un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Închiriere de obiective foto

27 Apr 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Un panou publicitar de la Unirii mi-a atras atenţia asupra site-ului inchiriereObiective.ro, care îţi închiriază cu ziua obiective foto de toate felurile pentru Canon şi Nikon. Mi se pare o idee bună şi o afacere pe o nişă de care era nevoie.

Oamenii au 12 obiective de Canon şi minim 8 de Nikon. Sunt de toate felurile, de la fisheye 15mm f/2.8, 85mm f/1.4, 10-22 mm şi pan ăla tele-uri de 80-400 mm, ba chiar şi câteva flash-uri. Închirierea costă între 50 şi 70 de lei pe zi, nu se depune garanţie, dar se semnează un contract al cărui model îl găsiţi tot pe site.

Ideea este bună dacă ai de testat vreun aparat foto şi n-ai suficiente obiective pentru el sau poate pleci în Deltă câteva zile şi ai vrea un 80-400 cu tine sau eşti arhitect şi trebuie să fotografiezi cine ştie ce clădire pentru care nu ţi-ar strica un câmp de vedere cât mai larg. Uneori nu are rost să investeşti în obiective, având în vedere preţul acestora, dacă le foloseşti doar 2-3 zile pe an.

    11 comentarii

  1. pretul de inchiriere este destul de piperat, iar riscurile sunt mari. Daca de pilda esti jefuit, vei plati integral toate costurile obiectivului, desi nu ai nici o vina. Ofrerta ar fi fost atragatoare daca era mai ieftina si erau alte conditii contractuale. Macar daca le inchiriau pe jumatate de zi sau cu ora si tot era ceva.

      (Citează)

    • @staz: nu se paote. De cate ori te-a jefuit cineva de obiective? Riscul acesta este la orice, dar nu poti merge prin viata ferindu-te de orice posibilitate de ceva rau.

      Iar despre inchirierea cu ora, cum ar fi functionat asta? Stateai cu cronometrul, luai obiectivul al 16:15, fugeai sa fotografiezi o nunta, il aduceai la 21:45? Nu poti avea chiar orice.

      Cat despre pret, mi se pare rezonabil. Daca un obiectiv costa, sa zicem 2000 de lei, inseamna cam 50 de zile de inchiriere. Ori daca folosesti 50 de zile pe an un anume obiectiv, mai bine il cumperi. Daca-ti cereau, ca Bricostore, jumatate din pretul unui aparat pentru cateva zile de inchiriere, mai bine il cumparai.

        (Citează)

  2. pretul e mare. parerea mea.
    bine, au si ei costurile lor, dar tot mi se par mari preturile.

    eu zic ca daca erau cam cu 10-20ron mai ieftine, nu aveau nimic disponibil acum pentru inchiriere.

      (Citează)

  3. Radule, de geanta goala de la camera am fost jefuit. Nu aveam camera acolo, dar aveam acesorii. Vreau doar sa subliniez ca e un risc mare, mai bine plateai niste bani in plus pentru un fel de ganatie in cazurile independente de voina ta.
    Iar inchiriere cu ora se pate. Unu poate sa aiba nevoie de obiectiv dimineata de la 8 la 11 si aduce obiectivul la firma pana in 12. Iar apoi seara de la 5 la 7 poate il foloeste altcineva. Daca intarzie o ora, plateste ora aia in plus si gata. La fel cum inchiriezi o barca in parc, asa merge si ci obiectivul.

      (Citează)

    • Nu merita modelul de business cu ora. Ar fi bun pentru client, dar nu pentru firma, decat daca ti-ar cere 20 de lei/ora si atunci ai zice ca 60 lei pe zi este mult mai bine.

        (Citează)

  4. Decat sa primesti propuneri tampite de la “marii jucatori” foto din piata – testare obiectiv = nu stiu cate articole, mai bine le inchiriezi. ;)
    Buna idee.

      (Citează)

  5. Eu unul n-am inchiriat de la ei, însă o persoana cu care am fost la o tură foto vreo 3 zile mi-a zis ca el frecvent apela la închiriat obiective.

    El canoninst (5D mk2 + 7D) îmi indica faptul că tele-urile “erau cam obosite” (his words) și autofocusul o mai lua razna, însă mai ales la cate o tura foto, 3-5 zile se merita.

    pacat ca n-au si extendere.

      (Citează)

  6. tocmai ce mi-am adus aminte și am răscolit în bookamark-uri – pentru Canoninsti mai sunt unii care închiriază și au o politică de prețuri mai atractivă:
    http://www.inchiriereobiectivecanon.ro/obiective.html

      (Citează)

  7. Eu lucrez in mod constrant de pe http://www.inchiriereobiectivecanon.ro si sunt extrem de multumit.

    Managerul de acolo e un tip grozav si are un suflet mare.

    Au obiective ceva mai calitative, pe care altii nu le au: 24mm f1.4II, 35mm f1.4, 85mm f1.2 iar preturile sunt rezonabile. Spre exemplu: 70-200 f2.8 costa 50 Lei/zi, iar daca il iei 4 zile e 35 de lei/zi, iar la zilele lucratoare se ofera un discount de 25% – deci iesi cu aprox 30 de Lei pe zi per total. Eu zic ca nu se poate mai bine decat atat.

    In plus de asta, poti sa inchiriezi pe o singura zi, iar daca vrei doar sa testezi, te duci si petreci cat timp vrei cu obiectivele care te intereseaza.

      (Citează)

  8. Am inchiriat de curand un full-frame mark III si un obiectiv 70-200 cu stabilizator de la http://www.inchiriereobiectivefoto.ro
    “Meniul” nu e foarte variat deocamdata, dar “caloric” vorbind au chestii f smechere. Preturi ok si sunt destul de flexibili…din pacate nu aveau si nikon pe lista

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus