un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Secret Garden – Winter Poem

9 Jan 2012  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Postul trebuia să fie întâi despre un nou album Yanni, numit Truth of Touch, pe care l-am ascultat şi nu mi-a plăcut. Mie de la Yanni îmi plac câteva melodii “clasice” care prin sunetul lor curgător parcă mă iau din lumea asta reală şi mă duc într-una de vis, melodii la care pot sta cu ochii închişi şi pot dezactiva toate simţurile în afară de cel auditiv, lăsând muzica să mă cuprindă în întregime. E vorba de piese precum Nightingale, Tribute, Prelude şi altele.

Albumul Truth of Touch nu are nici măcar o singură astfel de piesa. Nu e un album rău, dar parcă nu mai este pe stilul care mi-a plăcut mie. Nu pot reproşa unui artist că n-a rămas fidel stilului de acum 10-15 ani, dar nu pot nici să recomand albumul. Sunetul este mai nou, mai modern, iar singurele melodii ce mi-au plăcut sunt Seasons, Nine şi O Luce, ultima pentru vocea mişto, dar în rest sunt parcă prea puţine instrumente.

Cam în aceeaşi perioadă am ascultat şi albumul Winter Poem al celor numiţi Secret Garden, care este mult mai bun. O muzică mult mai liniştită, mai plăcută, tocmai bună de ascultat noaptea înainte de culcare sau când vrei să-ţi bucuri urechile cu ceva lejer în timp ce munceşti. Multe combinaţii de pian cu vioară şi aproape toate melodiile de pe album sunt foarte bune.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus