un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Intel a lansat gama de procesoare Ivy Bridge

24 Apr 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Intel a dat astăzi toate detaliile despre noile procesoare din gama Ivy Bridge, a treia generaţie a arhitecturii Core. În medie, sunt mai performante cu 20% şi consuma cu 20% mai puţin, asta ca scurt rezumat făcut pe geekstogether.ro

Eu trebuie să mă uit pe arhitectură şi ce-i nou la nivel de microprocesor înainte să zic mai multe. Momentan ştiu doar atât: Ivy Bridge ar trebui să fie compatibil şi cu plăcile existente pe socket 1155 de la Intel, dar asta nu e o garanţie (probabil va fi nevoie de update-uri de BIOS şi poate nici atunci nu va merge), dar pentru Ivy Bridge a fost lansat chipsetul din seria 7.

Cu alte cuvinte, dacă vă construiţi acum un desktop, mergeţi pe chipseturi H7x sau Z7x, pe care merg şi procesoarele Sandy Bridge, dar şi viitoarele Ivy Bridge. Astfel, puteţi cumpăra acum o placă de bază de ultimă generaţie, dar cu un procesor Sandy Bridge (vor fi mai ieftine), iar peste vreun an sau doi puteţi face update la gama Ivy, asta dacă nu cumva vreți încă de acum ce-i mai bun.

Eu am recomandat cuiva placa Asus P8Z77-V LX. Are “de toate”, multe porturi USB 3.0, multe SATA 3, un singur slot pentru placă grafică (dacă vreţi SLI este un model mai scump). Pe Asus am mers şi eu când mi-am făcut desktopul şi nu regret deloc alegerea.

Placa de Baza Asus P8Z77-V LX, Socket 1155 – 559 lei la eMAG

    3 comentarii

  1. In caz ca vrea cineva mai multe detalii, am citit azi un articol cu teste pe itfiles.ro.

      (Citează)

  2. lab501.ro au teste complete, informatii mai mult decat cuprinzatoare despre noua generatie.
    In principiu nu prea are rost sa treci de la o generatie la alta direct, un sistem bine inchegat merge cam 3-4 ani.
    Depinde de nevoi.

      (Citează)

  3. Diferenta fata de Sandy Bridge nu e asa mare , au si o mica “problema” se incalzesc mai tare chiar daca sunt pe 22nm (suprafata de disipare e foarte mica) asa ca mai bine SB decat IB , cel putin momentan … sau putem astepta Haswel pana la anul ca oricum AMD nu cred ca ne va da pe spate cu Piledriveru`

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus