Un articol de pe CNN arată şi de ce: la convenţia democrată, deşi avea pregătit un discurs de 3136 cuvinte, a vorbit 5895 de cuvinte, aproape dublu. De la sine, neplanificat, Clinton a explicat despre sistemul de ucenicie din fabricile germane, aşa cum altădată a explicat din memorie şi cu propriile cuvinte întreaga propunere de schimbare a legilor sănătăţii, după ce i se stricase prompterul.

Omul ştie să ţină discursuri. Nu doar să vorbească şi să captiveze mulţimea, dar poate chiar şi improviza cu deosebit succes, după cum s-a văzut şi acum. Am admirat mereu astfel de oameni.

sursă: CNN.

Update: “the best orator of his generation, Bill Clinton” zice “David Gergen, senior political analyst for CNN and has been an adviser to four presidents. A graduate of Harvard Law School, he is a professor of public service and director of the Center for Public Leadership at Harvard University’s Kennedy School of Government.

  1 comentariu

 1. Succesul omului politic ţine mai mult de charisma personală (aspect, elocinţă, inteligenţă, chestii pe care omul le are), mai degrabă decât de moralitatea sa! Iar cazul Lewinski e un plus :) în percepţia populară, după cum spui şi tu!

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus