un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce-i așa de rău la căutarile din Google Plus?

12 Jan 2012  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Înţeleg că în curând Google va arăta mai multe rezultate din ce au postat prietenii tăi pe Google Plus. Mi se pare o idee foarte bună câtă vreme îţi permite (aşa cum face acum) să le dezactivezi dacă nu vrei asta.

Ştiu că veţi spune că dacă deja ştiaţi ceva din mesajele prietenilor, n-aţi mai fi căutat pe Google. Dar nu e chiar aşa.

Să zicem că vrei să afli mai multe detalii despre un espressor. Îi scrii codul pe Google, dai de 283 de magazine care-l vând, de 15 site-uri care doar adună linkuri către review-uri reale, de câteva review-uri subţiri rău şi poate unul-două bune. Timp total: măcar zece minute, din care multe vor fi timp și bandă irosită.

Acum să presupunem că Google îţi arată, prin rezultate aduse din Google+, că un prieten de-al tău tocmai spune că şi-a luat acel espressor. Când a spus asta? Acum 6 luni. Poate la vremea respectivă nici nu i-ai citit mesajul sau nu te interesa subiectul, aşa că nu e de mirare că ai uitat.

Dar te salvează, nu? Îl suni pe prieten, îl întrebi cum i se pare, ce-i place, ce nu, mergi la el, bei o cafea, speli maşina cu mâna ta, o roteşti pe toate părţile. Nu mai este vorba de aflat rezultatele căutării tale, ci de a le afla de la o sursă mult mai de încredere decât un site anonim de pe net.

În principiu, Google are de pierdut la introducerea acestei noutăţi şi tu ai de câştigat. În loc să intri pe 3 site-uri şi să dai click pe 7 reclame, afli totul de la un prieten. Câştigă utilizatori pe Google+, dar momentan doar atât.

Ce înseamnă asta pentru mine? Că poate ar trebui să fac ceva cu acel cont Google+ care stă de pomană. Poate ar trebui să scriu şi pe acolo, să pun şi pe acolo posturile şi review-urile mele şi tot ce scriu. În fond ar fi aiurea ca un prieten de-al meu să caute cine ştie unde pe net informaţii despre Transformer Prime, când Google ar putea să-i spună că eu am făcut primul review din România şi pot să-i răspund la orice întrebare despre asta.

cum funcționează totul în detaliu citiți la Alex Negrea.

    3 comentarii

  1. pai ar cam trebui sa incepi sa activezi si pe g+, pentru ca se zice ca linkurile de pe g+ vor avea greutate mai mare in cautari decat linkurile normale de pe bloguri.

      (Citează)

  2. Google este viitorul, cel putin cel apropiat.
    Bing incearcă el dar mai are, iar din RO e cam praf.

      (Citează)

  3. cautarile se vor face la fel…doar ca va mai exista si posibilitatea sa vezi cine ce recomanda. Google nu scoate algoritmul, nu modifica structura cautarilor de pana acum. Insa poti sa vezi si preferintele prietenilor, care este cel mai votat etc…Fara panica!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus