un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un pic despre Sony HX9

25 Jan 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Acum câteva zile vă spuneam că am o cameră foto compactă Sony HX9 la teste. O iau zilnic la mine şi am mai făcut fotografii şi filme cu ea, dar până acum, din cauza vremii, simt că nu am capturat nici o imagine care să îi facă dreptate camerei.

Totuşi, iat-o mai jos în imagini, ca să vedeţi cum arată. În clasa point-and-shoot nu este cea mai mică, dar acest lucru este perfect scuzabil când afli că are un zoom optic de 16x, iar pentru un astfel de obiectiv e nevoie de ceva grosime. Oricum, încape fără probleme în buzunarul de la pantaloni sau în geantă.

Pot să mai spun şi că se simte calitatea premium a celui mai bun model Sony din clasa ei. Este bine făcută, bine îmbinată, plasticul pare de calitate şi pare rezistent.

E uşor de folosit, iar modul Auto se descurcă bine în majoritatea cazurilor. Ecranul LCD este de foarte bună calitate. Un pic dezamăgitor este butonul de On/Off, care e aşa mic şi retras în corpul aparatului încât uneori este dificil să-l apăs.

Fotografiile făcute cu Sony HX9 mi se par foarte bune (pentru clasa ei, că nu e vreun DSLR). S-ar putea să fie ceva de acest senzor Exmor cu care se laudă camera deoarece imaginile făcute pe înserate mi se pare că au ieşit foarte bine. E ceva zgomot în ele, dar nu e deranjant şi se înţelege foarte bine ce am fotografiat. Eu mă declar mulţumit.

Filmarea este foarte bună. Aparatul filmează Full HD cu 50 fps, inclusiv la calitate Blu-Ray. Ce să mai zic, se cunoaşte calitatea Sony şi ştiinţa lor în domeniul senzorilor.

Iată ce înseamnă zoom 16x.

Alte câteva imagini de test găsiţi pe SkyDrive la rezoluţia originală, aşa cum au ieşit din camera de 16 megapixeli. Ca orice camera high-end, are stabilizare optică, detecție de zâmbet și de ochi închiși și alte asemenea tehnologii ce-i pot face chiar și pe cei fără talent sau atenție la detalii să simtă că fac fotografii bune.

Un clip filmat aproape în noapte vedeţi mai jos.

Urmează un review, dar vreau să mai fac fotografii până atunci.

    10 comentarii

  1. O am cam de 2-3 luni si pana acum sunt multumit de ea. Ce e drept am luat-o mai mult pentru filmat. Singurul minus ar fi ca in interior calitatea video este destul de slaba. Am avut inainte Nikon P100 si filma mult mai bine in interior.

      (Citează)

  2. frumoasa camera, totusi poate vinzi si tu poza aia facuta in supermarket cu milioane de $$ :))

      (Citează)

  3. Eu aştept review-ul complet, mi se pare camera de travel ideală, nu mai cari şi camera video după tine, foto panoramică, zoom baban… laser frate :). Pt amatori “ie” taman bună. Aştept să mai scadă preţul!

      (Citează)

  4. Şi, te rog, mai ştiu că are o opţiune, background defocus, ce imită DOF-ul, poate bagi şi ceva sample-uri din astea!

      (Citează)

  5. Nu mai bine un canon S95?

      (Citează)

  6. Te rog incearca cateva poze noapte la cladiri luminate de exemplu. A noastra (Sony DSC HX1) se comporta de-a dreptul imbecil in situatii de genul asta. In schimb zoom optic de 20x = love.

      (Citează)

  7. woow 16Mp / Full Hd movie la pretul asta .. ma amuza asa :) parca ar fi un casetofon din big berceni 1000w xtremBass9000 :)

      (Citează)

  8. Ce-mi place mie la ea, dincolo de senzor si zoom-ul compact: Gps-tagging-ul incorporat si faptul ca iti poate face niste poze beton, din mana, seara combinand 6 fotografii dintr-o rafala, ca sa scoata zgomotul…Nu merge intotdeauna si pe elemente in miscare, dar la cladiri fotografiate noaptea e superb…Si panorama direct din camera iar mi se pare tare…

      (Citează)

  9. Radu, pe când review-ul despre HX9V? Vreau să-mi iau o cameră pt. foto de vacanţă şi oscilez între HX, Canon Powershot 220 (văd că tebuie să apară şi 240) şi Canon S100 (zoom doar 5X dar senzor superior şi foarte compact). Nu vreau DSRL, fotografiez destul de rar, am ceva habar de setări (am deocamdată un compact Panasonic LX3 care permite destule setări manuale), poate îmi poţi da o sugestie, te rog!

      (Citează)

  10. “Urmează un review, dar vreau să mai fac fotografii până atunci.”!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus