un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mărlânie de ambele părți

27 Aug 2012  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

PDL-ul a cerut poporului să boicoteze referendumul. Acum condamnă boicotarea şedinţei de plen a Parlamentului, cea care l-ar fi reînscăunat pe Băsescu.

USL-ul a vorbit anterior în termeni foarte duri despre mârlănia PDL-ului de a boicota votul. Acum boicotează ei şedinţa de plen a Parlamentului.

(ca o paranteză, sunt din nou uimit că în ţara în care scena politică oferă tone de subiecte şi ridicol, mass-media de toate felurile e concentrată doar pe tabloide, vezi aici şi ştiri despre cum o fata şi-a pierdut virginitatea şi a scris asta pe Facebook)

Un om logic se va întreba “bine bine, dar care e logica boicotului din Parlament?”. Adică, ce vor să obţină cei din USL? Vor să boicoteze citirea deciziei CCR până în 2014, când au loc alegeri? Îl mai ţin pe Antonescu 2 zile la Cotroceni, că n-a apucat să-şi facă bagajele?

Miza e mult mai simplă: trebuie salvată imaginea USL în faţa poporului. Azi un mic boicot, mâine scandal în presă, vine iar ambasadorul Americii cu declaraţii prin care ne roagă să respectăm legea, zice şi Merkel ceva, Barosso dă un tweet, Consiliul Europei ia act cu tristeţe de situaţia politică din România, Comisia de la Veneţia ne zice să ne băgăm minţile în cap şi tot aşa, orice numai să nu conștientizeze marea masă a oamenilor că de fapt USL-ul a gândit și executat prost suspendarea.

Asta e ceea ce vor. Vor urma nişte declaraţii lacrimogene în care liderii USL vor spune “noi am făcut tot ce s-a putut ca să-l ţinem pe Băsescu departe. Aţi văzut, chiar am boicotat şi şedinţa, astfel încât Băsescu să fie cu o zi mai puţin preşedintele perfid al ţării. Dar străinii ăştia bulangii, agenturile străine, ne obligă să citim decizia şi să-l punem la loc. E vina lor, nu a noastră!”.

Show şi pierdere de timp. Eu tot aştept ca guvernul USL să se apuce de făcut drumuri, atras fonduri, stopat evaziunea, reformarea spitalelor etc. Cred că o să tot aştept…

    2 comentarii

  1. Radu e o mica diferenta intre cele 2 boicoturi. La nivelul poporului e renuntarea la un drept. La nivelul USL-ului e o magarie pentru ca oamenii aia refuza sa isi exercite un mandat oferit de popor si pentru care sunt si platiti…

    E ca si cum noi maine ne-am decide ca ne boicotam patronii…

      (Citează)

  2. La Ultima fraza cu ce astepti tu se raspunde cu: “Ahahaaaaaaa!” ce gluma tare…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus