un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Xbox se extinde

5 Jun 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Microsoft are ce sărbători zilele acestea: Xbox 360 a devenit cea mai populară consolă de jocuri din lume, după ce deja cucerise astfel piaţa americană. Ieri am privit o prezentarea despre “universul extins Xbox”, Microsoft având planuri mari pentru consolă, deşi nici de data aceasta n-au anunţat următoare generaţie a hardware-ului. Noutăţile ar fi următoarele:

JOCURI
Halo 4. Eu vreau un Xbox 360 doar ca să joc seriile Halo şi Gears of War, care sunt printre cele mai bune jocuri văzute de mine până acum. Halo 4, din care a fost arătat un trailer nou, în care se văd noii duşmani (s-au întors “the forerunners”) şi un pic de gameplay, este în lucru şi cu siguranţă va fi un mare hit.

Am văzut ceva şi despre un nou Gears of War, un nou Splinter Cell, Forza, Fable, Call of Duty, Tomb Raider şi alte jocuri din serii foarte populare.

KINECT
Senzorul Kinect este o mare reuşită. Wii a deschis calea către jocuri în care interacţiunea cu omul se face prin mişcare, dar Kinect a perfecţionat-o încât există un SDK ce poate face senzorul utilizabil cu orice software sau hardware.

Acum, am văzut jocuri ce utilizează şi mai mult interacţiunea directă cu omul şi mai ales cu vocea. Mi-a plăcut ideea din Fifa 2013, care va apărea în toamnă, de a modifica strategia echipei prin comenzi vocale. Madden 2013 permite, din ce am înţeles, să miști anumiţi jucători şi să le pasezi doar spunându-le numele, ca şi cum ai fi antrenorul de pe marginea terenului.

Am văzut şi o aplicaţie Nike pentru cei ce fac exerciţii fizice în faţa televizorului. Senzorul Kinect le va analiza mişcările, unghiul sub care se apleacă, viteza şi restul.

SMART GLASS
Aceasta este cea mai interesantă noutate, chiar dacă ascunsă sub un nume ce nu o descrie foarte eficient. În sfârşit avem acea interfaţă din “Star Trek” sau “Minority Report”, în care iei programe şi le arunci de pe un ecran pe altul, vezi informaţii pe tabletă despre ce urmăreşti pe televizor şi tot aşa.

Exemplele date au fost trimiterea de video de pe tabletă pe televizor, ca pe monitorul tabletei să-ţi apară ulterior informaţii despre film, actori şi bârfe. A fost utilizat şi un telefon cu Windows Phone ca telecomandă pentru a controla browserul consolei pe ecranul televizorului.

Trebuie văzut cum ar funcţiona şi în realitate şi cât de simplu va fi de configurat totul, pentru că asta îi va determina succesul, dar hub-urile Xbox din WP 7.5 şi din Windows 8 vor avea parte de mai multă acţiune.

BROWSING
Microsoft aduce chiar Internet Explorer pe Xbox. Prezentatorul avea dreptate când spunea că browserele de consola sunt destul de limitate şi slabe, aşa că un browser din Top 3 va face experienţa mai rapidă şi mai plăcută.

MUZICĂ ȘI VIDEO
30 de milioane de piese audio prin Xbox Music, canale sportive, filme, practic întreaga lume acum și pe sistemul Microsoft “de sufragerie”.

Acum mai lipsește doar suportul oficial pentru țara noastră :|

via Engadget.

    6 comentarii

  1. Eu as vrea sa vad implementat controlul vocal in limba romana. In unele jocuri merge sa dai comenzi in engleza, gen Splinter Cell cand spune “Grim, now!”, dar la Fifa 13 chiar nu imi vine sa zic “Change formation.” :)

      (Citează)

  2. Poate ca nu in primul val, dar tehnologia exista. Dragon Dictation cica se descurca bine cu intelegerea graiului stramosesc.

      (Citează)

    • Da, dar in particular pe Xbox eu mi-as axa acum toate eforturile pentru solicitarea suportului oficial pentru Romania. Se vand in draci consolele aici, dar nu avem acces la serviciile acestea.

        (Citează)

  3. Nu am inteles niciodata cum le place oamenilor sa joace FPS-uri pe cosole avand in vedere ca e foarte plcitisitor si skill level e foarte foarte mic .

    Varul meu are ps3 si si-a cumparat un dispozitiv unde poti sa bagi tastatura si mouse si poti sa joci cu ele pe PS 3 . Nu mai e nici o competitie treci prin aia care folosesc controler ca prin branza :)))

    Facusera un studiu au luat baietii de pe scena pro a FPS pe consola contra playeri medii care jucau jucau de pe PC , i-au distrus astia de pe PC pe profesionistii de pe consola :)

      (Citează)

  4. S-a chinuit si vechiul director Microsoft Romania, cred ca se chinuie si actual, dar degeaba. Pana vom avea Xbox Live disponobil si in Romania vor mai trece multi ani. Probabil ca totul se bazeaza pe numarul de console/jocuri vandute.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus