un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce nu se revine asupra știrilor?

27 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

O mare meteahnă, în opinia mea, este faptul că televiziunile şi ziarele nu urmăresc de-a lungul timpului evoluţia subiectelor “mari” pe care le au. Le prezintă la început, fac show, comentează zile întregi, curg râuri de cerneală pe hârtie şi de biţi pe cablul TV, iar apoi se uită complet.

Nu e că au altceva mai bun de prezentat, sunt mereu perioade moarte care, în loc să fie umplute cu o actualizare interesantă, aduc în atenţie non-știri şi scandaluri inventate. Eu vreau să aflu ce s-a întâmplat cu cele vechi. Asta e o mare problemă a mass-mediei moderne, că te montează împotriva unor elemente şi apoi nu-ţi mai spune nimic despre ele.

Zeci de vameşi arestaţi cu mare scandal şi cifre imense vehiculate în corupţie. Şi unde sunt acum? Au fost condamnări, i-a judecat cineva? Cine îi conducea?
Incendiu la maternitatea Giuleşti, bebeluşi morţi, o asistentă arestată. Ce s-a mai întâmplat? Supravieţuitorii sunt bine?
Legea anti-maidanezi. Se aprobase, primăriile nu vroiau, unde e acum?
A explodat un bloc anul trecut de la o acumulare de gaze. Şi-au făcut oamenii aceia locuinţe noi?
Schengen. Cum mai stăm?
Becali, Vîntu, Popovici au stat o tură la închisoare. În ce stadiu mai sunt acele dosare? Dacă n-ar fi Becali toată ziua cu gura mare să-şi recupereze valiza cu bani nici acolo n-am şti ce s-a mai întâmplat.

Doar exemple care-mi vin în minte la această oră târzie. În ştiri parcă ar fi un carpe diem etern.

    8 comentarii

  1. Stiu ca nu la asta era scopul articolului dar: legea cu maidanezii a fost declarata neconstitutionala si anulata; iar vineri seara cand ma intorceam de la concertul Holograf intr-o curba ne astepta o haita de 5,6 caini flamanzi.

      (Citează)

  2. Sau cum mai merge procesul lui Huidu.

      (Citează)

  3. Si eu m-am intrebat acelasi lucru, mai ales ca unele evenimente “cer” lamuriri , chiar nu inteleg de ce nu mai sunt aduse in discutie – poate ca in cazul dosarelor grele cercetarile dureaza foarte mult sau sunt tinute special sub tacere; in legatura cu vamesii am auzit ca unul dintre ei a fost repus in fuctie ( ca sa vezi…) de restul liniste , ah si cand mai explodeaza vreo cladire doar atunci reamintesc cazuri…
    Aseara am prins o dezbatere pe tema pisicilor negre si cum prim-ministrul, superstitios de altfel , vrea sa le alunge din guvern.. wtf ?!?
    Noroc cu reportajele “Romania te iubesc” ,care mi se par curate , profesioniste si fara patetisme inutile.
    Din pacate nu cred ca o sa se schimbe stilul stirilor…

      (Citează)

  4. De ce? E simplu. Pentru musamalizare. Dupa cum vezi, tot ce ai insirat sunt cazuri grave ce ar fi atras caderea multor capete importante… Ca sa nu se intample asta si nici sa nu faca gura publicul, se da focul mai incet pana se stinge.

      (Citează)

  5. ce musamalizare? or vrea una, doua hai trei televiziuni sa musamalizeze. dar nu vor toate.

    nu se mai revine pt ca nu mai fac audienta. publicul se satura sa vada prea des acelasi caz, acelasi lucru. impactul cel mare e atunci, pe loc: cand ard copiii, cand calca huidu cu masina pe cap 4 oameni, cand da becali spaga, cand cade blocu. restu e can-can (ca sa citez ziarul ala absolut mizerabil care se adreseaza redusilor).

      (Citează)

  6. O da, ai pus punctul pe i…Dar cui sa-i ceri? Si eu sunt interesat de tot felul de stiri si nu mai gasesc actualizari…este trist…

      (Citează)

  7. Era la un moment-dat o emisiune la TVR care exact asta facea, se intorcea pe subiecte care fusesera in media cu un an sau doi inainte si verifica ce s-a intamplat mai departe. Nu mai stiu cum se numea sau daca se pai difuzeaza.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus