un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ploaia te udă, dar nu te omoară

28 May 2012  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Cred că voi exploda de nervi dacă mai văd pe cineva plângându-se că ploaia de afară îi distruge viaţa. E ploaie oameni buni, e apa care cade din cer şi nimic mai mult.

Da, şi eu prefer să fiu pe-afară când e soare şi frumos, nu când plouă. Dar aşa-i vremea şi nu o poţi schimba. Plouă? Eu port o şapcă, iar pentru ploaie puternică am o pelerină cu care am vizitat fără probleme oraşe întregi inclusiv pe ploaie torenţială. Ies din ea curat şi uscat ca fundul unui bebeluş din scutece Pampers (asta ca să nu folosesc comparaţia cu tampoanele), ba chiar îmi ţine şi de cald pentru că nu lasă căldura corpului să se piardă.

Urăsc umbrelele, rar folosesc una pentru că nu-mi place să am mâinile ocupate (cu una folosesc telefonul, cu alta “agăţ femei” :P), aşa că de multe ori circul prin ploaie fără vreo protecţie. E apă şi atât! Da, e deranjant să fii ud, poate uneori îţi mai intră şi în pantofi sau sandale (ceea ce, fetelor, ar putea fi evitat dacă aţi purta încălţăminte serioasă atunci când se anunţă ploaie, nu balerini sau alte prostii doar pentru că aşa se asortează cu hainele curente), dar e practic vară şi în mod sigur nu e sfârşitul lumii dacă te prinde o ploaie.

În concluzie, oameni buni, nu vă mai plângeţi atât de mult că plouă! Da, plouă, aşa e planeta noastră, dar hai să nu devenim nişte pămpălăi care se sperie şi plâng de orice picătură de apă care le atinge hainele sau pielea. Vreţi să vă plângeţi de ploaie? Este ok doar dacă vă confruntaţi cu inundaţii, recolte distruse, acoperiş smuls de vânt şi altele asemenea, aşa cum se întâmplă pentru mulţi din ţara noastră, care chiar au dreptul să se plângă. Aici în oraş, doar pentru că te plouă de la metrou şi până acasă, nu.

(așa arată o problemă reală cu ploaia. Da, știam imaginea dinainte, a circulat în întreaga lumea în 2010. Mai multe fotografii din Pakistan via zimbio.com)

    16 comentarii

  1. Pe mine mă aruncă în pragul depresiei orice ploaie care durează mai mult de 2 zile. Deci îți poți imagina cum mă simt după 2 săptămâni. E chestie chimică, avem nevoie de soare ca să producem sau să sintetizăm niște vitamine, minerale, treburi.

    În plus, oamenii au o capacitate fantastică de adaptare, dar cred ca esențial e să înțeleagă de ce trebuie să accepte ceva. Dacă mă duc să vizitez jungla, de exemplu, știu de la început că o să sufăr de umiditate extremă. Când mă duc spre birou, într-o țară cu climă temperată, nu ar trebui să-mi iau cizmele de cauciuc zilnic. Încălzirea globală e un concept prea abstract, eu vreau să-mi dea Busu sau preafericitul o explicație, numai să-mi dea! Și după asta voi accepta tot, ca o oaie.

      (Citează)

    • @puttycat: e ok sa te enerveze daca te apuca depresia sau esti Bacovia. Eu am ceva cu oamenii care se plang pentru ca-i uda ploaia, de parca ar fi sfarsitul lumii (sau prima oara cand descopera ce este aia ploaie)

      @jules: mi se pare ok daca iti strica niste planuri prin casa sau in concediu. Doar sa nu te plangi ca te uda apa.

        (Citează)

  2. Bre Banica, ia termina matale cu ploaia asta. Pe mine ma enerveaza cel mai mult. Da, nu-mi place, imi vine sa ma cert cu cineva pe tema asta.
    Ma enerveaza punct. Asa sint io mai sensibil zilele astea.
    Acu pe partea obiectiva, ma enerveaza pentru ca de doua saptamini ma freaca la ridiche si nu pot sa pun dracu gazonul ala in curte, groapa pt micul iaz s-a umplut cu apa si nu pot sa fac nimic cu ea acu, de plantat rosii abia ieri m-am enervar si le-am pus asa pe pamintul plin de apa ( placere maxima ) si inca mai am o gramada de facut.
    Singura chestie e ca toate trebuie sa le fac afara. Unde ploua !
    Da, am dreptul sa ma enervez pe ploaie. Sint ok ca a plouat o zi, doua, o saptamina, dar gata. Ca ma prinde toamna si nu apuc sa fac nimic.

      (Citează)

  3. @radu: +1

      (Citează)

  4. ^but you’re a fish, what do _you_ know?

      (Citează)

  5. Screenshot si link profitshare cu pelerina altfel sunt doar vorbe-n ploaie … erm … vant :)

      (Citează)

    • @aka: pai am avut doua. Prima era un fel de geaca, era subtire ca o foita, dar impermeabila, avea si gluga ascunsa in guler, plus elastic jos (era lunga pana la brau) si la gluga. Puteam umbla cu ea in orice ploaie si imi era cald si bine. In Londra, Amsterdam, dar si pe la noi de cateva ori m-a salvat.

      In timp s-a descusut sau rupt pe undeva si am luat alta mai lunga. Asta e chiar pelerina din acea care sta mai larg pe tine, are si gluga, e mai lunga, dar nu se mai strange asa bine pe corp si te mai bate vantul prin ea. Se impatureste si se face cat o foaie A4 si groasa de 1 cm, asa ca incape in orice bagaj sau rucsac.

      @nashu: cand ploua nu prea transpiri, ca e mai frig decat ar fi necesar. Si la o adica deschid fermoarul/nasturii oleaca.

        (Citează)

  6. Nu ma omoara, dar nu-mi place.

    Daca trebuie sa ajung undeva, n-o sa ma opreasca faptul ca nu pot traversa strada pe nicaieri fara sa imi ajunga apa pana la glezne si sa imi intre in incaltari (care nu, nu-s nici balerini, nici pantofi, nici sandale, is incaltari de piele care au si ele o limita). Dar asta nu inseamna ca imi place, ca n-o sa ma plang, ca n-o sa injur ploaia…

    Si chiar daca sunt inauntru, nu-mi place sa vad ca afara ploua.

      (Citează)

  7. Ia-ti si tu o pelerina care respira ca altfel te uzi de la inundatie!

      (Citează)

  8. Asta… transpiratie…

      (Citează)

  9. puttycat + nwradu = love? :)

      (Citează)

  10. Păi putem să-l includem şi pe nashu, eu nu mă supăr.

      (Citează)

  11. Stai! Mai vorbim despre sex sau am dat-o in diverse?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus