un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi-am luat HTC One X

22 Apr 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

36 comentarii

Update: review One X. Vineri seara, la câteva ore după ce am publicat review-ul la One S, în care l-am numit pe acesta ca fiind un telefon excelent, m-am dus şi mi-am cumpărat modelul One X.

De ce? Cum am zis şi în review, dacă ai mâna mare şi nu te deranjează cei 4,7 inci pe diagonala lui One X, atunci acesta este un model la fel de bun. Eu am ditamai palma… În plus, scriu mult de pe telefon şi e important ca tastatura să fie cât mai mare pe ecran, în lipsa altui model precum Desire Z, cu tastatura fizică.

Văzusem One X cu câteva zile înăuntru şi ştiam la ce să mă aştept. Până acum n-am nimic să-i reproşez. Sunt totuşi unele diferenţe, de exemplu One X se încălzeşte uşor atunci când îl freci mai mult, pe când carcasa de aluminiu a lui One S nu mi s-a părut că ar face asta.

Acum trebuie să-i mai iau folie pentru ecran şi o husă corespunzătoare.

Iată şi câteva fotografii făcute cu One X prin Herăstrău.

Caracteristica

HTC One V

HTC One S

HTC One X

Diagonală ecran 3,7 inci 4,3 inci 4,7 inci
Tip ecran LCD Super AMOLED Super IPS LCD2
Rezoluție 480 x 800 540 x 960 720 x 1280
Card microSD Da Nu Nu
Stocare internă 4 GB 16 GB 32 GB
Procesor 1 GHz Dual-core 1,5 GHz Quad-core 1,5 GHz
Camera foto 5 MPx, 720p 8 MPx, 1080p 8 Mpx, 1080p
Android 4.0 ICS 4.0 ICS 4.0 ICS
Sense UI 4.0 4.0 4.0
Baterie 1500 mAh 1650 mAh 1800 mAh
Preț Marketonline 1.327 lei Neanunțat 2.660 lei
Preț Evomag 1.329 lei 2.499 lei 2.659 lei
Preț eMAG 1.369 lei Neanunțat 2.650 lei

    36 comentarii

  1. Pozele sunt prelucrate in veun fel sau au iesit asa direct din telefon?
    Altfel, felicitari pentru achizitie, era deja jenant ca ditamai autorul unui blog de tehnologie sa ramana la Desire Z :-)

      (Citează)

  2. one s cred ca nu o sa se mentina la o diferenta asa de mica fata de x. Pentru nici 200 roni in plus, am impresia ca primesti mult mai multe ( rezolutie, memorie, procesor ). Felicitari pentru achizitie!

      (Citează)

  3. Da deja pe alte magazine pretul lui One S e 2200 ron .

      (Citează)

  4. cine isi permite da si ia,ci nu citeste pe bloguri asa ca mine :))

      (Citează)

  5. De unde, câți bani?

      (Citează)

  6. Si eu tot salivez la el… da’ deocamdata e prea sus pretul, mai astept. :)
    De HTC-ul vechi (ChaCha) tre sa scap urgent, se inchide/blocheaza cand mi-e lumea mai draga (= cand vorbesc la el/dau mesaje). Sa nu mai zic de erorile la aplicatii… Vara trecuta cand l-am cumparat mi-era drag rau, acu’ imi vine sa-l arunc pe geam!

      (Citează)

  7. Felicitări, hai cu un review baban! Sper să rezolv și eu cu Vodafone mânie, că abia aștept să-mi iau.

    Totuși am auzit niște zvonuri neplăcute, că Vodafone și-au băgat nasu’ în One X și ar fi niște branding (splash screen, aplicații, un widget). Asta nu m-ar deranja, dar mi-e să nu întârzie foarte mult update-urile. Ai idee dacă în trecut pe telefoanele HTC cu branding Vodafone au fost probleme, timpi mari de așteptare pentru update etc.? Se poate pune ușor un ROM standard?

    Cum e cu litera ț, la fel ca pe One S?

      (Citează)

  8. Așa scria un gigel aici: https://forum.vodafone.ro/t5/HTC/HTC-ONE-X/m-p/20697/highlight/true#M411

    Ultimul comentariu.

    Oricum, dacă reducerea e suficient de bună, o să trăiesc și cu update-uri întârziate.

      (Citează)

  9. @Melk: Cum ti-o fi norocul. De la Voda am luat doua HTC-uri cu Android, ambele la abonament. Primul a fost un Magic, care a venit codat si branduit (doar splashscreen). Pentru el nu am primit niciun update, chiar daca cele nebranduite (sau branduite pt alte retele) au primit intai update la 1.5 cu Sense, pe urma la 2.1 cu Sense.
    Al doilea a fost un Desire Z, nebranduit si necodat, la el am primit odata cu toata lumea update-urile OTA.

      (Citează)

  10. Folie pentru ecran? De ce? Din cate stiu eu are gorilla glass, asadar la ce ai mai avea nevoie de folie?

    Btw, sa-l folosesti sanatos.

      (Citează)

  11. @Sebastian – Am luat și eu de la Vodafone în trecut Xperia X1, Desire Z și Desire HD, toate fără intervenții în software. Dar acum am văzut comentariul ăla pe forum și sper să nu fie probleme la update. Să mă mai uit pe XDA, presupun că n-o fi mare filozofie să-i pun un ROM standard dacă e cazul.

      (Citează)

  12. Madalin Rosioru

    22/04/2012 la 9:57 PM

    Radu, welcome to the club! Si felicitari pentru achizitie, telefonul este senzational. :)

    La aproape o saptamana dupa ce l-am cumparat, inca ma uimeste ecranul, care e, fara nici cea mai mica exagerare, fantastic.

    Tot ce pot sa ii reprosez e ca filmarea e slabuta, 22 fps-uri pe 720p si lack of bass (<150-200 hz), dar la cat il folosesc eu pe post de camera video… Pe partea de foto in conditii de lumina naturala as zice ca scoate culori mai naturale decat Nikon D5000.

    HTC au dat lovitura cu acest telefon, pana si numele a fost ales corect, One X spune exact cat de sus si premium e device-ul. :)

      (Citează)

  13. @Madalin Rosioru: am vazut la baietii de pe XDA un mod sa filmeze necomprimat(dimensiune dubla bitrate) si se pare ca ar filma mult mai bine asa.

    Cat despre calitatea audio vad din niste review-uri rezultate mai slabe decat restul concurentei, dar nu stiu daca diferenta se si aude cu urechea sau e doar pe hartie. Se pare ca HTC One S ar avea ceva distorsiuni mai mici decat One X.

      (Citează)

  14. Ai grija sa nu il scapi
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sBo3W6HdPbM
    btw chiar asa prost se vede ecranul in soare sau era dat pe minim luminozitatea?

      (Citează)

  15. Intr-adevar,oneX este mai bun decat oneS,care are bateria la fel cu oneP care era dragutz cu carcasa de aliuminiu ,nu ca oneF care era de plastic la fel la oneW care are rezolutia mai mare decat oneB.
    Pe bune v-as fi inteles daca erau gratis la abonament de 8 euro.

      (Citează)

  16. Iisuse, in ce mare fel pot iesi pozele. Ceva de speriat :D Si eu tot pe un HTC ma dau, Cha Cha insa … si spre deosebire de Pyuric inca nu am probleme cu el. E o bijuterie, urmeaza sa ii cumpar si un acumulator pe masura si totul va fi perfect. Cel putin pana isi va face aparitia Cha Cha 2 … sau ceva pe acolo :D

      (Citează)

  17. Aceeasi intrebare ca si Zetu. De ce ai nevoie de folie la GG?

      (Citează)

    • Nu m-am gandit la Gorilla Glass. O sa studiez un pic si probabil nu mai iau folie. Ecranul este foarte frumos imbinat cu carcasa, rotunjit la intrarea in ea, si ar fi pacat sa-l stric acolo cu o folie.

        (Citează)

  18. Folie am văzut la cineva cu un SGS2 și arată oribil, chiar nu are rost. Eu am o singură zgârietură pe Desire Z în mai mult de un an juma’, abia se vede în lumină puternică. Jegul și amprentele o maschează mereu. :)

    Mi-aș lua un dock pentru încărcare, dacă tot are contactele alea pe spate. Să nu mai îndes cablul USB când îl țin pe birou. Din păcate, singurul dock oficial are și speaker (inutil) și costa destul de mult pentru un moft. (aprox. 50 lire)

      (Citează)

  19. @Melk: conteaza foarte mult si ce fel de folie e: daca ai dat 10 lei pe 3 folii atunci da, arata oribil. Daca ai dat in jur de 6-8 euro pe o singura bucata si a fost aplicata ca la carte, nici nu o sesizezi pe display.

    Si eu am folie pe SGSII, e aplicata de 9 luni deja si nu numai ca display-ul raspunde excelent la atingere chiar si cu folia, dar daca nu te uiti atent la el nici nu iti dai seama ca e acolo…

      (Citează)

  20. Salut,

    Am primit si eu ieri HTC One X-ul de la Vodafone. Aveau pana ieri editia cu casti urBeats (se aud f bine, dar cam overpriced daca le-ai lua separat – ~400ron), dar acum vad ca nu mai e in stoc, deci probabil s-a dus oferta asta. Este branduit Vodafone, desi l-am luat la liber cu reducere de la puncte. Singurele diferente fata de unul nebranduit e ca are cateva aplicatii Vodafone (Cinemagia, MyVodafone, Sapte Seri, See now, Trilulilu, Vodafone meteo) si ca apare logo-ul lor la pornirea/oprirea telefonului dupa logo-ul celor de la HTC. I can live with that, no biggie :) Nu e problema cu update-urile, ele vin normal.

    Eu vreau sa-mi iau o carcasa de genul: http://www.htcaccessorystore.com/uk/p_htc_item.aspx?i=229874&phone=229814 . Camera aia trebuie protejata intr-un fel ca e cam in exterior si se poate zgaria f usor.

      (Citează)

  21. Salut.

    Pt cei care nu au incercat inca, revolution hd merge mai bine ca firmware stock de la htc one x. se misca mai bine si bateria tine mai mult in standby, ca daca joci ceva pe el esti mancat.o nelamurire am, nu sunt sigur daca corning gorila glass este intradevar in dotarea htc one x. Am intrat pe site-ul lor si in lista de telefoane cu corning gorilla glass nu apare htc one x. poate stie cineva mai bine.

      (Citează)

  22. Fara slot card??? In 2012? Cand avem MicroSDXC la 64GB si in curand la 128GB?

    Nu mi-as lua asa ceva nici sa ma bati. Pretul e enorm (ca orice produs nou lansat in Romania…). Mai mult de 2000 lei nu merita.

    Pozele, fara suparare, sunt sub S2. Am vazut noise si aberatii cromatice in conditii bune de lumina, inacceptabil.

    Eu nu m-as fi aruncat la One X in ruptul capului, cand S3 va fi anuntat pe 3 mai. O decizie inteleapta era sa astepti lansarea lui, ca apoi sa faci o comparatie si sa alegi produsul cel mai bun.

      (Citează)

  23. Chiar mai e nevoie de card, când ai 32 GB? Eu pe Desire Z am pus un card de 16 GB care a rămas acolo un an juma’ cât am folosit telefonul. Nu am reușit să-l umplu vreodată.

    Alte probleme are telefonul, cum ar fi calitatea construcției: ecran montat aiurea, flexează și apar distorsiuni ale imaginii ( http://www.youtube.com/watch?v=i7DBuemVop4&hd=1 ). L-am folosit câteva ore și l-am trimis înapoi să-mi dea altul. :)

      (Citează)

  24. Cum sa n-ai nevoie de card cand Nvidia anunta ca pana in 2014 telefoanele vor avea aceeasi performanta a GPU-ului cu consolele actuale?

    Jocurile 3D au niste dimensiuni uriase. Baga un GTA 3, un Modern Combat 2,3, si Max Payne Android (tre sa apara) si alte zeci de exemple, si s-a umplut.

    Pe langa asta, mai ai si o colectie rezonabila de mp3-uri, sau vrei sa folosesti telefonul pe post de HD Player (adica il legi la o plasma si rulezi content de pe el). Normal ca spatiul se duce imediat.

    Numai 5 conturi de mail, si cache-ul, si cateva poze la 8-12 MP iti mananca spatiul imediat. Nu mai vorbesc de filmare fullHD.

    Legat de desgin-ul telefonului, nu m-am luat. Arata oribil, dupa mine. (80’s crappy design). Legat de fiabilitate, mai trebuie sa asteptam ceva…

      (Citează)

  25. Da, poate eu folosesc altfel telefonul. Am vreo 5-6 GB muzică, 3-4 jocuri de-astea mari – le șterg când le termin (nu prea am timp să mă joc, iar dacă am mă joc pe PC), filmele și pozele le mut și aranjez din când în când pe HDD, așa că nu se adună prea mult. În general nu mă uit la filme pe telefon, prefer un proiector pentru așa ceva.

    În fine, fiecare cu obiceiurile lui. De-asta e frumos Androidu’, că fiecare găsește ceva potrivit. Cred că tendința e să renunțe la carduri, presimt că și SGS3 o să vină cu multă memorie și fără slot.

      (Citează)

    • Eu n-am umplut cardul de 8 GB de pe Desire Z. Nu ma joc, nu ascult muzica, din partea mea puteau sa-mi dea One X-ul si cu 8 GB de stocare interna si il luam si asa. 32 GB sunt buni daca vreau sa pun si Windows in dual-boot…

      @Cosmin: cat era sa astept? 3 mai anuntul, lansare probabil in iunie, ajunge si la noi cam tot atunci. Aveam nevoie de alt telefon. Interfata Sense conteaza mult mai mult pentru mine decat cum o sa arate carcasa lui S III sau altceva, pentru ca nu ma inteleg deloc cu TouchWiz. Asa ca eu am asteptat doar sa vad cu proprii ochi One X, ca sa nu aiba vreo hiba mare sau ceva asa. Nu avea, l-am luat.

      Pretul e corect pentru tendintele actuale, nu te gandi ca S III va fi mai ieftin. Camera foto este mai buna, conteaza in primul rand sa fie rapid modulul, ca sa nu pierd faza pana se deschide acesta, iar apoi sa faca fotografii nemiscate in conditii slabe de iluminare. Aberatii cromatice sau zgomot vor avea intotdeauna telefoanele, ca e un senzor micut. Daca nu vreau din alea, am si DSLR.

        (Citează)

  26. Radu, de curând mi-am luat și eu un oneX- ma gândeam să te întreb, știind că tu ai mai mult know-how, cum să fac să nu mai am problema cu ț-ul?

    De asemenea, mi-am luat o folie de ecran și când am desfăcut pachetul am observat ca nu acoperea ecranul în întregime. Ai tu cumva habar de o folie pt oneX care sa acopere tot ecranul?

    Merci fain.

      (Citează)

  27. Merci fain Radu.
    raman dator.

      (Citează)

  28. Esti multumit de baterie? Vrea un amic sa isi cumpere si e speriat de review-uri ca tine putin rau bateria

      (Citează)

  29. One X-ul meu, pe care il luasem de 12 zile, n-a mai vrut sa porneasca acum 2 zile. Am incercat orice. Si da, bateria era incarcata, incarcatorul merge, etc etc.. ( astea m-au intrebat cei de la emag cand l-am dat inapoi). Banuiesc ca s-a prajit procesorul, desi e primul HTC de care aud sa aiba astfel de probleme. Auzisem de Samsung-uri, dar trebuie sa existe un inceput pt toate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus