un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cărți cu defecte, la discount

14 Mar 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Îmi place ideea celor de la Diverta de a ieftini cărţile ce au mici defecte. În imaginea alăturată vedeţi o carte de-a lui Jamie Oliver care are un discount de 40%. Singurul defect pe care i l-am putut găsi este că poza bucătarului, pe copertă, este jupuită (probabil de o fană).

Mai erau astfel de cărţi. La multe nu-ţi dădeai seama de defect şi le roteai pe toate părţile şi te întrebai “dar ce o avea?”. Apare şi problema stricării intenţionate a cărţii de către un posibil cumpărător. Adică aş lua un album foto şmecher, dar costă 100 de lei. Dacă îi rup chiar eu o pagină şi apoi mă duc la casieră şi îi spun că are un defect, mi-l dă la discount? Cum te fereşti de asta?

    5 comentarii

  1. Eu inca ma mir cum nu a dat diverta faliment si cum mai rezista dar dabia astept . Am vazut ca si-au retras o groaza de magazine din unele malluri au bagat reducere de 70% dar doar la unele chestii majoritatea porcarii mai ales la carti unde am vazut cartea la ei redusa la 20 ron si dupa cand am fost in cora costa 14 lei fara nicio reducere . Eu m-am dus curios sa vad daca au pus vreun fel de reducere la produsele razer pt ca stiu ca le au la vanzare dar nu prea le cumpara nimeni pt ca au preturi mult mai mari decat restu magazinelor din tara .
    Surpriza nici un fel de reducere macar de 10 % reducere . La carti stau prost orice carte de la ei o gasesc mai ieftin in alta parte mai ales daca e in engleza mi le comand de pe bookdepository.co.uk free shipping si ti le aduce postasul la usa si muuuuuuuuuuult mai ieftin .

    Vazusem prima carte din Game of thrones la noi 80 ron , la ei primele 4 volume pachet 90 de ron .

    Din partea mea dabia astept sa dea faliment si sa aflu daca scoate banca la licitatie produsele lor cine stie ma fac de un razer naga la super reducere .

      (Citează)

  2. probabil ca produsele cu defecte sunt inventariate deja. defecte aparute la un produs care nu e in baza de date ca fiind defect nu se onoreaza, probabil.

      (Citează)

  3. AndreiExe, tu esti genul de om care se bucura de raul altuia. Cu ce te deranjeaza faptul ca un magazin are un pret mai mare la un produs decat alt magazin? Asta presupune concurenta, sa ai mai multi ofertanti, fiecare cu avantajele si dezavantajele lui. Din pacate, la fel ca tine sunt multi romani, care se gandesc doar cum sa fenteze pe cineva, sa obtina un pret mai mic.
    Tu compari retail-ul cu online-ul? Stii ce costuri presupune functionarea unui magazin? Chirie, utilitati, salarii, etc. Intotdeauna pretul pe online va fi mai mic, dar unul ca tine n-are de unde sa stie asta, probabil iti cumperi haine de la taraba din colt, ca e mai ieftin.
    Cand o sa ne eliberam de rautatea asta gratuita si o sa cautam sa ne conservam demnitatea, vom ajunge si noi din urma statele dezvoltate. Dar e mai usor sa arunci cu piatra, e satisfactia omului inferior, care trebuie sa distruga fiindca nu e in stare sa creeze.

      (Citează)

    • @AndreiExe: cei care se pricep sa comande o carte din strainatate (sau macar online de la noi) sunt foarte putini. Sa nu crezi ca toti cumparatorii sunt ca tine.

      @Simurgh: pe de alta parte, piata libera inseamna concurenta si de asta magazinele tradtionale vor muri incet, pe domenii precum acesta al cartilor.

        (Citează)

  4. asa fac angajatii de la ikea. :)) “strica” produsele apoi se duc dupa 2 zile si le cumpara de la standul refurbished cu reducerea de pret + cea de angajat…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus