un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pastrați distanța corespunzătoare în trafic

30 Jun 2012  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Dacă plecaţi la mare sau la munte în weekend, aveţi grijă pe drumurile naţionale şi păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de cel din faţa voastră. Chiar dacă îi invitaţi pe cei din spate să depăşească, mai bine aşa decât să fiţi implicaţi într-un accident.

Cel mai periculos este când toată lumea merge cu 90-100 km/h pe un drum naţional, sunt atenţi la cine vine din faţă şi cine din spate şi nu observă că maşina din faţă a pus frână. Său observă prea târziu sau distanţa este insuficientă pentru a compensa distanţa mai mare de frânare pe care o au maşinile mai “modeste”.

Un astfel de accident s-a întâmplat în faţa mea când mă întorceam de la Constanța acum 3 săptămâni. Observaţi ce distanţă păstram eu faţă de cel din faţa mea, pentru că nu avea rost să mă grăbesc pe acel tronson. În 20 de kilometri urma să intru pe autostradă şi puteam să recuperez acolo timpul pierdut. Cei din faţa mea n-au gândit la fel, aşa că în apropiere de curba de la intrarea în Medgidia s-au tamponat niţel 4 maşini, cât să spargă nişte radiatoare şi să plece de acolo pe platforme, cu banii daţi şi weekendul stricat.

  8 comentarii

 1. Good game Felicia

  30/06/2012 la 4:14 PM

  Sunt de acord, e mai bine sa previi si sa pastrezi distanta
  Vreau sa te anunt ca am facut o chestie

  Am creat primul meu joc, CU MANUTA MEA se numeste Hotel “Paloma Roja”

  Esti un roman, somer care e nevoit sa emigreze in Mexic unde incepe sa lucreze pentru traficantii de DROGURI.

  Intr-o noapte ploua torential si tu ramai fara tigari. TU alegi ce vrei sa faci si jocul are peste 7 finaluri DIFERITE.

  Nu trebuie sa il descarci, il joci direct de pe net. Nu-ti pun link-ul aici ca ma baga la spam :)
  Daca vrei sa il joci intra pe blogul meu ******************* si vezi ca ai link acolo (pe prima pagina)

  –Cu drag, Felicia

    (Citează)

 2. Intr-un cuvant – conduita preventiva. :) Cati mai stiu ce e chestia asta, in afara de tine si d emine, vreau sa spun? :)

    (Citează)

 3. ok, de ce a pus primul frana? just a question….:P

    (Citează)

  • La vreo 200 de metri in fata era un sens giratoriu si se incetineste. Toti puneau frana. E suficient sa fie unul neatent care pune frana brusca si cei din spatele lui nu au ce face, ca la 80 la ora se simt diferentele intre sistemele de franare ale diferitelor masini.

     (Citează)

 4. cel cu frana brusca = sofer de duminica

    (Citează)

 5. ai taiat linia continua. mai era si semn de interzis depasirea. plus ca teoretic alea 4 masini reprezentau coloana deci ai depasit si coloana. daca era un politist ascuns in camp respirand printr-un pai ramaneai fara carnet ! esti cam imprudent. o sa te dea astia la realitatea: un teribilist s-a filmat in timp ce depasea pe linie continua.

    (Citează)

  • Gluma gluma, dar sa stii ca am remarcat in film si haosul care a aparut cand s-a reluat circulatia. O gramada de depasiri, practic doar eu am asteptat sa se bage intai ala din fata mea, cum mi se parea si normal. bine ca n-a mai fost un accident.

   @interesant: chiar era duminica!

     (Citează)

 6. “cel cu frana brusca = sofer de duminica”
  Bine c-au fost ceilalti “soferi de luni” c-altfel nu se mai intampla nimic…

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus