un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trei despre Năstase

21 Jun 2012  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Vroiam să fac mişto de gestul lui Năstase, să zic că poate acum îi va invita pe procurori să-i numere gloanţele, dar ideile aveau mai mult farmec atunci când credeam că omul a făcut un atac de panică, l-au sedat şi l-au dus la spital pentru o amânare de câteva zile a începerii executării sentinţei. Acum, cu Năstase în terapie intensivă, parcă nu-şi au locul..

Aşadar, post serios. Evenimentele de ieri mă fac să mă gândesc la trei lucruri.

1. Sunt totuşi doar doi ani. Furi, aduni o avere de milioane de euro, ai relaţii peste tot. În aceste condiţii, doi ani de puşcărie nu sunt chiar sfârşitul lumii, mai ales că ulterior executării sentinţei te întorci la toată averea ta şi la aceste milioane. Eu n-aş accepta să stau nici o săptămână după gratii, dar dacă la ieşire m-ar aştepta milioane de euro, poate m-aş mai gândi.

Sunt sigur că mulţi s-ar bucura să poată fura ca Năstase şi să scape cu doar doi ani, ceea ce face gestul de sinucidere cu atât mai inexplicabil.

2. Adversarii tremură. Condamnarea lui Năstase, la cel mai înalt nivel politic, lansează un mesaj puternic celor din conducerea României. Pe scurt, mesajul este “ai grijă ce faci, ca apoi vin alţii la putere şi te vânează până în pânzele albe”. Oare tremura Udrea sau Băsescu sau Videanu acum, gândindu-se că urmează ani de guvernare USL în care tunurile vor fi asupra lor?

Dacă nu şi-au acoperit bine urmele (şi la acel nivel e cam greu să o faci, că nu ştii când se suceşte împotriva ta fostul complice), eu cred că sunt cam speriaţi acum. E un război în care au folosit o armă nucleară şi au distrus baza principală a duşmanului, deschizând însă posibilitatea unei retalieri de acelaşi nivel.

3. Lipsa familiei. Cel mai mult m-a surprins lipsa familiei lui Năstase din ambulanţă şi de la spital. Au ajuns acolo Ponta, declarând că în astfel de momente trebuie să fie alături de un bun prieten, a venit Ecaterina Andronescu, deşi era în studioul Antenei 3 la început, dar nu şi familia Năstase. Mai aveau treabă pe acasă? Era ceva de ascuns? O valiză de mutat?

    23 comentarii

  1. Pentru început, eu consider că e un laș. Un glonț în sfeclă sau dedesubt de ea nu sune nici că e vinovat, nici că nu e, chiar dacă mulți preferă să creadă una sau alta.
    Acum, dincolo de tot ce s-a povestit, aștept “intervenția divină”… sunt curios ce verdictul care va fi dat “de afară”, loc în care se presupune că e puțin mai complicat să mergi pe relații și interese pentru a obține un verdict.
    Voi încheia spunând că sunt unul dintre cei care speră că într-o bună zi politicienii vor fi politicieni, afaceriștii, afaceriști, iar hoții… pușcăriași (cu sau fără gloanțe în gât, mi-e indiferent).

      (Citează)

  2. Familia a rămas pentru că se făcea ancheta la fața locului. Au confiscat diverse lucruri, s-a discutat despre cum s-a întâmplat, o anchetă era deja în derulare. Au plecat spre spital când li s-a dat drumul, când prim parte a anchetei s-a încheiat.
    Într-un fel mă bucur că nu ai luat chestia pe blog ca și pe twitter. Nu sun fan al niciun partid politic și a niciunui personaj, dar parcă prea multe persoane spun că acest dosar nu are probe și că va deveni o speță de studiu în facultățile de profil. Puteau să-l prindă cu altele, mai serioase de atât, mai bine documentate.

      (Citează)

  3. @Emil
    Cine spune ca nu au existat probe? Ceilalti inculpati in dosar, Ponta, Mircea Badea? Pai una din probe de care am aflat deja a fost telefonul dat de nastase sefului de la ISC. Cum nu sunt dovezi?
    Culmea, cand contestau taierile pensiilor la CC si castigau era buna justitia, acum ca a dat in sfarsit un verdict corect pt tara e corupta justitia..
    Hai sa spunem lucrurilor pe fata: toti stim cat a furat nastase si toti stim ca 2 ani e foarte putin…
    Buna remarca lui nwradu referitoare la al capone..

      (Citează)

  4. @sil unde e ametitule, badea inculpat in dosar? :))

      (Citează)

  5. hai ca am inteles eu gresit ce ai spus, imi cer scuze…dar tot nu sunt de acord cu tine :)

      (Citează)

  6. @Daniel
    Fiecare are parerea lui si asta e un lucru foarte bun.. Oricum astept si parerea ta pentru o mica polemica :)
    Sa nu ma intelegeti gresit, nu tin cu nici un partid si consider ca politica romaneasca nu are nici o legatura cu adevarata politica, indiferent de partid.
    Imi doresc sa vad mai multe sentinte cu executare date politicienilor pentru a se descuraja furtul si faptul ca oamenii intra in politica pentru a se imbogati si NU a face ceva bun pentru tara.
    Cand ma duc si platesc taxele sa nu ma doara sufletul ca jumate din ele se duc pentru a se imbogati politicienii.
    Cu aceasta decizie a lui nastase s-a inceput dar e de-abia un fir de nisip intr-un sac. Si asta indiferent ca e comandata de la bruxel, de fmi, de ue, important e rezultatul..

      (Citează)

  7. Eu ma bucur tocmai din cauza punctului 2. Da, acum l-au prins pe Nastase, maine o sa-i prinda pe aia de la PDL drept razbunare; cand se va schimba puterea si PSD va ajunge din nou in opozitie, iarasi vor fi vanati de cei care sunt acum in opozitie si tot asa. Rezultatul? O clasa politica mai curata :D

      (Citează)

  8. nastase trebuie pus pe failblog. nu e in stare nici macar sa se sinucida. in orice caz, azi e o zi de doliu. operatia lui nastase s-a terminat cu succes. sper ca cei care o sa ii urmeze, clacand psihic, sa faca treaba mai buna cand vor alege sa se sinucida. pana atunci, in continuare nastase a dovedit ca nu are oua. daca avea, acum era RIP.

    salut

      (Citează)

  9. Nastase a aratat clar ca e o “muiere lasa” obsedat de reputatia lui politica si academica .

    In pana mea putea sa se duca la arest frumos sa arate ca e demn si sa stea putin acolo pana ce mai rezolvau avocatii ceva . Nu-l bagau la jilava iti dai seama , am vazut si poze cu celula lui Cozma acum cativa ani era plina de carti , avea si un pc langa el .

    Putea sa o joace destept sa accepte sentinta care oricum se reducea la 8 luni din cate am inteles , putea sa scrie niste carti din inchisoare sa devina un fel de martir impotriva lui basescu si ai lui etc .

    Sunt sigur ca in cateva luni ori iesea din inchisoare ori il transferau in alta parte ceva gen arest la domiciliu rezolvau ei ceva mai ales ca e usl la putere.

    Dar el ce a facut s-a speriat ca prostul si a zis pa .

    Eu initial cand am vazut stirea am crezut ca se gandise pe moment la un gest de sinucidere ca odata facut avocatii lui sa poata sa pledeze in instanta revocarea sentintei cu executare sau macar sa-l bage intr-o clinica ceva unde sa-si ispaseasca sentinta .

    Si inca ceva acum observ si eu cat de cretini sunt unii blogeri si jurnalisti de pe ambele tabere care zic ca gestul lui Nastase era de barbat. Ca iti trebuie curaj sa te sinucizi ca te gandesti la tot ce ai de pierdut etc . Si daca i contrazici iti dau exemple CRETINE de genul : ” Tu daca ai muri de cancer in loc sa tot faci tratamente dureroase nu ai apasa pe tragaci ? ” Ce legatura are asta cu ce a facut Nastase ? Ca pentru omu asta intamplarea era ca un fel de cancer politic ca vroia sa se intoarca la putere ? FUCK THAT ! Cum am zis mai sus daca era destept accepta sentinta ca un barbat si isi facea “marketingul” ca un om acuzat pe nedrept dar care e destul de demn incat sa se duca la puscarie .

    Sunt unele situatii , rare unde sinuciderea e o dovada de barbatie , situatii ce implica sacrificiul tau pentru binele altora , unde fara moartea ta nu ai putea salva pe altii dar aici nu e cazul .

      (Citează)

    • Cred ca era vorba de Rahova si n-ar fi iesit mai devreme de cei 2 ani, dar sinuciderea mi se pare mereu o exagerare. Cica ar fi vrut sa se impuste in cap, dar au sarit politistii pe el si asa s-a impuscat in gat.

        (Citează)

  10. Un joc al puterii unde noi suntem nimeni! Nu zic ca Nastase nu e vinovat, doar ca totul a fost comandat politic si nimic facut dupa bunul mers al justitiei.

    Dupa atatia ani s-a fortat o condamnare. Cu restul ce facem? Sunt liberi si se ocupa tot de aceleasi afaceri necurate. Asta a fost asa o lovitura pentru PSD, cand te pui cu “cine nu trebuie”!

      (Citează)

  11. Totusi, dupa ce timp de 7-8 ani te folosesti de toate chichitele din legi (legi pe care tot el le-a dat cand a fost la guvernare) si toate instantele te considera vinovat, eu zic ca e clara treaba.
    E doar un circ ieftin!
    Hai, la brutarie nastase!

      (Citează)

  12. Toata treaba a fost organizata si planificata . Daca vroia sa se sinucida cu un pistol il baga in gura si tragea . Sunt atat de lucruri care nu se leaga incat e jenant , o sa vedeti in cateva zile cum se va trata de toate bolile prin nu stiu ce clinici si faca intr-un fel sau altu sa scape . Pentru cat a furat , distrus si calcat in picioare poporul asta moartea e o pedeapsa prea usoare , mai degrama 30 de ani la racoare .

      (Citează)

  13. Intr-adevar 2 ani sunt prea putini, dar macar si pe astia sa-i faca. E un inceput.

    La familie m-am gandit si eu cand am aflat si-am vazut pozele si flmuletele. Cand din pacate am avut niste probleme in familie eram cu totii alaturi si la Salvare si la spital etc. Faptul ca si Dana Nastase si copiii au lipsit din peisaj a fost un alt motiv clar de suspiciune pentru mine.

      (Citează)

  14. Unu din copii, nu stiu care a ajuns inaintea salvarii, probabil asta care face declaratii.

      (Citează)

  15. Ce e mai rau ca f.multi au uitat de sinuciderea procurorului care a reusit sa aresteze unul din capul mafiei interlope, si ,,,,in acea perioada ghici cine a intervenit in favoarea mafiei eliberand-o ?Nu mai e cazul sa sa-i pomenesc numele real, dar DA e BOMBONEL!
    Acum stau si ma intreb?Oare antenistii de ce-l fac un martir?Se teme Felix ca o sa-i vina si lui ziua cu diferenta ca va fi o sinucidere publica si paricipantii nu vor accepta rateurile?

      (Citează)

    • Asta e treaba lor acum, sa pupe in fund PSD-ul. Voiculescu pe vremea cui a ajuns asa bogat?

      @Linux: asta cu sinuciderile e mai complicata. Nu stie nici unul dintre noi ce-ar face, cum si ce s-ar intampla.

        (Citează)

  16. Sunt de acord cu punctul 2 si 3. Cred ca familia nu si-a facut datoria, tipul nu a fost menajat. In 8 ani de mers la audieri iti mai apar si pasarele. Un psiholog ar fi fost binevenit.

    “Adversarii tremura”. Pe moment, asa e. Dar in 3-4 luni revine totul la normal. La un pont, la un teren, la o spaga de cateva sute de mii de euro sare din schema orice retinere.

    Totusi nu inteleg cati bani sunt nejustificati la omul asta de a strans atata ura :) Mihai Nicolaiciuc e liber si a dat tun de 100 de mil de euro. Unele chestii nu reusesc sa le inteleg.

      (Citează)

  17. @sorinrusi:

    Zici tu acolo:
    Dupa atatia ani s-a fortat o condamnare. Cu restul ce facem? Sunt liberi si se ocupa tot de aceleasi afaceri necurate. Asta a fost asa o lovitura pentru PSD, cand te pui cu “cine nu trebuie”

    Asta e o placa des intalnita. Din pacate pentru cei care o zic, PDL-ul a avut primari condamnati cand timp erau in functie. Nu zic si de faptul ca au fost condamnati cat timp PDL era la guvernare, ca ar fi overkill. Si nu e vorba de primari din vreo comuna ci de orase precum Cluju’.

      (Citează)

  18. Adrian, cred ca ce a deranjat asa mult la Nastase a fost ipocrizia, aroganta fatisa. Nicolaiciuc sta mai pitit. Nu zic ca e nevinovat dar asa imi explica ura pe unul si nu pe celalalt.

      (Citează)

  19. Ela ce rost are sa-l urasti? Poate e prea mult spus ura. Ce rost are sa ne intunecam interiorul pentru nelegiuirile altora. Poti fi alert si corect fara sa urasti, zic :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus