un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

A fost prezentat logo-ul Windows 8 (VEZI AICI care este)

18 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Microsoft a prezentat logo-ul oficial Windows 8 şi îmi place noua idee.

Îmi place mai mult după ce am citit articolul de prezentare a acestuia. Se explică acolo cum s-a plecat de ideea de “ferestre” şi s-a ajuns în timp aproape la un steag ce flutură în vânt, o consecinţă a dezvoltării tehnologiei şi a efectelor ce puteai fi uşor randate pe calculator.

Noul logo se întoarce la conceptul de ferestre, dar cu trimitere direct la interfaţa Metro, cea pe care acum o puteţi vedea pe Windows Phone şi în jurul căreia va fi construit şi noul Windows. De acolo vin acele dreptunghiuri ce amintesc de Metro, precum şi fontul foarte citeţ şi simplu. Citiți toată povestea logo-ului aici.

Pe 29 februarie se lansează versiunea Consumer Preview, adică un beta de Windows 8. Abia aştept să o instalez. De când s-a trecut de la Windows 3.11 la Windows 95 nu cred că a mai fost o modificare atât de importantă în întreg sistemul de operare.

Trebuia să pun un More chiar înainte de logo, ca să imit total site-urile de știri.

  13 comentarii

 1. Si eu sunt nerabdator sa bag un dual boot!

    (Citează)

 2. Eu am crezut ca leak-ul ala era un mare fals… Arata oribil. Parca ne-am intors in 1994.

    (Citează)

  • Pai modern ce-ar fi fost, cu umbre si degradeuri de culoare? Suntem obisnuiti cu asa ceva si de asta ceva diferit pare un pic bizar, dar logo-ul mi se pare foarte bun. Sunt sigur ca in prezentari vor fi mici animatii cu acele dreptunghiuri ca sa aduca aminte de Metro.

     (Citează)

 3. Arta moderna: Hai sa ne entuziasmam in fata a 4 dreptunghiuri albastre.

    (Citează)

 4. Gates, Bill Gates

  18/02/2012 la 2:31 PM

  Vai de plm cata lipsa de imaginatie. E greu sa faci lucruri simple si frumoase. E usor sa faci lucruri simple si atat. Si aici nu e o chestiune de gust. Si forma si culoarea sunt din alt secol, unul unde nu exista internet.

  Sa traiti bine !

    (Citează)

 5. imi place ca e minimalist. E binevenita o schimbare. Poate ca au sa-l mai “tuneze” un pic la culori, ca doar METRO are o paleta standard ce merge adaptata la cele 4 culori vechi

    (Citează)

 6. Abia astept sa il testez si eu pe laptop sa vad cat de bine ruleaza :) cu toate ca sunt obisnuit cu windows 7.

    (Citează)

 7. Un fel de “Jamuri’ XP” :))

    (Citează)

 8. Poate faci cumva sa ai in teste un convertible cu touchscreen in martie, ca sa testezi si partea de metro/touch de la W8.

    (Citează)

 9. 4 BSOD :)

    (Citează)

  • @daniel: sa stii ca gluma ta ridica o problema buna. Care este culoarea oficiala a interfetei Metro? Adica eu m-as feri un pic de albastru tocmai din motivul zis de tine cu BSOD. De cate ori am avut telefoane cu WP7 le-am tinut pe culoare verde “lime”, dar altii le au pe “teal” sau pe rosu. Oare nu putea fi logo-ul la fel de bine si verde?

   @ipo: am vorbit de unul, dar nu cred ca se va intampla foarte curand. Cea vazuta de mine rula un Dev Preview, trebuie intai sa apara acest beta la sfarsit de februarie, apoi sa-mi si dea cineva o tableta… Eu incerc, ca vreau sa vad cum merge cu touchscreen.

     (Citează)

 10. Stiu ca ridica tocmai aceasta problema, insa din punctul meu de vedere Albastrul este culoarea reprezentativa pentru Windows, eu cand zic windows ma gandesc la albastru. Nu puteau sa il faca verde, ar fi stricat tot, nici rosu.
  Asa ca au decis sa mearga mai departe, sa indure unele afirmatii ca ale mele si atat.

    (Citează)

 11. Sper ca glumesti aici :
  “De când s-a trecut de la Windows 3.11 la Windows 95 nu cred că a mai fost o modificare atât de importantă în întreg sistemul de operare.”

  Wingoz Vista – NT 6.0
  Wingoz 7 – NT 6.1
  Wingoz 8 – NT 6.2

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus