un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Înălțimea minimă pentru un concert

7 Jun 2012  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Concertul celor de la Linkin Park n-a fost rău, dar a avut şi ciudățeniile sale. V-aş arăta nişte fotografii, dar am stat în spate la Gazonul B şi telefonul n-are zoom. Dacă vă interează o galerie foarte bună de imagini, plus setlist-ul evenimentului, intraţi pe infomusic.ro.

La părţile bune aş remarca punctualitatea, concertul Linkin Park începând cu doar 5 minute întârziere. Şi nici n-a plouat, deşi norii ameninţători au stat deasupra noastră până în noapte. De muzică nu mai are rost să spun ceva, fanii Linkin Park au apreciat concertul, s-a cântat mult în public, formaţia încă sună foarte bine şi combinaţia celor două voci principale foarte diferite ca tonalitate încă le asigură succesul.

O mirare foarte mare de-a mea este motivul pentru care persoanele de mică înălţime merg la concerte. Ieri, dacă nu aveai minim 1,70, poate chiar 1,80, nu vedeai nimic, dar totuşi aveam în jur fete care nici când săreau cât de tare le ţineau picioarele nu ajungeau măcar să zărească scena. De ce-ai da minim 130 de lei doar ca să vezi ceafa celui din faţa ta? Ce credeți că a văzut domnișoara de mai jos?

Să nu-mi spuneţi că e vorba de spectacol, atmosferă euforică şi statul alături de alţi fani ai trupei tale preferate; tocmai ai dat 130 de lei şi n-ai văzut nimic, nici măcar o secundă, din ceea ce se întâmplă acolo. Care-i farmecul să stai ore întregi încercând să strecori o privire printre cefele celor din faţa ta?

Sonorizarea mi s-a părut un pic “dubioasă”. Vocea solistului principal (“ăla chel”) avea momente în care scădea în calitate şi volum. Surprinzătoare a fost şi lipsa unui “bis” la final, când fanii, din moment ce şi-au dorit să vadă şi live spectacolul trupei favorite, ar trebui să aibă ocazia de a vedea de două ori măcar cea mai tare piesă a trupei. Poate că prima oară erau la toaletă sau îşi cumpărau o bere… Am înţeles şi că fumatul era interzis, brichetele fiind confiscate la intrare. N-aş fi zis, fuma lumea în jurul meu de parcă tocmai ar fi avut loc o orgie și acum se relaxau.

    19 comentarii

  1. Dap… Uneori e complet jalnic sa fii mic. Cred ca am vazut 5 minute adunate din concertul asta.

      (Citează)

  2. Pe de alta parte, doar pentru ca esti scund nu cred ca ar trebui sa renunti de tot la mersul la concerte. Da, conteaza si atmosefera si muzica live (si tare) si tot. Daca poti sa mai si vezi ceva pe scena, minunat, dar nu aia e totul. Gandeste-te ca sunt oameni care dau bani pe bilete de unde nu vezi scena indiferent ce inaltime ai. Asta ce-ar insemna? Sa nu se mai puna in vanzare decat gazonul A?

      (Citează)

    • @Mihai: vezi pe linkul de infomusic.ro in galeria de imagini, erau multe de vazut pe scena. Cred ca mai degraba te-ar frusta faptul ca toti vad ceva, aplauda, ridica mainile si canta iar tu nu stii ce se intampla pe scena.

        (Citează)

  3. Sonorizarea a fost proasta. In jur era plin de pokemoni. True. Iar cu encore-ul, ce sa zic… toata lumea stie ca ei nu canta bis-uri. Foarte rar se intorc pe scena – concertele lor dureaza 90 minute pe ceas.

      (Citează)

  4. Mihai, nu e muzica clasica la ateneu sa inchizi ochii ca sa apreciezi mai bine fiecare nota, astfel de concerte sunt pentru spectacol. Uite la Madonna si altii care schimba nspe mii de costume si au tot felul de artificii, efecte de lumini, chestii care sunt totusi parte din pachet si parca e pacat sa le pierzi. Eu prefer sa ma duc la concerte mai micute dar stiu ca nu astea aduc banii.

    Dar oricum, OMG ai fost la Linkin Park!

      (Citează)

  5. Despre bisuri a zis bine Andreea mai sus. Ei nu practica asta. Cine-i fan si a urmarit si alte concerte de-ale lor stie acest lucru.
    Despre concert: spectacolul a fost frumos, sonorizarea a fost destul de proasta, atmosfera din multime a fost misto. Cel putin in zona in care eram eu (gazon A) lumea canta cu Linkin Park aproape fiecare melodie. Nu stiu prin alte parti cum a fost din pctul asta de vedere.
    Cat despre vazut, as putea intelege problema respectivelor persoane pt ca si eu am suferit cand erau ridicate mainile in aer si nu mai vedeam nimic. Solutia ar fi sa-si gaseasca un prieten cu spate zdravan care sa le tina in carca…

      (Citează)

  6. Am 1.64. Si merg la concerte. Din ce in ce mai des. Si nu mi s-a intamplat niciodata sa nu vad ce se intampla pe scena. E drept ca stau mereu in fata scenei, la gard. Am facut si o colectie frumusica de diverse chestii aruncate de pe scena (in special pene de chitara) in felul asta ;))

      (Citează)

  7. eu nu merg la concerte in piete (in aer liber) decat daca merg pe gratis. daca platesc, imi iau bilet doar cu locul meu rezervat, de unde sa fiu sigura ca vad tot. Eu merg pentru spectacolul de pe scena si sa-mi vad preferatii “fata-n fata”. Cum canta deja stiu (doar-s fana), asa ca n-am chef doar sa aud si sa nu vad aproape nimic.

      (Citează)

  8. Eu cred că te-a văzut pe tine, atunci când ai fotografiat-o… Măcar atât.

      (Citează)

  9. @Matilda ai fi putut sa ii ceri prietenului tau sa te tina in carca. Sau e bulangiu si gaseste mereu scuze sa nu o faca?

      (Citează)

  10. @nashu: Nu au toate femeile norocul să găsească pachete de mușchi cum ești tu. Capabil să-și țină prietena în cârcă ore întregi!

      (Citează)

  11. Eu merg de obicei la concerte ca sa ascult muzica, nu am nevoie de cine stie ce show pe scena. Evident, daca nu e vorba de Madonna, care e o baba fara voce si se salveaza cu spectacolul, efectele de lumini si coregrafia.

      (Citează)

  12. @ipo: Asta-i ca si cum ai zice ca-ti iei o escorta doar sa faci sex, nu te intereseaza cum arata tipa. Daca tot bagi niste bani, ar fi o treaba sa ai ROI-ul cat mai mare.

      (Citează)

  13. Poate lui ipo ii plac artificiile alea de live. Mai o nota luata proast, mai un “yeah, yeah, aha”. Detaliile mici fac diferenta.

      (Citează)

  14. Da, asa-i! Eu sunt mic de inaltime (am 1,73m) si chiar din cauza inaltimii nu ma duc la concerte. N-are rost sa te duci acolo si sa nu vezi nimic! Pentru mine-ar fi numai o pierdere de bani.
    P.S. Sunt unul dintre cei mai mari fani Linkin Park si, credeti-ma, doare foarte tare faza cu-naltimea! Mai ales ca sunt si barbat.
    Uneori imi doresc sa nu ma fi nascut niciodata.
    Imi pare rau ca trebuie sa recunosc asta, dar e lumea oamenilor inalti! Pacat ca “Natura” discrimineaza oamenii intr-un asemenea hal si unii au noroc sa fie inalti, iar altii-s blestemati sa fie mici si sa duca o viata plina de limitari si poveri. Pacat!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus