un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cea mai lungă căutare a unei saltele: 5 ani

2 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Dacă aţi fi dormit în patul meu aţi fi remarcat vreo trei arcuri pregătite să vă înţepe fix unde nu trebuie, ieşind dintr-o saltea destul de tasată şi deformată, încât în unele dimineţi mă gândeam că poate m-a bătut cineva în somn de mă dor aşa puternic oasele şi spatele şi am gâtul blocat pe o direcţie aleatoare. Vedeţi voi, prin blogosferă umblă vorba că ziua merge mai bine dacă o începi cu BelVita, dar eu sunt de părere că mai dinaintea acelui moment se decide totul, cu un somn bun şi odihnitor.

(Acest post ar fi sunat mult mai bine dacă începea cu “cititoarele care au dormit în patul meu pot confirma că…”, dar na…)

Anyway, anul acesta se împlinesc 5 ani de când mă chinui cu o saltea proastă. Da, 5. Ani. Cinci. Ştiu, sunt un idiot, dar acum n-am mai rezistat şi am luat saltea de pe internet, de pe saltele-online.ro. Ştiu că pare ciudat să cumperi o saltea fără să te aşezi întâi în ea, dar m-am gândit la următoarele avantaje:

  • saltelele văzute anterior în showroomuri nu-mi spuneau nimic. Degeaba te aşezi 5 minute pe o saltea, efectul e tot la nivel psihologic, că “ai văzut-o”, dar în practică trebuie să dormi câteva nopţi în ea ca să-ţi dai seama dacă ai ales bine sau nu.
  • mi-a fost livrată acasă. Nu aveau chef să o pun pe maşină şi să o leg cu chingi, nici să mă chinui cu ea în lift (sau pe scări, că e cam lată pentru lift şi am uitat să întreb cum a urcat-o respectivul până la etajul meu)
  • politica de retur e mai bună. Comerţul electronic protejează mai bine cumpărătorul, ai 10 zile să o returnezi dacă nu-ţi convine, dacă e prea tare sau prea moale, iar pentru a nu fi probleme vă sfătuiesc să nu o scoateţi din plasticul ei vreo două nopţi, ca să o testaţi fără să desfaceţi ambalajul.


Adaugati la asta faptul ca magazinele tradiţionale de mobilă au program de lăuze, adică L-V 8-16, iar în weekend, fix când am eu timp să caut mobilă, de obicei e închis, ca am o dimensiune atipică la pat, 130×200 cm, și de obicei nu găsesc așa ceva în stocul lor, plus restul avantajelor specifice online-ului (preţuri mai bune pentru că regia magazinului e mai mică, review-uri, posibilitatea de a compara de acasă totul etc) și achiziția online a unei saltele devine o chestie foarte logică.

Saltele-online.ro se zice că-i cel mai mare magazin online de saltele, dar asta nu spune multe pentru mine, că nu cunosc industria saltelelor. Am găsit însă la ei explicaţii clare despre ce înseamnă fiecare tehnologie din interiorul saltelelor, m-am uitat la cele cu memorie, cu spumă, cu arcuri independente (care înseamnă că dacă te aşezi într-un colţ nu-ţi mai deformează toată salteaua, ci doar acea zonă), plus scări de măsură pentru duritate, grad de elasticitate, greutatea maximă recomandată, puncte de presiune şi alte chestii (parcă saltelele erau mult mai simple când există doar varianta “ia-ţi Relaxa, e bună”).

Mi-am luat următoarele:

  • Ortopedica lux 130 x 200cm
  • Husa de protecţie, care se prinde de o față a saltelei cu niște barete.
  • Pilotă toate anotimpurile (că am o plapumă gigantică şi poate scap de ea), care este formată din două pilote, una de vară, una de primăvară și toamnă și le poti uni pe amandouă pentru a le transforma în Voltron pilota de iarnă.

Dacă aveam mai mulţi bani, alegeam o saltea Aruba Pocket cu arcuri independente şi fibră de argint, cu garanţie 5 ani. Poate după ce se duce a mea, nişte ani mai târziu… Şi sunt şi unele mult mai bune de atât, cu memorie pentru cei ce-au probleme cu oasele şi materiale bio pentru alergici şi altele asemenea.

    25 comentarii

  1. tot prostii ti-ai luat. eu am dat pe saltea 1600 ron si sunt cei bai bine cheltuiti bani ever.

      (Citează)

  2. Daca iti luai din ikea, gaseai saltele rulate. Nu te chinui cu ea nici in masina, nici in lift, nici prin casa.. deh.. suedezii astia..

      (Citează)

  3. Hahahaaa ! Eu am relaxa ortopedica, duritate medie.
    Si sint foarte multumit de ea pina acum.
    Conteaza totusi sa stii un lucru. Daca salteaua se aseaza pe o o placa, atunci va fi ceva mai dura.
    Daca se aseaza pe o somiera gen ikea, atunci va fi mai moale. Nu mult, dar exista o diferenta notabila.
    Si o plapuma gigantica e foarte misto. Eu sint fan asternuturi gigantice. Bine, si patul meu e gigantic. :))

      (Citează)

  4. Ala e pat de burlac mr. Poate tocmai de aia nu au trecut asa de multe prin el :)

      (Citează)

  5. pe site scrie la “Pilotă toate anotimpurile” ca se poate spala la 95°C,
    iar din imaginea postata de tine arata ca se spala la 30°C

      (Citează)

  6. E bine bre si asa.
    Ziceam pentru cultura generala ce am observat eu.
    Nu stiu cum se simte o saltea peste o alta.
    Dar in ce priveste suportul, exista diferente intre tipurile de suporti pentru saltele.
    Unele dau o senzatie de mai moale, altele de mai dura. Atit !
    Totusi, e misto sa ai patul mai inalt acum. Cred ca si mai sanatos pe termen lung.
    Cred ca ai auzit ca exista doar citeva modalitati corecte de a te ridica din pat. Nu ar trebui sa o facem oricum si in nici un caz brusc. Faptul ca acum esti mai sus cred ca ajuta.

      (Citează)

  7. Cind mai ai astfel de intrebari nu astepta 5 ani, fa un cont pe test.de si rezolvi problema. Eu asa am rezolvat cu o groaza de chestii pentru casa si nu regret nici o alegere facuta.

      (Citează)

  8. Intr-adevar trebuie sa stai mai mult de 5 minute pe o saltea ca sa iti dai seama daca este potrivita sau nu. Ideal ar fi sa gasesti un showroom in care sa le testezi vreo 30 minute minim (daca te lasa vanzatorii atunci si mai mult :)) si apoi sa le cuperi online. Imi place ca ai subliniat faptul ca coi, consumatorii, suntem mai bine protejati in cadrul comertului electronic.
    Sa dormi pe ea sanatos! Si sa stii ca exista huse protectoare care iti protejeaza toata salteaua, nu numai o fata a acesteia :)

      (Citează)

  9. Scapa de salteaua veche si vei scapa automat de lipsa confortului. Rezultate in urma imbinarii tehnologiei ultramoderne cu traditia, saltele Green Future sunt ceea ce iti lipseste in dormitor pentru o noapte linistita si reconfortanta.

      (Citează)

  10. Gama de produse pentru copii Green Future Sleep Evolution este in curs de finalizare. Pana atunci te invitam sa ne contactezi pentru orice cerere atipica! Practic, putem produce din orice material, orice dimensiune pentru cei mici! Noi iti recomandam Bambusul pentru saltele copii sub 3 ani si Nanofibra pentru cei prescolari si scolari.

      (Citează)

  11. Salteaua Feeling (saltele lux) sunt realizate conform standardelor medicale ortopedice si anatomice.

      (Citează)

  12. Salteaua din vata sintetica iti ofera siguranta noptilor tale. Stiai ca multe cosmaruri le ai din cauza somnului agitat, provocat de lipsa de confort si incapacitatea transferului de umiditate a saltelei tale de demult? Alege eficient saltele pat, moderne si comode.

      (Citează)

  13. Pana ziua de azi, o saltea ortopedica ramane cea mai buna alegere

      (Citează)

  14. Salteaua ortopedica este cea mai buna alegere.

      (Citează)

  15. Salut,

    Exact ce ai luat tu de la saltele-online, am luat eu de la saltele-ortopedice.net doar ca dimensiunea 160/200. Sunt super multumit de model. Tot Ergoflex este.

      (Citează)

  16. giuliaconfort.ro

    11/11/2013 la 4:51 PM

    >Salteaua ortopedica este cea mai buna alegere
    exact

      (Citează)

  17. Salut,
    am comandat si eu de la saltele-online.ro si nu recomand nimanui. Cei care livreaza sunt probabil luati de pe centura pentru ca muncitorii de pe santier sunt mult mai culti. REcomand sa va reorientati catre alte firme. PS: mai nou livrarea nu este pana la usa ci pana la usa blocului desi ei spun altceva numai sa te faca sa cumperi de la ei.

      (Citează)

  18. Daca iti doresti o saltea de calitate … nu vei gasi la sub 1200 RON. Si singurele doua optiuni viabile sunt cele latex sau memory foam: http://timez.ro/pareri-saltele-cu-spuma-memory-sau-saltele-cu-latex/

      (Citează)

  19. giuliaconfort.ro:
    >Salteaua ortopedica este cea mai buna alegere
    exact

    exact

      (Citează)

  20. Matei:
    Salut,
    am comandat si eu de la saltele-online.ro si nu recomand nimanui. Cei care livreaza sunt probabil luati de pe centura pentru ca muncitorii de pe santier sunt mult mai culti. REcomand sa va reorientati catre alte firme. PS: mai nou livrarea nu este pana la usa ci pana la usa blocului desi ei spun altceva numai sa te faca sa cumperi de la ei.

    Nu comandati de pe saltele-online, nu vor sa o urce pana la apartament desi nu specifica asta la plasarea comenzii, niste spagari de ultima speta!!! Nu nicioadata, le doresc faliment si la cat mai multe amenzi si controale de la Fisc:)

      (Citează)

  21. Kone29: Nu comandati de pe saltele-online, nu vor sa o urce pana la apartament desi nu specifica asta la plasarea comenzii, niste spagari de ultima speta!!! Nu nicioadata, le doresc faliment si la cat mai multe amenzi si controale de la Fisc:)

      (Citează)

  22. Gina Dragan:
    Gama de produse pentru copii Green Future Sleep Evolution este in curs de finalizare. Pana atunci te invitam sa ne contactezi pentru orice cerere atipica! Practic, putem produce din orice material, orice dimensiune pentru cei mici! Noi iti recomandam Bambusul pentru saltele copii sub 3 ani si Nanofibra pentru cei prescolari si scolari.

    Intr-adevar saltele ortopedice sunt cele mai recomandate, mai ales daca imbina tehnologia relaxa pe arcuri cat si cea cu memory foam sau latex. Un ghid afiliat aici: https://casazen.ro/cauti-o-saltea-de-pat-ortopedica/ .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus