un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Imi place Pinterest.com

24 Feb 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

32 comentarii

M-am considerat mereu un om “vizual”, adică unul care preferă să-şi dea seama despre una sau alta dintr-o privire scurtă. Mărturisirea aceasta s-ar putea să fie surprinzătoare, având în vederea lungimea kilometrică a majorităţii posturilor de pe aici (simt ca şi acesta va fi la fel), dar e adevărat. În magazine, de exemplu, scanez rapid rafturile, nu iau la rând fiecare produs, deoarece știu că prima metodă e suficientă pentru ca ochii să mi se oprească asupra a ce decide creierul că e interesant.

Arată-mi o imagine interesantă, captează-mi atenţia şi vin să citesc şi cele 1000 de cuvinte ataşate ei. Aşa funcţionează Pinterest.com, un nou site care este în plin avânt zilele acestea, având o creştere fenomenală.

Principiul e simplu: pe Pinterest găseşti şi pui (“pinning”, de unde şi numele) imagini. Nu le faci tu, ci e vorba de o imagine de la un articol care ţi-a plăcut, de la o reţetă culinară, un ceas marfă de pe Amazon, un gadget de pe eMAG şi orice astfel de posibilitate. Cei care te urmăresc văd doar acea imagine. Dacă le place, un click pe ea îi duce la site-ul original al respectivei imagini.

Fiind parte din social media, pe Pinterest urmăreşti şi eşti urmărit de alţii, ca pe Twitter sau Facebook, să zicem, doar că aici mi se pare mai puţin important cine pune o imagine, ci cât de interesant este respectivul cadru pentru tine. Eu mă uit pe “wall-ul” din Pinterest ca la o tablă mare pe care sunt zeci de poze, le scanez cu privirea şi ce mă atrage are parte de mai multă atenţie, indiferent de la cine este.


E locul în care poți face un wishlist bun, în care poți arată diverse ținute și haine care-ți plac, așa cum face Manafu în categoria The Looks, să pui imagini cu locurile pe care ai vrea să le vizitezi, asa cum face “Horia Tel”, poate o tablă cu posterele filmelor tale preferate sau cu diverse bunătăți. Și în spatele fiecăreia se află un articol.

Pinterest m-a făcut să înţeleg cât de important este să ştii să alegi o singură imagine reprezentativă pentru ceea ce vrei să spui. Ai o singură şansă să captezi atenţia cineva. În lumea blogurilor, asta se poate traduce prin acel thumbnail ataşat la începutul fiecărui articol. Eu la un review fac câteva zeci de fotografii, dar pe care o pun prima, sus de tot sub titlu? Cum o aleg pe cea care prezintă cel mai bine produsul, dintr-o privire?

Sau alt caz: merg la un restaurant şi scriu despre el. Să pun imaginile în ordinea lor cronologică, asta însemnând că prima este cu vreo banală cafea, sau să deschid cu felul cel mai interesant, “capodopera”, ca acea imagine să atragă cititorii şi să-i facă să citească tot articolul şi să vadă toate celelalte fotografii?

Pentru oamenii obişnuiţi Pinterest determină astfel de gânduri. Companiile sau magazinele ar trebui să deschidă bine ochii şi să se întrebe la modul cel mai serios dacă au în fiecare pagină câte o imagine reprezentativă pentru ceea ce vând acolo, astfel încât o singură imagine de pe Pinterest să atragă noi vizitatori.

Cine vrea invitaţii pe Pinterest să lase un comentariu aici şi încerc să vă trimit una pe emailul cu care lăsaţi comentariu. Nu ştiu câte pot da, aşa că e pe sistem FIFO totul.

    32 comentarii

  1. M-ai facut curios! Da-mi, te rog, o invitatie ca sa aprofundez situatia. :)

      (Citează)

  2. Vreau si eu, te rog :)

      (Citează)

  3. Pare interesant. Daca cumva mai ai invitatii as vrea si eu una. Multam

      (Citează)

  4. pliz

      (Citează)

  5. Valentin Draganescu

    24/02/2012 la 1:54 PM

    Vreau si eu una :)

      (Citează)

  6. Vreau si eu, ms.

      (Citează)

  7. Popescu Constantin

    24/02/2012 la 2:56 PM

    O invitatie si la mine te rog. Pare interesant website-ul. Mersi

      (Citează)

  8. Dacă mai ai o invitaţie trimite— mi şi mie, te rog! Mulţumesc.

      (Citează)

  9. Vreau si eu invitatie.
    Multumesc!

      (Citează)

  10. Asta e articolul care mi-a placut cel mai mult saptamana asta pe blog. Util si bine scris!

      (Citează)

  11. @Radu mai sunt invitatii disponibile, mi-ar placea sa incerc si eu acest nou serviciu.

      (Citează)

  12. Chiar interesat mod de a atrage atentia si de a spune ceva. :)

      (Citează)

  13. +1. :)

      (Citează)

  14. Si eu, si eu!

      (Citează)

  15. me too!

      (Citează)

  16. Poate imi scapa mie ceva, insa acest proiect mi se pare bazat pe ideea mult mai popularului tubmlr.com si nu prea reusesc sa imi dau seama ce aduce nou.

      (Citează)

  17. Edit: tumblr*

      (Citează)

    • Eu am trimis invitatii, sper ca ati si primit.

      @Inter: pe tumblr vezi doar cate o imagine, faci o gramada de scroll, iar in Romania e folosit doar pentru porn. Pe Pinterest vezi dintr-o privire mult mai multe imagini, mai ales pe rezolutii mari, ca se scaleaza bine site-ul.

        (Citează)

  18. Yep, multumesc.

      (Citează)

  19. Salve mai cumva vreo invitatie ?
    Multumesc anticipat….

      (Citează)

  20. Ce e gresit la tumbler?

      (Citează)

  21. Vreau si eu. Mersi!

      (Citează)

  22. Daca mai ai invitatii, te rog sa imi trimiti si mie una.

      (Citează)

  23. One more

      (Citează)

  24. Interesant.Pot primi o invitatie?Multumesc.

      (Citează)

  25. Imi dai si mie o invitatie te rog? M-ai facut curios!

      (Citează)

  26. va rog si mie o invitatie!
    multumesc frumos

      (Citează)

  27. Daca mai ai invitatii si chef de trimis, ma inscriu si eu pe lista. Merci.

      (Citează)

  28. Baieti, folositi facebook pentru a va loga pe pinterest si nu aveti nevoie de invitatie!

      (Citează)

  29. si eu

      (Citează)

  30. Se dau la negru pe sub mana invitatiile astea :)

      (Citează)

  31. pls invite

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus