un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Partea urâtă a secretelor

16 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Mă enervează secretele. Cel mai mult mă enervează când cineva îmi spune un secret nasol şi apoi îmi zice “ţine-o pentru tine”. Dacă era de bine ar fi fost foarte simplu, pentru că aş fi ştiut că eventual vor afla şi alţii şi se vor bucura toţi, dar când e de rău… Îmi vine mereu să zic “nuuu, nu o ţine doar pentru tine, spune-le şi altora, lasă-i să ştie din timp”.

E un sentiment ciudat să mă uit în jur, să-i văd pe oamenii ce vor fi afectaţi de ceva nasol, fie ea problemă mică sau mare, comportându-se absolut normal în viaţa lor cotidiană şi doar eu să ştiu că sunt ultimele momente “normale”.

Poate fi vorba despre orice şi n-am acum un exemplu bun în minte. Orice ar fi, oamenii reacţionează cam la fel, se supără, se stresează, îşi fac griji, devin mai “gloomy” cum ar zice americanii, mai pesimişti. Gravitatea problemei dictează doar perioada cât vor sta aşa şi intensitatea respectivelor trăiri. Nu-mi place când doar eu ştiu ce va urma, mă simt că Hari Seldon, cunoscând viitorul dar neputând spune nimănui despre asta.

    6 comentarii

  1. să înțeleg că se amână sfârșitul lumii?

      (Citează)

  2. job cuts ?

    secrets are meant to be shared :P, eventually.

      (Citează)

  3. Eu am trăit o chestie de acest gen de curînd. Am fost în pielea celui care nu ştia nimic în timp ce toţi ceilalţi aveau ştiinţă de ceea ce va urma. Cred sincer că din momentul în care ţi s-a încredinţat un adevăr eşti direct răspunzător de ceea ce faci cu el. Ai liber arbitru că doar de aia eşti fiinţă inteligentă, trebuie să hotărăşti ce faci cu acel adevăr. Poţi să-l foloseşti ori să-l transformi în minciună ţinîndul doar pentru tine. Nu te mai întreb ce fel te-ai simţi după ce se va afla că tu ştiai şi ai tăcut, doar te întreb la ce ţi-a folosit că şi ştiut acel adevăr dacă ai tăcut?

      (Citează)

    • @nashu: e ok, ba chiar trimite si poze.

      @Meneopol: asta suna a “ma insela nevasta, toti stiau, niciunul din bulangii de prieteni nu mi-a zis si mie”. Sunt lucruri si lucruri. Poate ti se spune un secret ca sa ti se ceara o parere despre ce-ar trebui facut. Poate ca esti in grupul care trebuie sa afle unele lucruri (adica pt tine nu sunt “Secrete”, ci doar informatie pe care esti indreptatit sa o stii), dar nu le afla si altii, iar asta te face sa te simti nasol.

      E cum aveau americanii si rusii probleme cu armele nucleare, ca aveau operatori al caror job si responsabilitate era sa le lanseze, dar oameni fiind si constientizand ca treaba lor este sa apese un buton care omoara milioane de oameni, clacau si nu-l apasau.

      @Ariel: nu e vorba de asta. Dar da, tocmai pentru ca pana la urma se va afla este mai nasol. Daca nu s-ar fi aflat niciodata, poti trai impacat mai departe. Stiind ca pana la urma se va afla e mai nasol, ca apoi se uita ceilalti la tine si zic “de ce nu mi-ai zis? de cat timp stiai?”. Daca e un secret de genul “plecam in Caraibe, eu stiam de o luna dar nu v-am zis ca era o surpriza” va fi totul ok. Daca e un secret nasol, probabil ca lumea ar fi putut sa se pregateasca daca stia din timp.

      E cum zice al_core. Daca unii ar sti sigur ca pe 1 aprilie e sfarsitul lumii si treaba asta se face publica pe 30 martie, nu-i injuri pentru ca-ti dau doar 2 zile sa te pregatesti? Poate ai fi preferat sa ai doua luni la dispozitie, ca sa petreci beat manga doua luni.

        (Citează)

  4. Deci zici sa nu iti mai zic secrete despre femei?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus