un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La targul de mancaruri sanatoase si chestii paranormale

5 Mar 2012  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Ieri m-am nimerit total întâmplător pe lângă Sala Palatului, unde aveau loc în paralel două târguri, unul intitulat Slim Expo, despre mâncare bio/sănătoasă/naturală, şi altul numit Body Mind Spirit Festival, care era ceva mai… ciudat.

Cât de ciudat? Paranormal. Pe bune, am văzut atâtea curiozităţi şi produse bizare încât doar o spirală MISA lipsea de acolo. Am intrat şi eu, că na… era moka intrarea şi ce-i moka nu se refuză. Mă gândeam că voi zice celebra replică “dacă nu-i cu animal mort şi prăjit, nu mănânc” unora de vând orez sau cine ştie ce chestii bio, dar mi-au zis alţii replici mai tari înăuntru, de m-au lăsat fără cuvinte.

Eu pur şi simplu am dat o tură pe fiecare coridor al spaţiului expoziţional şi am făcut fotografii la tot ce-mi ieşea în cale, cu gândul că văd eu acasă ce şi cum. După o astfel de fotografie mă abordează un domn şi mă întreabă “puteţi verifica dacă am apărut şi eu pe film, vă rog?”. N-apuc să spun că e un aparat digital, n-are film în el (pentru că intuiam deja unde bate respectivul), că-mi spune “dacă apar în fotografie, vă rog să o ştergeţi şi să o mai faceţi o dată!”.

Deci ştia că e digital aparatul, dar tot ca pe unul cu film îl consideră. Sunt amabil. Îi arăt ultima fotografie, nu apărea în ea. Pleacă liniştit respectivul domn. Mă ţin eu după el, ca să-l întreb de ce vroia să şterg o eventuală fotografie cu el. Îmi spune că nu-i place să fie fotografiat, pentru că, citez din memorie, “se creează diverse legături între aure şi se întâmplă lucruri rele”.

N-am insistat. E treaba fiecăruia în ce crede şi am mai auzit-o pe asta cu energia corpului, capturată de film şi răpită pentru totdeauna persoanei respective. N-am mai insistat, dar în mintea mea mi-am zis “aha, e genul acela de târg. Genul din care poate ieși un post bun pe blog”.

Cărţi despre şamanism. Cercetări biosinergetice, conduse de un bărbat numit “Ancu”, adică varianta masculină de la Anca, și metode prin care anulează efectele nocive ale telefoanelor mobile, cuptoarelor cu microunde, computerelor, antenelor şi care energizează şi apa de băut. Ca inginer electronist, simţeam cum îmi urlă o voce în minte, ştiind că mulţi sunt prostiţi de astfel de afirmaţii.

Cum să trăieşti “alături de Dumnezeu”. Bufetul târgului, care vindea chipsuri şi Cola la un târg despre produse naturişti şi body & spirit. “Perfect timing”, un dispozitiv pentru planificare familială prin controlarea fertilităţii. Testarea fertilităţii se făcea prin salivă; măcar nu trebuie să te masturbezi în el, că aşa am crezut la început.

“Diamantul sănătăţii”; n-am vrut să aflu şi alte detalii, denumirea mi-a fost suficientă. Învăţătura Dzogchen. Materializarea formelor-gând prin aparatul Atlantis. Hofigal, la preţ de fabrică, desigur.

Extract purificator de răşină mumie cu propolis. Aşa scria, mumie cu propolis! Şi era poza unui bătrân, de mi-a lăsat impresia că muşti din oase de moşneag, date prin propolis.

Electrosmog. Bănuiesc că este la fel ca smogul ăsta industrial de poluează aerul, dar electrosmog-ul poluează spectrul electromagnetic şi am marea bănuială că tot de la telefoanele mobile ni se trage.

Terapia Elf-Spiriduș! Nu ştiu ce-i aia, n-am vrut să aflu, dar aşa se numea şi erau două afişe mari, unul cu Terapia Elf şi altul cu terapia Spiriduş. Probabil că transforma personajul din stânga-jos în cel din dreapta-jos.

Standul meu favorit a apărut, în mod apoteotic, la finalul traseului meu printre expozanți. Aparţine firmei “Venus – Asociaţia pentru elevarea femeii” şi bannerele includeau subtitluri precum “pentru zeiţa din tine”. Dacă eşti femeie, ei îţi vând cursuri, nu produse. Produsul lor eşti chiar tu, dar în varianta de zeiţă. Așa mi s-a zis de la stand, nu inventez eu.

Cum elevează ei femeia? Prin trecerea de la sex la arta amorului sacru integrator. Din denumire, parcă prefer “sexul”, că asta cu amorul sacru integrator sună a lumânări, muzică ciudată, sex făcut încet şi plictisitor, apoi după “integrare” ea fuge cu sperma mea şi îmi creşte copiii într-un cadru extra-religios în munți.

Pe de altă parte, un alt punct al bannerului vorbea despre secretele orgasmului feminim multiplu, dar cui îi pasă? Femeile ar trebui să se eleveze învăţând taina orgasmului bărbătesc multiplu. E ca în bancul acela “cum face o femeie când are orgasm? Nu ştiu, cui îi pasă de-al ei?”

Cea mai bună metodă de a eleva femeia se găsea descrisă în alt punct al bannerului informaţional. Pe scurt, te poţi simţi elevată, practic o altă femeie, puternică, matură, atot-stăpânitoare, dacă faci cursurile lor de “bellydancing, dans senzual, dans sacru, dans euforic“. Vă rog, elevaţi-vă! Mergeţi la aceste cursuri, în special de bellydancing şi dans senzual! Ați văzut vreodată cum se holbează bărbații la dansatoarele erotice? Cum le curg balele după ele? Cum încearcă să le ia în camera din spate pentru 100 de euro? Puteți fi și voi la fel de elevate!

Serios acum: din loc in loc erau și standuri cu mâncare sănatoasă. Din păcate, eu consider că asocierea cu restul standurilor din târgul respectiv mai mult le-a dăunat, pentru că am trecut mai departe râzănd. Înţeleg că cei ce cumpără mâncare naturală sunt de obicei tot acei oameni care cred şi în forme-gând, copii indigo, inelul Luxor sau terapia elf-spiriduș, dar magazinele de produse bio ar trebui să ţintească ceva mai mult. Ar trebui să ţintească şi publicul larg, acela care vrea să se simtă mai bine, să trăiască mai bine şi poate doreşte să facă asta mâncând mai sănătos, poate chiar renunţând la carne. Oamenii normali, care vor să-şi schimbe dieta şi atât.

    15 comentarii

  1. din pacate produsele “bio/naturale” au aparut ca o gaselnita de marketing pentru a stoarce mai multi bani pe acelasi produs, nu foarte diferit de cel produs in masa.
    ideea e buna dar ar trebui incurajati producatorii autohtoni si nu neaparat pentru productie mare ci de calitate.
    insa cand auzi la vecinul de langa ” pune maica un pumn mare de fosfati la fiecare tulpina de rosie ca uita-te la ale mele ce mari si frumoase sunt ..” no comment :)

    sper sa nu ajungem ca americanii, despre care vazusem un documentar de curand ca au la macdonalds meniu de 1$… oare cat de natural o fi ?

      (Citează)

    • AdrianX: cei cu fosfati la tulpina trebuie eliminati, dar altfel nu am o problema cu alimente scumpe, dar naturale. Vor exista mereu pentru cei cu bani.

      @George: eh, daca-i acronim de la aia, e ok, nu? :P

      @AndreiExe: nu rade, am gene bune, garantez ingineri priceputi.

        (Citează)

  2. Uite dom’le .. si tu faci misto de ei:

    http://www.spiridis.com

    iar zic ei ca ELF e un acronim de la Extremely Low Frequecy. Oricum, e avizat si exista si versiunea 4×4!!! (LOL x4)

      (Citează)

  3. Scuze.. nu stiu cum sa editez.

    http://www.spiridus.com

      (Citează)

  4. Respect pt replica asta :
    “apoi după “integrare” ea fuge cu sperma mea şi îmi creşte copiii într-un cadru extra-religios în munți ”

    =))

      (Citează)

  5. Flying Spaghetti Monster

    05/03/2012 la 11:59 AM

    Ce imi plac indivizii care chiar cred ca au dreptate cand isi dau cu parerea, cu toate ca nu au nici cunostiinte elementare de chimie.

    M-am saturat de toata prostia asta cu “natural iz da best”. Am explicat in n comentarii, nu exista molecule artificale si molecule naturale, iar fosfatii aia nu sunt folosita cu scopul de a te omora pe tine. Am vazut ca mai insistati pe alta tema, si anume, “ii intereseaza doar banii, de aceea folosesc “chimicale”. Acum, ce produse sunt mai scumpe ? Cele cu “chimicale ” sau cele bio/naturale/etc ? Intelegeti, Pamantul are o populatie mult prea mare iar agricultura “fara chimicale” nu poate sa acopere cerintele populatiei.

      (Citează)

    • @Flying: nu merge asta cu moleculele. Ai zis-o si la iaurturi, dar nu tine. Si otravurile sunt facute tot din molecule naturale, ca orice altceva de fapt. Substantele chimice, din pacate, nu tin cont de moleculele din ele, ci de felul in care aceste molecule se leaga intre ele. Si grafitul si diamantul sunt tot carbon, pana la urma, dar ce diferenta uriasa.

      Evident ca planeta e prea mica pentru noi toti si in curand vom ajunge la hrana procesata, artificiala si crescuta in laborator, dar asta e alta discutie.

      @Carmen: pai uita-te la articolul meu despre Inelul Luxor si citeste comentariile, sa te minunezi:
      https://www.nwradu.ro/2010/07/inelul-luxor/

      @Ana: alea sunt standard la bufetul Salii Palatului. Erau si alimente ok, dar putine. Daca vrei chestii ok, vezi site-urile gen http://www.veggie.ro sau Plafar, au oferta mai mare decat targul.

        (Citează)

  6. Stiu cateva persoane care dau periodic sute de euro pe chestii din astea. Pandantive care iti regleaza karma, pitici de pus in san, tot felul de aparate magnetice care te apara de rele, potiuni care vindeca orice boala, aparate de masaj cu pietre care iti purifica sangele si alte balarii, apa fara memorie etc. E o ditamai industria in spate.

      (Citează)

  7. Mancare sanatoasa? Adica chestiile alea Star-nu-stiu-cum din poza 5? Sau rasina de mumie?

      (Citează)

  8. exista lay’s bio??????

      (Citează)

  9. @Flying Spaghetti Monster – si mie imi plac indivizii care nu citesc ori nu inteleg ce vrea sa zica cel de mai devreme.
    Din seria “naturale e toate” si uraniul ar fi bun pentru ca se gaseste tot in natura :) ideea e ca nu trebuie exagerat nici intr-o parte nici in alta. Realitatea e ca suntem multi , procesele de productie sunt imbunatatite fata de acum 100 ani, nu are rost sa mai dam cu sapa ca sa producem o rosie cand se pot obtine 100.
    Da, avem optiuni asa ca important e ce alege fiecare…ne mai vedem la 80 ani cei care ii prind :)

      (Citează)

  10. Flying Spaghetti Monster

    06/03/2012 la 5:48 PM

    Am inteles ce ai vrut sa spui si prin prima parte a comentariului tau ( cu care sunt e accord ) dar din pacate si prin ultima parte.

    P.S. Varsta maxima la care poate ajunge un individ este influentata in mare parte de geneticul respectivului individ, nu de alimentatie.

      (Citează)

  11. Soylent Green :D

      (Citează)

  12. Flying Spaghetti Monster

    07/03/2012 la 2:08 PM

    @ nw radu : Nu ai inteles ce am vrut sa spun. Astept sa imi arati diferentele intre acid ascorbic “natural” si acid ascorbic “artificial”.

      (Citează)

    • Eu am inteles ca la asta te referi si iti dau dreptate pe chestiile acestea, dar nu o mai zi cu molecule. In rest sunt de acord ca aceeasi formula chimica nu conteaza de unde a venit, daca din fruct sau laborator.

      Problema este ca nu vorbim niciodata in termeni asa de simpli. Exista mereu aditivi, conservanti, metode de tratare, de spalare, de deshidratare si altele asemenea, din care unele au efecte nasoale. As prefera oricand ceva natural, dar nu-ti permiti mereu si nici nu va mai fi posibil in viitor, la cat de multi suntem.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus