un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum să strici aspectul Pieței Sfatului din Brașov

2 May 2012  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Pui un mare banner electoral pe clădirea din centru (Casa Sfatului), reclamă la candidaţii USL. Pentru că asta vrea lumea să vadă în centrul vechi al oraşului, indiferent de terasa la care stă la o înghețată sau ruta pe care se plimba, doi candidaţi dând mâna pe un banner mare cât cerul. Nu trebuia să fie o lege care să interzică publicitatea pe clădirile istorice sau din zonele centrale/turistice?


Iar ceva mai sus pe străzi acelaşi banner era mâzgălit, iar peste mâzgălitură (vezi Doamne făcută de adversarii din PDL) era lipit mesajul “aşa înţelege să facă PDL campanie electorală”. Pare făcătură.

    8 comentarii

  1. Locuiesc in BV de ~ 10 ani. Unul din personajele din afișe, este președintele consiliului județean (Căncescu) despre care se știe că e ahtiat după putere și care dacă nu obține ce vrea, face rău tuturora doar pentru că poate. Unul din motivele pentru care BV n-are aeroport e tocmai acest individ, care are 11-12 ani la sefia CJ, a încercat să facă aeroportul pe terenurile sale, dar care să-i fie cumpărate de stat…

    De ălalalt, sincer n-am auzit.

    PS: sper să nu se considere anti-campanie, nu e. E simpul adevăr.
    Din păcate, de când cu democrația, campaniile au tot fost foarte murdare. Căderea guvernului i-a făcut pe PNL-iști să se umfle în pene și să spere la găina de aur. Păcat că intră și ei în joc.

      (Citează)

    • @Ariel: evident ca-i anti-campanie cand zici de rau de cineva care este intr-o campanie :P

      @Claudiu: acum au voie sa spuna oficial ca este vorba de campanie, ca a inceput perioada, din cate stiu.

        (Citează)

  2. In teorie respectiva lege exista si interzice publicitatea pe cladirile istorice. In rest, ma mai intreb cine incaseaza banutii pentru bannerul acela.

    In Timisoara e amuzant cum patronul unei brutarii, am inteles ca va candida la primarie, a impanzit orasul cu bannere uriase cu noua paine de la el. Bineinteles, el apare ca fiind “inventatorul” painii, nicidecum ca si candidat la primarie.

      (Citează)

  3. @Ariel Şi eu stau în Braşov de vrep 30 de ani iar naivitatea ta este înduioşătoare. De-aia ajung oameni de-ăştia la putere, că sunt copii ca tine cu “se ştie”.

    Dacă-mi permiteţi, nu e prima oara când se întâmplă aşa ceva, s-a mai făcut, tot în Braşov. http://eftimie.net/asa-ceva-nu-e-cuser/. Prin 2008.

    În privinţa legilor, no, există legi care spun că este ilegal să laşi câinii liber pe străzi, dar aţi auzit pe cineva să păţească ceva indiferent câţi oameni au fost ucişi? Şi când zic ucişi mă refer la moarte semi-lentă în urma plăgilor deschise realizate cu colţi de câine.

      (Citează)

  4. acele afise au fost amplasate acolo pentru ca sunt singurele locuri din brasov unde PDL-isti nu au acces, in rest toate spatiile publicitare sunt detinute de ei si nu permit nimanui sa afiseze bannere, in deosebi cele care nu le aduc lor bani in bugetele proprii

      (Citează)

  5. @eftimie “naivitatea” de care zici că dau dovadă are la bază informații obținute (personal) de la diverși bugetari cu funcții de conducere în județ, de toate culorile politice, inclusiv PNL.

    În plus nu-ți înțeleg punctul de vedere la chestiunea “banner pe monumente”. La tine pe blog indicai să se instaleze astfel de campanii oriunde dar nu pe monumente istorice; iar aici paragraful 2 cu “s-a mai făcut prin 2008” coroborat cu următorul text din paragraful 3 “[..]dar aţi auzit pe cineva să păţească ceva[..]”
    mă face să cred că oricum nu mai contează ce spune lumea (chiar si outsideri) și nici nu mai merită pomenite astfel de “chestii banale”.

    Nu cred că e în interesul blogului actual să ducem subiectul mai departe. Oricum am impresia că fiecare o va ține pe a lui, și – indiferent ce ce aș face eu – tot cei care merg la vot vor decide prin naivitatea/indolența/prostia/nepăsarea lor cine va fi noul președinte CJ, primar, etc.

    Aplec capul în fața experienței tale de viață, net superioare.

      (Citează)

  6. Ma deranjeaza exprimarea ‘se stie’. Implica un fel de separare fata de situatie si o lipsa de asumare a unei opinii ferme. ‘Eu stiu’ suna mai onest.

      (Citează)

  7. ok, ai dreptate.

    […]
    Unul din personajele din afișe, este președintele consiliului județean (Căncescu) despre care știu că e ahtiat după putere și care dacă nu obține ce vrea, face rău tuturora doar pentru că poate.
    […]

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus