un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Deprimare

13 Jun 2012  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Fotografia de mai jos, a unei fetiţe ce a trăit doar nouă ani, dar care prin ambiţia ei a început să strângă bani pentru cei lipsiţi de apă din Africa şi a cărei moarte a fost catalizatorul unei întregi campanii, este din articolul lui El Lunes intitulat Eroi de-o şchioapă. V-aş zice să nu-l citiţi dacă sunteţi plângăcioşi, e trist.

Fotografia este deprimantă nu doar pentru că este vorba de o fetiţă cu sufletul mai mare decât noi toţi şi care, printr-o întâmplare nedreaptă a vieţii, a murit la doar 9 ani. Este deprimantă mai ales când o asociezi cu propria ta viaţă. Ce-ai făcut? Ce-ai realizat până acum? Ai 30 de ani… zi-mi un lucru memorabil realizat, ceva ce-i poate face pe ceilalţi să exclame “wow, ce om mare”.

Eu n-am nimic. Am terminat facultatea, m-am dus la muncă, am vizitat nişte ţări, am scris un blog, am… nimic. Lucruri banale, obişnuite. Sunt conştient că nu toţi suntem făcuţi pentru a realiza lucruri măreţe, iar rolul unora este doar să fim “working bees” într-o societate uriaşă, însă gândul acesta e deprimant. Sunt optimist că poate rolul meu este doar să am copii şi poate ei sau copiii lor sau o persoană pe care o vor influenţa ei chiar şi indicându-le să meargă la stânga în loc de dreapta va realiza ceva măreţ cândva, toată existența noastră fiind doar o porțiune intermediară din drumul până la acel punct.

Ca acţiuni directe, Rachel Beckwith de 9 ani are scris sub fotografia ei mai multe lucruri decât vom realiza noi într-o întreagă viaţă, iar asta e deprimant dincolo de tragedia ei. Revin la primul paragraf, citiți acel articol chiar daca este trist. Sunt multe de învățat din el despre viata în care trăim de fapt; asta în care ne hlizim pe net și ne urâm pentru tot felul de tâmpenii sau facem o tragedie din lipsa rochiei perfecte pentru nunta de weekend are multe alte lucruri în spatele ei.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus