un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fujitsu anunță planurile de viitor

16 Feb 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Am fost ieri seară la o prezentare Fujitsu, care vrea să între ceva mai agresiv pe piaţa din România, dacă e să mă iau după planurile lor de viitor.

În ceea ce priveşte laptopurile curente, n-am văzut vreo tehnologie extraordinară, ci mai degrabă o aducere la zi, o intrare în normalitate. De exemplu P771 are porturi USB la care poţi încărca în continuare un telefon mobil chiar şi când laptopul este închis, dar şi alţii oferă astfel de porturi. Am auzit de un alimentator ce nu consumă curent atunci când laptopul este închis, ceea ce sună mai ciudat decât este în realitate, dar are sens dacă citiţi din nou fraza. Totuşi, e un feature minor, nu ceva ce ar putea influenţa decizia de cumpărare.

Un element mult mai bun, văzut de mine doar aici la Fujitsu, este pico-proiectorul ce poate fi ataşat unui laptop. Se înfige în USB şi proiectează pe perete ceea ce apare şi pe monitor. Puteţi vedea în imaginea de mai jos cum arată şi cum proiectează imaginea respectivă.



Cel mai interesant este road map-ul Fujitsu pentru 2012. Arată cam aşa:

  • mai 2012 – două ultrabook-uri
  • iunie 2012 – tabletă Android şi un laptop subţire
  • septembrie 2012 – tabletă detaşabilă, a la Transformer
  • Q3 2012 – monitor ultra-subțire
  • Q4 2012 – staţii de lucru all-in-one şi lansarea Windows 8

Poate surprinzător, dar sunt entuziasmat în primul rând pentru viitoarele monitoare şi desktop-uri all-in-one. Am lucrat cu câteva staţii de lucru Fujitsu, mi s-au părut bine făcute şi chiar arătoase, aşa că vreau să văd şi variantele lor moderne.

    8 comentarii

  1. Mie, din poze, imi pare ca picoproiectorul ala iese dintr-un lacas similar cu cel al CD ROM-ului. Doar mi se pare?

      (Citează)

    • Sa stii ca ai dreptate, acum m-am prins. Am presupus ca e pe USB, dar are de fapt un bay modular in care poate incapea o unitate DVD, o baterie sau acest proiector.

        (Citează)

  2. E o chestie interesanta. Mi-as lua, daca ar fi la un pret cat de cat…

      (Citează)

  3. Daca umbla si la preturi, atunci da, as deveni client.
    Am instalat citeva retele si servere de la ei acum multi ani si sincer spun ca build-quality si stabilitatea erau exemplare.
    Acu sa nu-i tepuiasca Microsoftul sa amine lansarea Windows 8 :))

      (Citează)

  4. Poti zice orice despre serverele si masinile “high end” de la Fijitsu numa ca deja cand spui – high end Fujitsu – o sa semeni zambete pe fetele adminilor de prin datacenter. Mdah… cam atata despre Fujitsu.

      (Citează)

  5. @nwradu – proiectorul e doar pentru modelele LIFEBOOK S761 si P771

    @enzo – cred ca esti rautacios in mod gratuit si nu ai idee de ceea ce inseamna Fujitsu pe sectorul high end; asa ca idee verifica un link, daca-i permis de moderator ( http://www.gandul.info/international/supercomputerul-k-si-a-pastrat-pozitia-de-lider-in-top-500-mondial-ce-stie-sa-faca-8975123 )

      (Citează)

  6. @ Dan – cu o floare nu se face primavara. As putea sa iti dau exemplu Ferrari fabricat de FIAT. Demonstreaza ca pot face lucruri de calitate dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii prieten foarte bun cu un mecanic daca iti cumperi Fiat.
    Nu mi-as fi dat cu parerea daca nu as lucra cu ele; prin compartie Dell are mult mai putine probleme.
    Eu inteleg ca e articol de reclama, ca poate e platit dar ca orice produs are parti bune si rele:
    -partea buna – e destul de eftin, nu stiu daca nu chiar printre cele mai eftine.
    -partea proasta – nu e suficient de fiabil pentru anumite standarde.

    Nu pot totusi sa nu remarc ideile excelente si produsele inovatoare, exemplu:
    http://crave.cnet.co.uk/laptops/fujitsu-ponders-lifebook-laptop-tablet-camera-phone-concept-50006717/

    Sa nu ma intelegeti gresit, Fujitsu nu a ajuns unde e degeaba, atata doar ca sunt si altii pe piata, mai buni.

      (Citează)

    • Eu am folosit diverse statii Fujitsu si servere si monitoare si n-am avut niciodata probleme. Mi se par foarte “solide”. Pe laptopuri avem pe la munca unele de 5-6 ani care inca merg fara probleme.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus