un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noile laptopuri Sony Vaio

21 Jun 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Sony a prezentat ieri gama de vară a laptopurilor Vaio (serios, e colecţie ca la modă). Din scurta prezentare, am înţeles că le merge pe piaţa noastră, dar să trecem la laptopuri.

Aş zice că update-ul le aduce la zi referitor la tehnologii moderne. Bateria este mai performantă, în standby unele modele stau chiar şi 90 de zile, iar revenirea la modul operaţional se face în 2-4 secunde, există chiar şi un port USB prin care se pot încărca alte dispozitive atunci când laptopul este oprit. Touchpad-ul a fost mărit şi nu mai are butoane fizice.

Modelele sunt următoarele:

Vaio seria E de 14, 15 şi 17 inci este cea best-buy. Modelul E14P e disponibil în mai multe culori, are tastatura iluminată și control prin gesturi recunoscute de camera web. E17 este modelul mare şi performant, cu ecran Full HD de 17,3 inci, Blu-Ray, hardware performant pentru jocuri şi editări video.

Vaio seria S mi-a plăcut cel mai mult. Modelele sunt performante, dar şi portabile. Chiar şi cel de 15 inci are sub 2 kg, fiind foarte uşor atunci când îl ridici în mână, ecran IPS şi placă video duală. Mi-a plăcut şi ideea unui dock de birou ce include un hard-disk suplimentar.

Modelele S de 13 inci arată foarte bine. Cel alb este de o culoare mată, asemănătoare cu carcasa lui One X, cu care s-ar asorta foarte bine. Ce-am observat e că tastele Page Up/Down şi Home/End au tracut pe butoanele direcţionale, accesibile în combinaţie cu Fn, iar acest lucru a permis ca restul tastelor să fie mai mari.

Vaio seria T este ultrabook-ul celor de la Sony. Mi s-a părut un model reuşit, chiar dacă nu prea îmi place finisajul cu argintiu de la balamale. Are 13 inci, procesor i3, un SSD de 32 GB pentru caching rapid de OS, ceea ce îi permite să ţină preţul jos. La eMAG costă 3500 de lei, puţin pentru un ultrabook. Bateria ține 7 ore.
Ultrabook Sony VAIO SVT1311M1ES cu procesor Intel® Core TM i3-2367M 1.40GHz, 4GB, 320GB SSD Hybrid 32GB, Intel® HD Graphics, Microsoft Windows 7 Home Premium, Silver

Vaio Z este modelul super-performant şi portabil. O reeditare a generaţiei care costa 12.000 de lei la lansare, are 13 inci, dar numai 1,2 kg, doar 17 mm grosime, procesor Intel quad-core, SSD-uri în RAID, modem 3G, iar un dock de birou adăugă şi o placă video dedicată şi blu-ray. Am testat generaţia anterioară, este în continuare cel mai performant laptop de pe piaţă pentru acea dimensiune, aşa că doar îmi pot imagina ce oferă nouă generaţie. Aici un micuţ Z afişa conţinut pe alte 3 monitoare externe.

    2 comentarii

  1. Bai, pe mnine ma ucid astia cu tz modele. Am cercetat ca un doctorand pana am reusit sa gasesc unul de max 15″ si 900p rezolutie.

      (Citează)

  2. ewww …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus