un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Antivirus pentru Flamer/Skywiper

29 May 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Dacă v-aţi uitat dimineaţă la Buhnici pe ProTV aţi auzit de un malware destul de nasol, care infectează calculatorul şi apoi îţi înregistrează ecranul, parolele, conversaţiile audio şi face multe alte lucruri urâte în calculatorul tău (trimite porn la colegii de muncă, redenumește folderele în Mooo, scrie mesaje obscene pe wall-ul fostei etc). Mi s-a părut şi că a zis că până acum nu era detectat.

BitDefender a realizat rapid un utilitar care îţi verifica PC-ul şi îl dezinfectează de aceşti troieni numiţi Flamer A/B sau Skywiper. Îl puteţi descărca de aici şi vă recomand să rulaţi o scanare, aşa cum fac şi eu acum.

  8 comentarii

 1. In afara de alergatura BitDefender de a isi face PR pe fiecare nenorocire din lumea asta a online-ului, chit ca au, nu au, s-au gandit sau vor dezvolta o solutie, mi se pare in sfarsit un virus dezvoltat cu responsabilitate si umor. Mai ales cu scrisul pe wall-ul fostei :D

    (Citează)

 2. indiferent cum ni se pare sau nu Bit Difender, multam fain pt. tool
  si o bere pt. nwradu ca ne-a anuntat

    (Citează)

 3. la mine nu merge asta…

    (Citează)

 4. Thx !

    (Citează)

 5. haha sa incepem discutiile cu securitatea diferitelor SO?
  Radu, ma simt nereprezentat! Scrie si ceva despre linux. Cred ca nu am citit niciun articol care sa faca referire la el.

    (Citează)

 6. hahaha, cine a lansat Flamerul nu a targetat romania :D:D
  pt .ro e doar PR

    (Citează)

 7. Voi mai rula ceva facut de Bit pe laptopul meu, cand voi uita ca dupa ce-am instalat un antivirus de-al lor, acum 2ani, mi-a crapat Windowsul la restart (pachet original, cu 3 licente) si asta nu se va intampla prea curand

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus