un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum se mai fură în Centrul Vechi

9 Apr 2012  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Un coleg îmi povesteşte cum se fură în draci în Centrul Vechi acum că majoritatea localurilor au scos şi mesele afară, în aer liber.

Există o grămadă de ţigănuşi care aleargă printre mese şi fură de pe ele, apoi fug şi se fac nevăzuţi. În principal aleg mesele la care stau doar femei, că e mai greu să alergi după ei pe tocuri, şi nu fură telefoane sau portofele, ci banii din nota de plată.

Ştiţi cum face de obicei lumea, că pune banii în nota de plată şi o lăsă pe masă. Eh, până să vină chelnerul să-i ia de acolo deja i-a luat altul, iar de obicei clientul ajunge să o mai achite o dată, bucuros că măcar nu i-a fost furat telefonul sau portofelul, ci doar câteva sute de mii de lei.

La câtă lume trece pe acolo mereu, pe poliţişti şi pe chelneri nu-i interesează de hoţi, vor avea mereu alţi clienţi.

În concluzie, nu lăsaţi nimic pe masă, nici măcar când sunteţi acolo. Nu telefonul, portofelul, nici măcar nota de plată, ci daţi-o direct în mâna unui chelner.

    8 comentarii

  1. Imi aduc aminte cum stateam anul trecut la una din mesele puse de-a dreptul pe alee, printre suvoiul de oameni care se chinuia sa treaca sau motociclistii care ne umpleau de fum.
    Pe langa faptul ca un ceai numai relaxant nu este in aceste conditii, trebuia sa stau mereu cu mana pe geanta si cu ochii in patru dupa telefon, geaca sau mancarea de pe masa. Treceau foarte multi tiganusi cu diverse lucruri inutile de vanzare sau care cerseau si erau cu ochii peste tot, sa vada ce pot lua.
    Nu mi-a placut deloc senzatia, motiv pentru care nu am mai revenit. Pacat de loc…

      (Citează)

  2. Ăsta este preţul plătit pentru ceaiul/cafeaua/berea la suprapreţ, sub balcoane care sunt gata să-ţi cadă-n cap. Na, obrazul subţire cu ciordeală se ţine :)

      (Citează)

  3. chiar acum vreo 2 zile vorbeam cu cineva si spuneam ca toata zona ar trebui sa fie sub supraveghere video. nu e chiar asa greo, maxim 50 de camere pentru cele 3-4 stradute ultra-populate + un post de politie care sa-i supravegheze…e clar ca fara o marire a fortelor de ordine, cazurile de furturi o sa se inmulteasca pe masura ce avansam spre zile mai calduroase…

      (Citează)

  4. Post de politie exista pe strada Sepcari intersectie cu str. Franceza si mai este unul pe Selari.
    In cazul in care este furata nota de plata de pe masa pusa la dispozitie de un restaurant nu vad de ce eu trebuie sa mai platesc inca o data in caz ca este furata, este de datoria restaurantului sa-mi ofere securitate nu ?

      (Citează)

    • Restaurantul nu are nici o datorie de acest gen, ba in multe chiar scrie la intrare ca nu-si asuma raspunderea pentru lucrurile furate si pierdute. SI in galeriile comerciale e la fel si in multe alte locuri. Inclusiv acolo unde exista dulapioare incuiate, de exemplu pe la salile de sport, tot nu-si asuma raspunderea daca cineva ti-l sparge.

      Referitor la nota, nu cred ca e pe undeva oficial ca nota se plateste lasand-o pe masa. Asta o face lumea din graba. Metoda normala este sa i-o dai ospatarului in mana, ca sa o numere si sa se asigure ca ai dat toti banii si ca ti-a dat restul. Eu consider nota platita atunci cand ajunge la ospatar, asa ca daca cineva o fura de pe masa, mi se pare problema ta, nu a restaurantului.

        (Citează)

  5. Mai avem pana ne vom civiliza si se va putea plati ca prin unele locuri…

      (Citează)

  6. Mie mi se pare mai de rahat sa lasi banii pe masa decat sa ii dai in mana ospatarului. Cat iti ia sa il astepti sa vina sa ii dai banii personal, sa il vezi ca e ok totul. Prin absurd ai putea sa-i dai bani mai putini.

      (Citează)

  7. apropos de ce zice Matr3o, in Cehia fiecare ospatar are un portofel imens incare tine banii si cand aduce nota si incaseaza. Daca masa a costat 330 de coroane, in general il anunti ca ii lasi 350, diferenta fiind bacsisul

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus