un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vila lui Băsescu, fotografiile mele

29 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Am fost azi la vila Dante, mai multe interesat de arhitectură şi decorațiunile ei decât de faptul că e făcută pentru Băsescu sau altul cu bani de la conducerea ţării.

La intrare era coadă, unde am stat vreo 20 de minute. Cam 80% dintre vizitatori erau pensionari, înjurându-l pe Băsescu pentru a face o mică discuţie la respectiva coadă. Din când în când ieşeau alţi pensionari care ne spuneau că aşa ceva n-am văzut nici unul dintre noi, iată unde sunt banii noştri.

Până să intru m-am amuzat cu vreo 30 de semne pictate pe asfalt ce ziceau “spre vila lui Victor Ponta”. Proastă glumă, că nu ţine, ştim cu toţii că era pregătită pentru Băsescu. Coada se întindea pe strada Turgheniev şi apoi pe Dante Alighieri, vila fiind ultima de acolo, bine păzită şi supravegheată.

Interiorul arată foarte bune. Sunt două niveluri şi un teren gigantic spre lacul parcului Bordei, o proprietate care sigur valorează câteva milioane de euro. Este complet finisată în interior şi are doar mobilierul de bază, dar arată foarte bine, în culori plăcute, calde şi camere foarte mari, iluminate natural inclusiv prin tavan. Mobilierul este în principal maro închis la culoare, iar pereţii şi podeaua sunt de culoare deschisă.

Băile sunt genial făcute, inclusiv la subsol fiind montat un jaccuzi mărişor. Două elemente m-au impresionat: terasa imensă şi tot terenul disponibil până la lac, un spaţiu verde de unde nu auzi nici zgomotul oraşului şi nici nu vezi alte clădiri care să-ţi aducă aminte că eşti în Bucureşti şi apoi piscina mărişoară de la subsol, lungă de vreo 15 metri şi lată de vreo 3. Le puteţi vedea pe toate în fotografiile mele, pe care le-am pus sub formă de slideshow pe YouTube.



Acum, ca o părere personală, nu mă miră faptul că Băsescu şi-a pregătit casa de retragere. Aş fi făcut la fel din funcţia lui. Ce era să facă, să aştepte să-i repartizeze RAAPPS-ul ceva la întâmplare? Şi la muncă, atunci când aflu că trebuie să mi se ia un nou laptop sau o nouă maşină, încep să trag de toţi şi să-i întreb ce culoare are, ia-o cu dotarea aia, vreau dotarea cealaltă, neapărat să aibă X şi Y. Aşa că să arunce altul piatra în Băsescu, nu voi fi eu primul care o face.

Mie mi s-a părut o vilă luxoasă, dar nu mai luxoasă decât casele în care trăiesc toţi milionarii ţării. Este o vilă de protocol, în sensul adevărat al termenului, e pregătită pentru recepţii, interviuri şi orice altceva mai face un preşedinte după ce-şi termină mandatul, dar nu vrea să iasă din atenţia publicului.

Sigur, să o renovezi cu un milion de euro din banii statului e o tâmpenie și arată necesitatea unor completări la legea ce zice ce primesc foștii președinti după încheierea mandatului. Sincer să fiu, nu ştiu în ce-au intrat atâţia bani, că faci finisajele unui zgârie-nori cu banii ăştia, dar na… nu comentez sumele. Prostia a fost că a pregătit-o cu prea mult timp înainte de sfârşitul mandatului şi că a ales una mult prea mare pentru un cuplu la pensie.

    17 comentarii

  1. Cum dracu’ sa nu fie facuta cu simt de raspundere cand stiau ca e pentru Basescu si a fost facuta pe “banii statului”? Daca in locul lui Base, eram eu, tu sau altul, ai fi vazut diferente semnificative…

      (Citează)

  2. Bine ca te-ai dus sa vezi vila lui basescu, facuta pe banii tai, si nu te-ai dus la vot…

      (Citează)

  3. Asa zic basescienii. am mers pentru ca eram interesat de arhitectura. Este de ras. =))

      (Citează)

    • @Radu: daca studiezi posturile mele anterioare, vei descoperi multe despre case si vile din zona respectiva a orasului. M-am plimbat de multe ori sa le vad si sa le aflu istoria. Daca se fac porti deschise, merg si la Diaconescu acasa, presupunand ca ar locui undeva misto. Mi se rupe pentru cine e vila, cata vreme nu e a mea.

      @fan barca: totul in tara e facut pe banii mei, daca e sa o iau asa. Inclusiv spitalul din Dorohoi, care mie nu-mi foloseste deloc, dar na, asta e sistemul, le dau banii la buget si ei fac ce vor cu ei. Am fost de acord cu asta, inclusiv cu utilizarea lor pentru vile. La fel si tu, ca atunci cand ti-ai platit taxele nu le-ai putut spune ce sa faca in mod particular cu banii tai.

      @MadMike: cu bani se obtin mereu lucruri de calitate. Te asigur ca la fel de bine locuiesc toti bogatii tarii si la fel de frumoase sunt si finisajele lor. Ba chiar altii si-au permis prize si intrerupatoare care nu zici ca sunt luate din piata si au pus intrerupatoare de culoarea lemnului in mobila, ca sa nu fie o pata alba de culoare ca in unele fotografii.

        (Citează)

  4. Probabil ce a costat asa de mult in casa aia e ce se vede din abundenta prin camere. Aerul…

      (Citează)

  5. imi pare rau ca un om inteligent ca tine e basist…

      (Citează)

  6. Cât a fost biletul de intrare ? Cu sau fară taxă foto inclusă ?
    Au dat bon fiscal ?
    Tensiunea electrică, paza, etc. utilizate pe durata vizitei, sigur nu sunt moka, ai idee cine le plătește în vila asta a nimănui?

    Cretini și ăia de au scris pe jos cu “vila lui Ponta” precum și cei ce au deschis-o vizitei exact înainte de vot.

      (Citează)

    • @Ariel: a fost intrarea libera, ca de asta e “ziua portilor deschise”

      Cred ca totul e platit de RAAPPS pe termen lung, adica inpozite, intretinere, gradina, curatenie etc. Probabil sunt mentionate in legile care spun ce primeste un fost presedinte. Nu cred ca o primeste permanent, ci doar pentru restul vietii, asa ca nu mi s-ar parea normal ca din pensia de presedinte sa trebuiasca sa platesti impozitul si intretinerea unei vile (nu ca n-ar avea bani Basescu).

      Din cate stiu, Iliescu a refuzat vila si locuieste in continuare la bloc, unde statea si inainte. De Constantinescu nu stiu.

      @Cip: cred ca mobila a fost foarte scumpa, ceea ce suna cam a manevra.

        (Citează)

  7. Sunt curios, Iliescu, Constantinescu stau la cort pentru ca s-au jertfit pentru popor sau….. ?

    In fine, misto casa, era jenant sa nu arate luxos, sunt totusi cam exagerate sumele alea.

      (Citează)

  8. Iliescu nu a refuzat vila oferita de stat, are la Scornicesti, Constantinescu are un apartament de la stat, iar vila din dante nu a fost facuta pentru Basescu.
    Este doar inca o mizerie aruncata de comunistii de USLashi menita sa straneasca putina ura fata de basescu in mintea unor oameni cu 1 neuron.
    Inatamplator a fost deschisa publicului in ziua votului nu??

      (Citează)

    • Hai ma, ce conteaza ca a fost folosita in interes electoral? Normal ca de asta au deschis-o acolo, ba chiar greseala este ca n-au organizat si o sectie de vot la iesire.
      Noi discutam despre cine a comandat refacerea vilei si pentru cine. Cu piscina aia si operatia lui Basescu, par prea mari coincidentele.

        (Citează)

  9. rectific: vila lui Iliescu e la Scrovistea nu Scornicesti

      (Citează)

  10. Vila aia este a RAPPS , si poate fi folosita de demnitari inainte sa fie data in folosinta. Basescu s-a folosit de piscina ei pentru terapie. De asemenea vila din Dante a fost folosita si pentru a caza demnitari din afara care au venit in vizite oficiale la noi in tara.
    Mie mi s-ar fi parut un abuz sa puna o sectie de votare la iesire. Influentezi decizia alegatorului intr-o zi in care este interzisa campania electorala.

      (Citează)

  11. mama mia ce retragere in stil de mare baron…

      (Citează)

  12. ANGELA MERKEL

    29/08/2012 la 8:11 PM

    antonescu e un onanist si felul in care sta in public daca te uiti atent are trasaturi de homosexual si ponta e un pusti cordit care ce viseaza noaptea vrea sa faca ziua dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cel de la targ ,cat despre base eu ii spun EU CETATEANUL sa se lase de mistreti ca Blaga Hotul de Videanu si Curva de Elena Udrea daca vrea sa mai discute cu Romani.Ponta si Antonescul eu Cetateanul le spun sa Nul mai apere pe Voiculescu Care dupa Revolutie a furat bani Romaniei prin firma Cresccent si Dunarea Canadienii care au facut investigati a spus ca Voiculescu trebuie sa putrezeasca in puscarie dar daca santem in europa si aia au mafioti de ce sa nu avem si noi mafioti?,,,pai nu trebuie sa fim la moda???Voiculescu,Patriciu,Hrebenciuc,Videanu Udrea DAR NU UITATI VOICULESCU SI PATRICIU VA DUCE TARA LA PIEIRE deci Ponta nu esti de cat Un BURIC URAT carem-i Faci Scarba si tu ANTONESCULE PROVOCI SCARBA SI SILA NATIUNI ROMANE PACAT CA VA NUMITI ROMANI ,,,,,,,,,,,,,Nu sant Basist nici USELIST sant Cetatean Roman.

      (Citează)

  13. esti sigur k e a lui Basescu? poate e a lui Ponta sau a lui Voiculescu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus