un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lumea se învârte tare încet

31 May 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Masacrul din Siria continuă. Zilele trecute armata siriană a folosit artileria împotriva oraşului Houla, dar majoritatea celor ucişi au murit executaţi în propriile case. Printre ei, 39 de copii. Peste 12.000 de oameni au murit de la începerea revoluţiei siriene în martie 2011.

Deja 14 luni şi comunitatea internaţională nu face nimic. Multe discursuri, nişte sancţiuni ONU… Iar totul se mişcă atât de încet în această lume încât abia astăzi mai multe ţări au luat decizia de a le solicita diplomaţilor sirieni aflaţi pe teritoriile lor să plece din respectivele țări, rupând relaţiile diplomatice. Bună decizie, va salva multe vieţi.

ONU este blocat de Rusia şi China, ambele cu drept de veto în consiliul de securitate, ambele împotrivindu-se unei schimbări de regim şi dorind continuarea unui dialog pentru a soluţiona criza. Rusia are în Siria ultima bază navală din Mediterană şi deci susţine regimul actual, iar China are interesele ei asemănătoare.

Concluzia este, din nou, ca noi trăim într-o ţară minunată. Da, e nasol când nu răspunde direct operatorul la *222 sau când întârzie reparaţia pe garanţie la iPhone. Dar puteam la fel de bine să ne naştem într-o ţară în care propriul guvern trage cu tunul în tine, ca în imaginile de mai jos, o țară în care n-ai cum să opreşti asta şi eşti şi la mila unor puteri mondiale ghidate de propriile lor interese, complet altele decât supravieţuirea ta.

    4 comentarii

  1. no oil, no fun to start a war.

      (Citează)

  2. Prin dorinta lui Marga si a poporului roman exprimata prin votul liber , vom fi si noi alaturi de China si Rusia, votand impotriva restului lumii.
    …I hope not!

      (Citează)

  3. Un articol bun, pe aceată temă, aici:
    http://tinyurl.com/7oy845j

      (Citează)

  4. Eu nu ii inteleg pe soldatii care urmeaza asemenea ordine, cum nu i-am inteles nici pe soldatii nazisti din lagarele de concentrare. Ei nu sunt oameni? Inteleg ca daca nu urmeaza ordinele e foarte probabil sa primeasca un glont in gat, dar parca mai bine asa decat sa fiu responsabil de moartea a mii de oameni nevinovati.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus