un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce poti face cu un trepied Joby Gorillapod

25 Mar 2012  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Probabil că aţi văzut mini-trepiede precum cel din imaginea de mai jos şi ştiţi că toate acele segmente sunt articulate.

De obicei când văd că acele picioare sunt articulate mă gândesc doar că au un grad micuț de flexibilitate pentru a le putea regla înălţimea la un nivel dorit, dar cele Joby Gorillapod este ceva mai versatile.

De exemplu modelul original, care poate ţine camere point-and-shoot de până la 325 grame, poate fi prins de crengi, garduri sau pus pe orice teren accidentat pentru a obţine o fotografie dreaptă sau fără zgomot la un timp de expunere mare. Această posibilitate este cu atât mai utilă în catedrale sau alte locuri mai întunecoase şi unde un trepied normal, chiar şi unul micuţ, n-ar sta drept.


Versiunea magnetică se poate prinde de stâlpi metalici.

Ca să nu o lungim şi să trecem la chestiile interesante, există o versiune SLR care ţine maxim 3 kg şi una Focus de maxim 5 kg, pentru aparate cu obiective mari şi grele. Un Focus m-ar interesa şi pe mine, mai ales dacă poţi “înfăşura” aparatul pe orice obiect din decor.

La noi le vinde F64. Problema este că pe site-ul oficial un Focus costă 99 de dolari, pe Amazon.de costă 77 euro, dar la F64 costă 600 de lei, diferenţa fiind cam mare.

    2 comentarii

  1. sunt ceva mai versatile :)

      (Citează)

  2. Nu am incredere sa las nimic pe un Gorillapod si nu iti recomand sa te indepartezi de un aparat lasat pe asa ceva.
    daca vrei un trepied usor si care chiar functioneaza (eu am schimbat 2 din alea “Focus”, de fiecare data ori picau, se desfaceau, etc) iti recomand un Velbon Ultrek 43D.
    l-am cumparat acum 1 an, il folosesc intens de atunci, e SINGURUL trepied gasit care are sub 30cm pliat, peste 1,50 intins + o greutate de 1,1kg.
    expunerea maxima facuta cu el a fost de vreo 45 de minute, a iesit perfect.
    l-am cumparat de pe ebay, ar trebui sa fie pe la 140 eur max.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus