un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

RCS/Digi dă gratis decodoare digitale Humax

2 Aug 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

50 comentarii

Este posibil ca la uşa voastră să sune un reprezentant RCS/Digi şi să vă dea, gratuit, un decodor digital. “Hai ia-l, că-i gratis”.

Aparatul în sine, un decodor Humax DVT-C cu telecomandă, este util pentru că-ţi permite să recepţionezi posturile digitale chiar şi cu televizoare care nu au tuner DVB-C integrat, aşa cum sunt cele cu tub şi toate LCD-urile şi plasmele mai vechi de 2 ani. Din păcate, nu este varianta HD atât de căutată de mulţi abonaţi, ci cea care decodează doar canalele digitale de calitate standard.

Tot din păcate, decodorul are şi o “bubă”, poate şi motivul pentru care RCS-ul le da pe degeaba. Cele 120+ de canale recepţionate cu el vor fi digitale, de o calitate foarte bună a imaginii, fără purici şi cu ghid TV integrat în semnal, dar decodorul nu are ieşire HDMI către televizor, ca să transmiţi semnalul digital până pe ecran. Are doar SCART şi Audio-Video, după cum se vede din imaginea de mai jos.

În Cable In bagi cablul TV care-ţi intra în casă. De la SCART (mufa mare şi neagră din stânga) sau de la cele audio-video (galben pentru imagine şi roşu şi alb pentru sunet, pe centru), duci semnalul în televizor. SPDIF e pentru… altele.

Ce faci dacă nu ai televizor cu SCART? Sau cu audio-video? Sau ai nevoie de cabluri mai lungi? Cumperi din cele de mai jos:
Cablu Video Hama Scart plug – plug, 3 m – cablu SCART-SCART de 3 metri
Cablu Video Hama Scart male plug – Scart male plug, 3 m – alt SCART-SCART de 3 metri
Cablu Audio/Video Belkin Scart 21/21, 1.5M – un cablu SCART mai scump
Cablu Video Hama RCA Male Plug Video-Scart/2 RCA Male Plugs Audio, 2 – cablu SCART la audio-video
Cablu Hama Audio 2 RCA (phono) Plugs – 2 RCA (phono) Plugs, 10m – 10 metri, doar alb-rosu
Cablu Video Hama, 3 RCA – 3 RCA, metal, 5 m – 5 metri cu toate trei cablurile audio-video

Cablurile sunt bidirecționale, poți înfige orice capât în TV sau decodor, funcție de ce mufe ai disponibile sau îți sunt necesare.

    50 comentarii

  1. Am primit si eu saptamana trecuta un decodor, recunosc ca am fost cam sceptic cand au sunat tipii de la RDS la usa, nu se intampla prea des sa primesti chestii gratis de la RCS :)
    Eu nu l-am montat inca dar as avea o intrebare, am prin casa si cablu scart si din acela audio – video, care este mai recomandat sa se foloseasca din punct de vedere al calitatii sunetului si imaginii?

      (Citează)

  2. La mine se vede mai bine pe SCART. Reciever-ul mi l-au dat gratuit acum 6 luni, când m-am abonat la ei, dar e cam prost… Se blochează şi de câteva ori pe zi şi nu sunt singurul care are problema asta.

      (Citează)

  3. Mergi linistit pe scart.

      (Citează)

  4. @Radu: Nu cumva ai HBO pe abonament? Mie mi-au adus unul, cica pt HBO. Probabil vor sa-l scoata de pe analogic, in curand. Singura problema a fost ca dupa 2 saptamani mi l-au taiat tot de pe digital. Vezi Doamne, nu aveam contract pe digital cu ei, asa ca trebuia sa le fac o vizita la una din casierii sa semnez contractul. Le-am zis ca singura vizita pe care le-o voi face va fi pentru reziliere, nu pentru semnarea contractului nou :). Dupa ce au studiat un pic au activat din nou HBO si pe digital.
    @Andi: Scartul e mai bun, daca intrarea in televizor e pe Scart cu RGB (componente). In principiu, mufa din tv ar avea un marcaj de genul […]. Daca nu intra pe RGB in TV sunt echivalente.

      (Citează)

  5. Sunt date in custodie, deci sunt proprietatea RDS. La cele HD platesti 10 lei lunar, dar nu prea se gasesc. Tot mai bun e un TV cu DVBC, mai ales daca nu platesti pentru HBO sau alte canale codate.

      (Citează)

  6. Mi-au adus si mie unul acum.. 6 luni.. dar nu il montez doar ca sa prind HBO-ul cu el. Am tuner DVB-C la TV, sunt multumit.. (platesc HBO-ul si ma uit pe analogic la el, chit ca se vede fix ca ****)

      (Citează)

  7. Din ce am vb eu un baiat ce a venit sa ii ofere unui prieten un astfel de decodor zicea ca vor in viitor sa scoate filtrele pt HBO si Extra din cutie si accesul la canalele respective sa se faca pe baza decodorului .

    Personal am un decodor HD tot humax de 1 an si ceva si sunt foarte multumit de el :)

      (Citează)

  8. Tudosescu Gabriel

    02/08/2012 la 1:14 PM

    Am un decodor Humax, dar se blocheaza cam des ( de 2,3 ori pe zi ), si trebuie mereu resetat. Este enervanta chestia asta

      (Citează)

  9. Prea v-ati obisnuit prost cu gratuitatile de la RCS-RDS!!!

    Ce-ar fi sa cereti aceleasi lucruri gratis de la ceilalti operatori (romtelecom, vodafone, orange) si sa nu mai comentati ca receptorul nu are hdmi, stickul e doar de 3.6mbps si nu de 14.4 s.a.m.d?

    Daca tv-ul vostru e asa de nou ca nu a auzit de scart sau rca audio-video, pur si simplu refuzati aparatul. Oricum nu e al vostru, e al rds-ului, care vi l-a oferit in custodie…

      (Citează)

  10. Cei care aveti probleme cu decodoarele, de ce nu va duceti cu ele in service? Au la bd. Libertatii un asemenea punct.

      (Citează)

  11. @marius: atat timp cat platesti abonament, NU SUNT gratuitati.

      (Citează)

  12. @nashu_mare: ai dreptate, atata doar ca la unii se plateste si chirie pe langa abonament…

      (Citează)

  13. Tot abonament e si ala. Ca la biblioteca.

      (Citează)

  14. Se vede superb CATV de la RDS atat pe cablu cat si prin HUMAXu` asta HD . Cam ciudat ca trimit juniori in teren sa le imparta pe la usi – la mine nu a venit (dar nici nu as avea unde sa-l pun – la ce sa-l conectez)

    M-am perindat pe la toti providerii din Bucuresti , pe parte de cablu nu au concurenta (cu toate ca nu deschid televizorul decat pt F1 si Discopery) , iar la NET doar cateva retele de cartier ofera ~ aceeasi viteza (Mitnet si fostul Evolva acum ilink). In rest toti o apa si-un pamant asa ca salut ideea lor de servicii broadband de calitate (nu am avut probleme).

    @Andi – cum adica rar gratuitati de la RDS ? Eu am de la ei stick de net , telefon mobil (mama are doua) , aparat fix dect (la unii aka RTL platesti 10 ron/luna custodie DECT), si momentan decodor SD (ca am televizor tehnologia anilor 50 . Dar toate sunt gratis ..

    Am vazut ca s-a ridicat problema asta mai sus , si nashu mare inca crede in conspiratii … (no offense) – ce vrei sa spui amice cu abonament la biblioteca ? Eu am gratuit – in baza impozitelor si taxelor platite la stat – sau consideri ca NU E ASA ? si e practic platit din banii tai si sudoarea fruntii – chiar as fi curios de un raspuns .

      (Citează)

  15. Eu am un decodor HD HUMAX insa uneori, daca ma conectez la internet nu-mi mai functioneaza unele posturi HD, a mai patit cineva asta ?

      (Citează)

  16. @Liviu: ce zice nashu_mare e corect. Primesti acest decodor doar pentru ca platesti abonamentul. In plus nu este proprietatea ta iar in procesul verbal de primire scrie, din cate mi-aduc aminte, ca n-ai voie sa-l deteriorezi sau sa-l instrainezi. La fel si smartcardul.
    Din ce am inteles acolo daca vrei sa cumperi aparatul, costa 100 EURO.

      (Citează)

  17. All ok – ttie toata lumea e ce aia custodie (dar e mai bine asa) , pentru ca mie mi-au inlocuit stick care s-a stricat dupa ceva vreme , telefon mobil fara discutii . Ce as vrea si eu ca , Cosmote sau vdf sa-mi dea un mobil Xperia sau Galaxy in custodie GRATIS si dupa 6 – 8 luni cand merge mai slab sa mi-l schimbe cu un altul… deci o idee buna dupa cum spuneam cu, custodia (orice ar fi tu vei avea un produs functional) – cred ca e mai dezavantajos sa-l cumperi (nu vad rostul) ;
    Daca tot discutam de biblioteci nationale (“cu plata”) pot mentiona ca si “gratuitati” idioate in tara asta – referendumul a fost departe de acest termen si ne-a “costat” pe toti in mare masura 100 mil RON.

      (Citează)

  18. UPC-Astral dă de muuuuult decodor digital (ani de zile), iar de circa 2 ani (dacă nu mai mult) îl dă pe acela cu DVR de care am mai vorbit… tot aşa, în custodie… iar DVR-ul este cea mai grozavă chestie posibilă, mai ales fiind sincronizat cu reţeaua lor, poţi înregistra din ghidul TV etc

    aşa că dacă ăsta de la RDS nu are decît decodor, nu şi DVR, sînt cu ani lumină în urmă faţă de Astral…

      (Citează)

  19. Poate omul are solutia de IPTV de la RDS , dar din cate stiu eu HDTV preia 13800 Mbps maxim din retea metro , iar banda intotdeauna este 100000Mbs – nu s-ar explica totusi

      (Citează)

  20. Am si eu decodorul acesta. In cazul in care ai deja tuner DVB-C la TV chiar nu vad rostul sa-l folosesti, decat daca televizorul mai randeaza cateva canale HD gresit (se mai intampla la mine – insa il tin in cutie). Imi este greu sa folosesc doua telecomenzi..

      (Citează)

  21. telecomanda lui humax merge bine numai de la 3 metri si asa slab!!!!!!!!!! si numai in directia aparatului!!!!!!DEZASTRU!!!!!!!am schimbat tot felul de batrii…….nimic cred ca aparatul e lenes!!!!!!!!si asa ma chinui de ani!! in schimb cea de de la SKY merge din toate unghiurile e mara diferenta!!!

      (Citează)

  22. Nepotul meu are contract pe abonament maxim si nu a primit nimic :telefon fix cica nu au si dupa cateva luni nu se mai dau, stick de internet trebuie sa te inscrii pe o lista, telefon mobil il cumperi de la ei sau orice telefon vrei dar sa fie 3G si decodor abia a primit dupa sase luni cand au venit pe la usa cu ele . Asa ca nu e nimic gratis . Iar canalele le schimba cum vor ei ca nu sunt trecute in contract decat cele +Maxpack(suplimentare)

      (Citează)

  23. bună seara mar interesa un decodor pentru canaulu acasa tv gold cum se procedează sînt stabilă în grecieea sînt romîmcă mulțumesc pentru timpul acordat

      (Citează)

  24. buna asi dori sa stiu cat platiti lunar ???????????

      (Citează)

  25. varog datimi un raspuns repede

      (Citează)

  26. Buna ziua,
    Am primit si eu unul acum citeva zile.E OK, numai ca uneori isi pierde semnalul pentru citeva secunde si apare ecran albastru.Dar, fara decodor pot prinde mai multe posturi.De exemplu, nu se prinde postul Romantica si citeva posturi locale.De platit, platesc 33 lei lunar.

      (Citează)

  27. Tv-ul meu este vechi(NEI) si nu are nici mufa Scart nici RCA, are doar cele 2 intrari pentru audio(rosu si alb) dar ii lipseste intrarea pentru video(mufa galbena) asa ca nu pot sa leg decodorul.
    Am gasit un singur adaptor care trebuie sa il bag il locul unde vine bagata antena dar este destul de scump(79 lei).
    Ma poate ajuta careva cu o alta alternativa?
    Multumesc.

      (Citează)

  28. INSTALAM VINDEM DIGI TV 076.238.8850.

      (Citează)

  29. Salutari,

    Mie mi-au taiat Hbo-ul si de pe analogic si digital, am un Sony Bravia cu decodor incorporat chiar am nevoie de un decodor de 2 bani ca sa prin HBO-ul din nou??

      (Citează)

  30. E o mare porcarie!!!!!! telecomanda deja nu a mai functionat dupa o luna si cica nu mi-o pot schimba, daca vreau pot cauta eu de nebuna prin magazine una sau imi vand ei una noua la 28 lei. Binenteles ca il tineam pt hbo si vazand ca sunt magari am vrut sa-l inapoiez si sa renunt si la pachetul hbo, dar nu se putea decat de pe 1 pana pe 15 ale lunii, asa ca a trebuit sa astept. Inainte sa ma duc iar cu el l-am ami montat o data si mergea nenorocita de telecomanda, asa ca inca il mai am. Dar acum in ultimul timp au inceput ei sa faca schimbari de pachete, nu mai prind decat hbo, fara comedy si cinemax; toate canalele dicovery au disparut, cica imi trebuie alt pachet, alta cheltuiala…au actualizat softul si acum sterg canalele care sunt in plus si ma enerveaza ca trebuie sa le sar mereu, dar cand deschid din nou decodorul imi apar iar…mi s-a acrit sincer de astia de la rds. Nu exista un alt decodor mai de doamne ajuta care sa se potriveasca?

      (Citează)

  31. eu sant foarte nemultumit de decodorul pe care l-am primit . Si nu de calitatea imaginii , ci de faptul ca nu mai pot receptiona Hbo fara decodor , si nici macar nu am fost instiintat de acest lucru de catre cei de la cablu . in plus calitatea sunetului este foarte proasta si mai are si un scartiit insuportabil. inainte mergea HBO pe toate televizoarele din casa , acuma nu mai merge . Eu am televizor digital , si are o imagine mult mai clara decat decodorul lor , dar nu mai merge hbo . Deci am luat o mare teapa cand am luat decodorul de la ei . ACUMA MA GANDESC SERIOS SA LE DUC DECODORUL INAPOI SI SA RENUNT CHIAR SI LA hbo DACA TOT NU MAI POT SA IL VIZIONEZ , SI POATE chiar SI LA TOATE SERVICIILE LOR .!!!!!

      (Citează)

  32. eu am pe analogic dar as vrea sa vina unul de la rds sa vina sa-mi dea 2 decodoare

      (Citează)

  33. Am primit acum ~1 an un decodor SD şi am închiriat unul HD (10 lei/lună). Calitatea imaginii la ambele f. bună, sunetul la cel SD este f. slab (trebuie ţinut volumul tv la 90%) şi cu un zgomot de fond deranjant. Ambele s-au mai blocat în primele luni, dar de ceva timp funcţionează bine.
    Ce mă deranjează cel mai mult este faptul că pe decodorul SD au descărcat un alt soft care nu-ţi mai permite să editezi canalele (ştergere, mutare, redenumire). Fiecare canal rămâne cu numărul lui de ordine, iar, în plus, dacă opresc decodorul sau pică tensiunea la repornire reciteşte toate canalele circa 1 minut. M-au bombardat pe e-mail cu sfaturi cum să configurez favoritele pe categorii de programe etc., dar nu spun nimic de câte apăsări pe butoane trebuie să faci ca să treci de la un grup de favorite la altul.

      (Citează)

  34. Vindem Decodoare full hd compatibile rds rcs ,nu aveti nevoie de cartela pachet de canale full 0762388850

      (Citează)

  35. Florin Alin Simiuc

    18/01/2013 la 4:04 PM

    Buna, cu parere de rau va spun ca sunt deceptionat in legatura cu politica acestor digitale terestre humax. Sunt din Vaslui si azi am fost sa-mi schimb vechiul digital terestru. Mi’au inlocuit vechiul digi cu acest humax,care nu este nou, si in plus NU MI’AU DAT TELECOMANDA PT ACEST DIGITAL TERESTRU,SPUNANDU-MI CA VA TREBUI SA O CUMPAR DE LA UN MAGAZIN DIN APROPIERE, chiAR daca eu l-am predat pe cel vechi cu tot cu telecomanda functionabila! Se poate face asaceva?! Cred k ar trebui s’ai dau in judecata!

      (Citează)

  36. De curand m-am mutat si eu undeva unde nu am decat RCS-RDS pe scara, si sincer sunt cam dezamagit. Unde stateam inainte aveam UPC, ba chiar HD, desi calitatea era mai buna si preturile erau mai mari. Am un TV TELETECH 32715 ( deci nu cine stie ce), care pe HD UPC se vedea impecabil. A, si aici nu am Discovery, ci niste prostii DIGI .Am cerut si eu un decodor HD, insa mi-au adus un SD HUMAX cam tras prin fund. Fara telecomanda si cu alimentatorul defect. Cu alimentatorul am rezolvat-o, am luat unul de la un echipament defect. Iar cu telecomanda , magaria magariei. Am Rezolvat cu o telecomanda universala si astfel nu am 2 telecomenzi(una singura atat pt TV cat si pt HUMAX). Mi-au dat de inteles ca asta e, si ca fie il iau si tac, fie il dau inapoi.Macar nu se blocheaza si merge oarecum OK. Buuun…deja nu mai am sperante la HD. Apoi, pentru TVul din dormitor, un batran EUROCOLOR CRT de 21 Inch Stereo,mi-au dat un Hyundai argintiu, care parca a facut razboiul si pe care l-am refuzat categoric , desi parca pe asta vroiau sa il arunce si in loc sa il arunce ,mi l-au adus mie. La asta am ramas pe analogic, am refuzat clar jegul ala…scuza lor , “hai nene ca oricum ala din dormitor e un harb de 50 ani…oricum , astia la RCS-RDS, in comparatie cu UPC, sunt o jale. Eu nu am bani de SMART TV si de alte prostii. Cand vin seara si imi urmaresc posturile , vreau si eu ceva ca lumea , nu sa vad jegul altuia Pai : in primul rand la UPC , daca vrei mediabox indiferent ca e SD sau HD, e disponibil pe loc…la astia stai dupa un rahat de STB de iti vine rau. Sa nu mai zic ca nu prea poti fara el, UPC da si CAMuri cu CARD pt TV cu CI+. RCS RDS da doar niste jafuri. Parerea mea e ca daca ai RCS-RDS , ia-ti TV cu DVB-C. Regret ca la mine pe scara nu am UPC. Astia iti dadeau mediaboxul numai daca te duceai la ei si il cereai. Foarte dezamagit de RCS-RDS , si de servicii si de comportamentul lor fata de clienti. Mi-au propus STICK de internet insa am refuzat, m-am saturat de cadourile lor otravite. Internet am de la Dolce-romtelecom , incomparabil mai bun.

      (Citează)

  37. Uite ca azi , dupa indelungi asteptari (din septembrie 2012) , am primit si receptorul HD. Evident HUMAX , si pare nou. Are intrare de 220V nu adaptor, au adus si telecomanda in pachet. Bine, eu i-am programat telecomanda universala PHILIPS si folosesc astfel aceeasi telecomanda si la TV TELETECH 32715 si la STB DIGI HD. HUMAXul SD l-am pus la EUROCOLORul din dormitor (de care ziceau ei ca e harb – are doar 7 ani), si la asta am telecomanda comuna, dar e un Somogyi Home. Greu se misca RCS RDS…greu de tot. Si probabil ca sa isi ceara iertare , mi-au adus si stick de net , dar eu am zis ca nu il vreau insa ei au insistat ca e gratis nu stiu ce nu stiu cum. E, voi vedea eu cat de gratis este. Cred ca pur si simplu vroiau sa isi ceara scuze. Ce ma surprinde, acuma am semnat ca am primit acest receptor HD, pentru ala SD nu am semnat nimic. Cand mi-au adus primul receptor pentru al doilea TV , cel din dormitor, mi l-au pus in brate apoi au fugit (renumitul Hyundai , insa care parca a facut ambele razboaie , iar telecomanda era cu taste lipsa, murdara) , fara sa semnez ceva. Am intrebat si despre faza asta , si mi s-a zis ca Hyundai nu se mai dau ci le cam caseaza. Adica vrei sa iti dai gunoiul la mine…mama mama. In fine, pot sa zic ca acum sunt multumit, insa nu am Discovery, lucru care ma deranjeaza, erau posturile de suflet. Ce ma surprinde: la UPC , receptoarele ti le dadea pe loc. Nu ma intreba ce TV am, ca e un jaf, etc. Ci te servea pe loc. Astia, mai ca sa nu imi dea receptoare ca sa nu le strice pe TVurile mele…stiu, nu sunt cine stie ce, dar eu nu am bani de SMART TV si alte astea. Oricum, daca as avea UPC pe scara , imediat as trece la ei. Dar nu am. Stiu ca sunt mai scumpi, dar si mult mai buni.

      (Citează)

  38. ala de care tot vorbiti nu se numeste decodor. este tuner digital.

      (Citează)

  39. @cristian696

    Este si tuner si decodor.

      (Citează)

  40. Vasile…..daca tu compari internetul de la RDS-RCS cu ala de la romtelecom….inseamna ca …tu nu stii nici ce este ala un calculator ….sa nu mai vorbim de internet …))))))

      (Citează)

  41. Daca vrei internet …baga-ti deala de 100 Mb/s…..dar vezi….romtelecomul nu are asa ceva….)))))

      (Citează)

  42. cine stie cum pot schimba culoarea subtitrarii filmelor divx vazute prin usb-ul receptorului HD? scrisul e negru si nu se vede cind imaginea e intunecata. e vorba de subtitrare separata (srt sau sub.).

      (Citează)

  43. @miky: asigura-te ca sbtitrarea e .srt, nu .sub. Cu Subtitle Workshop poti sa o convertesti (Save As…).

      (Citează)

  44. Multumesc! o sa verific, nu stiu exact ce tip era, am luat un film la intimplare, pentru un prim test si am fost tare dezamagit. sper sa mearga.

      (Citează)

  45. Petitie: “Sa facem curatenie in grila RDS-RCS: Vrem sa putem edita exact ce posturi pastram si pe ce pozitie le dorim fixate. Nu vrem pornografie gratuita la echipamentul Digi.”

    http://www.petitieonline.ro/petitie/41751146

      (Citează)

  46. Sotul meu si-a pierdut prin casa telecomanda de la Humax-ul lui …. De unde poate procura alta….ca asta parca a intrat in Triunghiul Bermudelor? Tipul este compatibil si cu Telecomanda Humax RM-H04S. Unde se vand astfel de telecomenzi?!?

      (Citează)

  47. Buna,oameni buni am si eu o problema cu RDS/RCS.Acum 10 zile I-am chemat sa vina sa vada ce se intimpla cu televizorul meu pentru ca aveam imaginea pe tote canalele cu ”purici”.A venit sa uitat la decodorul Humax si a hotarit ca trebuie schimbat.mi-a adus alt decodor la montat si dupa 5 zile a facut scintei si fum in spatele televizorului.Am sunat de foarte multe ori la RELATII CLIENTI sa anunt ceea ce mi sa intimplat si sa vina cineva de la ei sa constate dar in zadar.Mi-au spus sa iau decodorul si sa-l duc in b-dul Libertatii.Bine bine dar cu televizorul ce fac ?Voi ce parere aveti?Ei se disculpa spunindu-mi ca decodorul este alimentat la 12 volti.

      (Citează)

  48. Și dacă televizorul are doar intrări hdmi???

      (Citează)

    • Articolul este din 2012. Chiar și atunci primeai cablu HDMI în pachet, după cum scrie acolo, iar acum primești un decodor mai modern, dar te sfătuiesc să iei SmartCam, că mai mult ca sigur suportă televizorul tău.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus