un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

Primul meu fulger!

15 May 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Să prinzi fulgere este o formă modernă de pescuit, unul digital. Am pus aparatul pe balcon, în furtună, programat să facă fotografii cu expunere 0,6 sec la fiecare 2 secunde, f/29, balansul de alb pe “cloudy” (mare greşeală, trebuia manual), focalizare manuală pe blocurile din fundal. Şi am prins câteva tocmai bune. Păcat că am făcut fotografiile la rezoluţie mică, pentru a nu încărca inutil aparatul.

Mai jos vedeţi încă trei fulgere şi un timelapse cu ce-a fost important din furtuna de astăzi.

  7 comentarii

 1. Frumos, eu nu am reusit sa prind niciodata fulgerele

    (Citează)

 2. foarte tare!

    (Citează)

 3. Faine, nici eu nu m-am încumetat până acum să “alerg” după fulgere.
  Am 2 întrebări tehnice:
  1) f/29 e maximul ce-l puteai scoate din aparat ?
  2) pozele sunt capturate printr-un geam ? Văd ca la un moment dat apar picături de apă

    (Citează)

  • Da, f29 era maximul obiectivului, iar picaturile se depun chiar pe obiectiv, sareau din marginea balconului pe aparat. Prea putin loc.

     (Citează)

 4. Chiar ma gindeam ca in Bucuresti trebuiau sa fie gramda de fulgere la un moment dat. Vedeam orizontul luminat din cind in cind :))

    (Citează)

 5. Foarte misto pozele. Am prins si eu la un moment dat fulgerele, dar era noapte asa ca tehnica mea a diferit putin de a ta. Rezultatul e la fel de spectaculos :D

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus