un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hotmail devine Outlook.com cu o interfață excelentă

2 Aug 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Microsoft m-a surprins anunţând serviciul Outlook.com, un înlocuitor pentru Hotmail. Vechiul lor email online este atât de vechi încât chiar şi majoritatea celor “bătrâni” vor spune “oho, pe hotmail am avut primul meu email, ce vremuri când avea 2 MB de spaţiu pe server!”

Totuşi, Gizmodo are dreptate atunci când spune că “hotmail” este un nume de care trebuie scăpat. Prea mulţi ani în care serviciul a fost mult în urma competitorilor nu pot fi uitaţi, pus ca “hot” şi “mail” sună a ceva copilăresc, neserios. “Outlook.com”, în schimb, foloseşte un nume foarte cunoscut atât în zona consumer cât şi business.

Nu ştiu în ce măsură se renunţa cu adevărat la site-ul Hotmail.com. Dacă intru acolo, îmi văd emailurile. Dacă intru pe Outlook.com, văd aceleaşi emailuri, dar în super-interfața lor nouă, bazată pe conceptul Metro.

Echipa care desenează aceste interfeţe Metro ar trebui premiată, pentru că a contribuit substanţial la refacerea imaginii Microsoft. Design-ul outlook.com a fost lăudat pe toate site-urile citite până acum şi da, este minimalist, cu un bun contrast de culori, cu spaţiul de lucru bine organizat, vizibil şi uşor de utilizat. Este o schimbare binevenită de la interfaţa Gmail, iar de cea de la Yahoo nu mai zic.

1 milion de utilizatori în 6 ore de la lansare e o cifră bună. Mai au până la a câștiga toți cei 350 de milioane de utilizatori de Hotmail, dar startul este excelent. Acum ar trebui ca acest Outlook.com să fie integrat nativ în Windows 8, ca un sistem de operare fără un soft, măcar online, de calendar personal şi email pare neterminat.

Rămân la părerea pe care o aveam anterior despre hotmail, acum Outlook.com: dacă vrei să-i faci cuiva un email nou, de exemplu părinţilor, este o soluţie excelentă. Simplu de utilizat, curat, în romana, uşor de reţinut şi gestionat. Dacă vreţi să încercaţi cu adevărat Outlook.com, faceţi-vă în Gmail un filtru care să forwardeze automat pe adresa nouă toate emailurile şi încercaţi-l aşa vreo lună de zile.

    11 comentarii

  1. Dacă hotmail sună copilăresc și neserios ce să mai spunem despre hotnews? :))

      (Citează)

  2. Ai idee cum aş putea să-mi fac o adresă @outlook.com? Eu mi-am creat mai demult un cont windows live pe adresa mea proprie pe care doresc să-l păstrez. Din ce văd, în interfaţa de creare cont nou, este vorba de “pachet” complet – windows live, skydrive etc, ceea ce nu mă interesează fiindcă deja am unul. Mulţumesc,

      (Citează)

  3. din cate vad, iti creeaza o adresa noua cu outlook.com dar iti pastreaza ca alias si adresa veche de hotmail.

      (Citează)

  4. Finally, am Live id :) Interfata este delicioasa :)

      (Citează)

  5. Dar de la Yahoo la Outlook nu se poate?De fiecare dată îmi zice „Imposibil de conectat la Hotmail în acest moment. Verificați dacă sunteți conectat la Internet și încercați din nou. ”

      (Citează)

  6. Designul metro este in general clean insa boot logo-ul ala din windows 8 … cata lipsa de inspiratie.

      (Citează)

  7. In sfarsit au si ei HTTPS … in sfarsit un concurent adevarat pt. Gmail … haleluia

      (Citează)

  8. Imi place pana acum cum arata si cum se misca. Dar cel mai mult imi place ca era liber acelasi id care il am si pe gmail, lucru bun daca voi hotara sa folosesc contul de pe outlook.com.

      (Citează)

  9. Chiar arata foarte bine la prima vedere. Iar numele de hotmail era un dezavantaj pentru ca de fiecare data il corelam cu ceva vechi, invechit.

      (Citează)

  10. “Ați făcut sign aut.”

      (Citează)

  11. mda, mi-am securizat zilele trecute si eu prenume.nume. Totusi, outlook.com este dificil de tastat si prea lung. Parerea mea. Chiar la tastare am facut un typo. Acum sa vedem cati vor migra, de aratat – arata fantastic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus