un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vodafone Smart Tab 10

14 Mar 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Când am văzut anunţul că Vodafone începe să vândă o tabletă de 10 inci sub nume propriu, la un preţ foarte mic (159 euro cu conectare, 369 euro la liber), mă aşteptam să văd o ieftinaciune de calitate medie, o “chinezărie”.

Apoi am primit una la test şi toate gândurile preconcepute de mai sus mi s-au risipit încă de când am văzut pachetul. Smart Tab 10 este mult, mult mai tare decât mă aşteptam, iar Vodafone a făcut o alegere foarte bună cu acest produs din punct de vedere al raportului preţ/calitate.

Specificaţii: ecran tactil 10 inci 1280×800 px, Android 3.2, procesor dual-core 1,2 GHz, 1 GB RAM, stocare internă 16 GB, slot de card microSD, modem 3G incorporat (că doar o vinde Vodafone), Swype, HDMI, DLNA, cameră de 5 Mpx pe spate şi 2 Mpx pe faţă.

Producătorul real este ZTE, care sunt nişte chinezi ce fac echipamente de comunicaţii (probabil jumătate din rețeaua din România e ţinută de echipamentele lor), dar şi telefoane şi modemuri şi tablete pe care le vând sub brandul operatorilor, concurenți cu Huawei. Tocmai le admiram zilele trecute sigla pe unul din turnurile din Piața Presei Libere.

Vă arăt mai jos câteva fotografii făcute rapid la un unboxing, urmând să revin cu un review mare, că am început să car tableta la mine şi să o butonez zilnic.

Cutia este mare, inscripţionată cu sigla Vodafone şi alte culori plăcute. Înăuntru am găsit tableta, o husă pentru ea, căşti, cablu şi încărcător. Certificatul de garanţie menţionează producătorul ZTE.

Smart Tab 10 arată foarte bine, are un spate dintr-un material ce pare moale la atingere, texturat, iar marginea este argintie. Butoanele sunt foarte bine realizate, fiind integrate la suprafaţa acelei muchii argintii, dar uşor de apăsat. Ecranul are culori vii, tastatura tactilă este foarte uşor de folosit, iar sistemul de operare se mişcă foarte rapid.

Sunt cu atât mai încântat de ea cu cât mă gândesc la preţ: acel 369 euro fără conectare sau 159 euro cu abonament Vodafone. O altă tableta cu 3G, de la producătorii “brand”, costă mult mai mult. La preţ ar trebui să o compar cu cele ieftine, dar la clasă aş pune că e concurentă cu Toshiba sau Lenovo.

Smart Tab-ul ar putea deveni lejer un hit pentru cei ce vor o tabletă mai ieftină sau pentru companiile ce vor să doteze anumiti angajați cu un astfel de dispozitiv portabil. Da, știu că toți ne dorim în secret un iPad 3, dar daca nu ai decât 1600 de lei, tableta aceasta e foarte bună.

Singurele mici dezavantaje pe care le-am găsit la o primă vedere sunt conectorul, care este unul propriu, după modelul iPad sau Transformer, nu un micro-USB clasic, şi faptul că este un pic mai grosuţă decât cele două tablete numite mai sus. Miniaturizarea se plăteşte în plus, am zis mereu asta. Ca un exemplu bun, uitați-vă la această imagine a adaptorului de priză, care a venit îmbrăcat complet în țiplă, ceea ce nu vezi decât la puține produse.

Husa inclusă este un pic dubioasă, în sensul că este dintr-un material foarte elastic şi prima oară când am văzut-o am crezut că e de la o tabletă mai mică. În realitate Smart Tab 10 intră fără probleme în ea, fiind atât de elastică, dar tot ai senzaţia că tragi un prezervativ peste tabletă.

Dar despre toate acestea într-un episod viitor. Smart Tab 10 pe Vodafone.ro pentru alte detalii.

    9 comentarii

  1. ZTE a mai incercat marea cu degetul cu produse consumer, dar nu foarte hotarati, cel putin nu in SUA si Europa. Dar avand in vedere ce s-a vazut la WMC, cred ca unul din cele mai importante chestii de pe piata smartphone/tablete anul asta o sa fie ofensiva chineza, si aici ma gandesc in special la ZTE si Huawei, poate si Meizu.

      (Citează)

  2. Parca UE a propus ca toate incarcatoarele de telefon sa fie standardizate. Ceea ce se cam intimpla de ceva vreme.
    Poate tableta asta nu intra la aceeasi categorie.
    Poti sa pui si o poza cu mufa ? Ca din ce vad eu pe acolo s-ar putea sa fie una standard, doar ca nu prea folosita la noi.

      (Citează)

  3. daca nu ai bani de ipad3 dar ai totusi 1600 lei pt tableta asta cu rezolutie mai mica decat rama mea foto, nu mai bine iei un ipad2 ?

      (Citează)

  4. Daca nu-ti trebuie modem 3g, hdmi iar cei 16gb de stocare iti ajung, atunci da, iti iei ipad. Altfel, tu compari cai cu magari.

      (Citează)

  5. Pai chiar ca sunt cai si magari, dar cand au preturi asemanatoare ar trebui sa fim mai atenti. Wi-fi hotspor face orice smartphone mai destept asa ca nu e chiar obligatoriu 3g-ul tabletei. Iar de spatiu mare sa spunem ca ai nevoie cand vrei niste filme. Dar cum are o rezolutie atat de mica, doar nu o sa tragi mkv-uri pe el sa il umpli cu 2 filme, te limitezi la avi-uri de 700mega. Iar in acest caz, 16Gb sunt suficienti. Si din ipad scoti pe tv cu hdmi cu un adaptor (si original si multe copii), deci nu e chiar un motiv de a inclina balanta.

      (Citează)

  6. Cred ca rezolutia e 1280×800, nu 800×480 cum ai scris in articol.

    Eu astept review-ul final, poate fi o optiune destul de interesanta in conditiile in care nu prea imi vine sa dau o caruta de bani pe o tableta.

      (Citează)

  7. Asa cum zice si seba18, rezolutia e de 1280×800. La un moment dat eram tentat de surioara mai mica a tabletei, de 7 inchi si cu aceeasi rezolutie excelenta. Mai tinem cont si ca e dual core si vine cu honeycomb. Problema ar fi cu updateurile, nu stiu cat de bine o sa fie la acest capitol in viitor cu chinezii.

      (Citează)

    • Deci pe scurt, daca n-am bani de 3G si HDMI imi iau iPad?

      @Claudiu: corect, din motive suspecte am vazut WVGA in loc de WXGA pe cutie…

        (Citează)

  8. Unii oameni pur si simplu nu au capacitatea de a intelege faptul ca daca in capul lor compara doua obiecte prin prisma faptului ca au pret similar sau identic, nu inseamna ca ele sunt din aceeasi clasa sau satisfac aceleasi nevoi. Aceasta tableta bate un ipad care costa tot atat (ba chiar cu macar 200lei in plus). In alta ordine de idei, inteleg ca pentru unii oameni varianta mica de ipad este suficienta, si atunci da, nu au de ce sa nu si-l cumpere. Insa discutia nu despre asta era. Cat despre argumentul ca daca vreau x in plus imi cumpar adaptor, mi se pare nerealist. 1800lei + 2-300lei pe adaptor sunt 2000-2100lei. Ceea ce nu e nici pe aproape de 1600. Si in continuare iti lipsesc anumite facilitati.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus