un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Google îmbunătățește căutările prin rezultate directe

22 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Am avut două surprize plăcute cu Google în ultima vreme, dar din păcate cu Google.com, nu cel România, pe care n-a vrut să meargă şmecheria de mai jos.

Am căutat ora la care răsare soarele. Mă aşteptam să găsesc un site pe care sunt date astfel de informaţii, dar Google mi-a răspuns direct cu ora răsăritului pentru ziua următoare.

Cu altă ocazie nu mai ÅŸtiam cu cine este căsătorit Peter Andre, cel care acum mulÅ£i ani canta Mysterious Girl într-o cămaşă descheiată. Am căutat pe Google “peter andre married” cu gândul că găsesc direct din preview-urile rezultatelor ceea ce mă interesează. ÃŽn schimb Google mi-a răspuns, tot direct deasupra rezultatelor, că nevasta lui Peter Andre este cel mai probabil Katie Price ÅŸi că această concluzie a fost trasă pe baza a vreo 9 rezultate.

După ce mi-am revenit din nervii făcuÅ£i aflând că Peter Andre este (sau era) căsătorit cu o bunăciune precum Katie Price, cunoscută ÅŸi ca “Jordan cea cu sâni imenÅŸi din toate pictorialele britanice pentru bărbaÅ£i”, am remarcat ce făcuse Google. A analizat primele rezultate ale căutării ÅŸi din ele, probabil din analiză semantică, a determinat unde în acele rezultate se spune cine este căsătorit cu cine. Åžmecheră treaba.

Acestea se alătură celorlalte ÅŸmecherii precum conversiile, pe care eu le folosesc destul de des. CăutaÅ£i pe Google chestii de genul “48 feet in metres” ÅŸi vi se răspunde direct cu rezultatul.

    9 comentarii

  1. nu mai e mult pana o sa ne raspunda la intrebari de genul “ce am mancat ieri la pranz” :))

      (Citează)

  2. Vezi ca pe google.ro poti sa cauti chestii gen “bucuresti vremea” si obtii direct prognoza.

      (Citează)

  3. eu folosesc google-ul tocmai pentru răspunsurile la calcule, atunci când mă interesează să fie farmacie (exact).

    Gen conversia costului unui produs/serviciu dintr-o monedă straină sau chiar intre monede “765 CZK to EUR”, “1 eur to usd”

    Google e destept, stie si returneaza si rezultate la functii matematice gen “sin 60” sau “e^2” …

    dati un ochi aici, cine nu stie http://www.googleguide.com/advanced_operators_reference.html

      (Citează)

  4. the answer to life the universe and everything

      (Citează)

  5. Nu stiai ca e cu Jordan???????? Omule, cum sa nu stii :)))) Mda, am fost un pic socat si eu cand am aflat prima data despre ei.

    Misto ce face Google. Si imi place si faza cu ‘personal results’, e foarte interesanta pana la urma si deloc deranjanta asa cum credeam pana sa fie lansata.

      (Citează)

  6. Ceea ce nu ne convine, uitam… subconstientul e de vina. Sincer, uitasem si eu pana azi cand am citit la tine :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus