un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Femeile: dăm noroc sau nu?

2 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Am şi eu o dilemă: femeile se supără când nu dai mâna (“noroc”) şi cu ele?

Ştiţi clasica situaţie: ajungi la vreo terasă sau eveniment, găseşti 4 femei şi 4 bărbaţi deja acolo, cu bărbaţii dai noroc, cu femeile… nimic. Le zici “salut”, “bună” şi cam atât. Mie mi se pare destul de dubioasă metoda prin care întinzi mâna doar spre bărbaţi şi pe femei le ocoleşti de parcă am fi în lumea arabă. Unele întind ele mâna…

O fi ajuns societatea la nivelul în care femeile vor să fie salutate exact ca bărbaţii, în ton cu restul emancipării şi egalităţii dintre sexe? Sau toată treaba cu “vrem să fim tratate egal” nu e valabilă și aici?

    20 comentarii

  1. Well, prin alte tari e normal sa dai mana si cu femeile.

      (Citează)

  2. La carte scrie ca ar trebui sa le pupi mana. Eu le zic un cat mai frumos “saru’manaaa” si dau mana cu barbatii. :)

      (Citează)

  3. Eu nu mă supăr. Mi se pare că dacă dă un bărbat mâna cu mine, într-o situaţie casual, mă consideră ‘one of the guys’. Şi mă întreb ce am făcut de am ajuns acolo. Excepţii: când fac cunoştinţă cu cineva sau când sunt într-o relaţie profesională cu el – în ambele situaţii, nu mă deranjează gestul.
    Oricum, e preferabil să nu dai mâna niciodată cu un bărbat; nu ştii niciodată pe unde a fost.

      (Citează)

  4. Trebuie sa intinda ele mana. Asa e la carte. Fie ca e pentru “noroc” sau pentru a le saruta mana.

      (Citează)

  5. Nu ma supar. Si nici macar nu mi se pare ceva iesit din comun.

      (Citează)

  6. au mai fost situatii cand ieseam in grup la terase/restaurante si veneau si iubitele prietenilor, dadeam mana atat cu barbatii cat si cu femeile, si ele ramaneau intotdeauna placut surprinse de gestul meu.
    am observat ca se practica mai ales la intalnirile de afaceri, unde se da mana cu femeile atat la venire cat si la plecare, ceea ce mi se pare ok, mai ales ca acolo toti ar trebui sa fie tratati cu egalitate, indiferent de sex.

    @puttycat, la fel poti spune si despre femei, ca nu stii pe unde au fost, dar sa stii ca barbatii s-au mai civilizat, au dat si ei de apa si sapun, si dupa ce ies de la toaleta se spala pe maini.

      (Citează)

  7. @Pikaart: zvonuri..

      (Citează)

  8. Raspuns: da, ne suparam. Atat in situatii profesionale cat si particulare. Nu zic sa ne pupam ca francezii, mai ales cand nu ne cunoastem (de altfel francezii nu te pupa cand nu te cunosc, dar daca te cunosc, sa te fereasca sfantul, fac si trei patru pupici pe obraji), dar macar sa dai mana sau o recunoastere a faptului ca hei, sunt si eu acolo. Eu intind mana oricum si ma prezint, baietii nu prea au initiativa sau sunt rusinosi.

    Mi s-a intamplat o data sa intalnesc un “american”, roman plecat de vreo 5 ani in America si care nu mi-a zis nici macar buna pentru ca la ei in America nu se saluta fetele. Am facut misto de el toata ziua, necioplitul.

      (Citează)

  9. la mine e mai simplu :) obiceiul pe aici e sa te pupi (pe obraz) cu femeile, sa dai mana cu barbatii. deci e ok. acasa e putin mai problematic dar de obicei dau mana si cu femeile. sau le pup, daca le cunosc ;)

      (Citează)

  10. mi se pare dubios sa dai mana cu femeile, ce faci, o strangi barbateste? o lasi flasca? mai dau mana cand fac cunostinta cu vreuna dar nici atunci nu stiu cat de ferm sa strang.

      (Citează)

  11. Promit ca atunci cand ma voi intalni cu puttycat, voi fi curajos si nu ii voi pupa mana ci, desi nu stiu pe unde a fost, i-o voi pupa. I have spoken!

      (Citează)

  12. IUps, corect ar fi fost:

    Promit ca, atunci cand ma voi intalni cu puttycat, voi fi curajos si nu voi da mana cu ea ci, desi nu stiu pe unde a fost, i-o voi pupa. I have spoken!

      (Citează)

  13. Sper să nu ne întânim întâmplător atunci. Trebuie să mă pregătesc, că acum câteva săptămâni mi-a pupat mâna un aproape bunic şi mă gândeam care-i reacţia potrivită: să râd, să fug, să fac o reverenţă? Stai, cum se face o reverenţă?

      (Citează)

  14. Cel mai bine e sa nu dai mana cu nimeni ci ca la japonezi ..o mica inclinare spe fata.Cand dai mana cu cienva care il cnuosti foarte bine e..ok..dar cand dai mana de 50 de ori pe zi ba cu ala ba cu ala nu mi se pare igienic mie.

      (Citează)

  15. @blue77max
    Imi vine greu sa cred ca intr-o zi normala dai de 50 de ori mana cu cineva. In plus, motivul ca nu e igienic tine doar daca dai mana cu oameni pentru care sapunul e un mister. Altfel, sunt convins ca sunt mai multi microbi si mai multe bacterii te tastatura de pe care scriem comentarii pe net… ;)

      (Citează)

  16. Nemții dau noroc cu toți, bărbați, femei, copii, nu contează. Deci, de voie, de nevoie, m-am învățat și eu așa…
    Nu văd care ar fi problema, mi se pare până la urmă normal.

      (Citează)

  17. Te cunosti cu ele?
    V1-da: le saluti “buna!”, “saru’mana!” / Nu le pupi, ca nu stii ce-au facut mai devreme cu gura
    V2-nu: atunci e normal sa intinzi mana si sa faci cunostinta / Spalat, nespalat, oricum, barbatii sunt niste needucati in ale igienei
    Intr-o intalnire de afaceri mi se pare absolut necesar acest lucru

      (Citează)

  18. Barbat
    Iar ironia era inclusa dupa ‘/’ , ca mi s-a parut de toata jena comentariul domnisoarei de mai sus

      (Citează)

  19. Cineva m-a strigat?
    RDK, promit că nu mai fac! Dar, dacă tot am greşit acum, eşti suficient de bun să mă pedepseşti?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus