un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un alt erou

13 Jan 2012  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Mă bucur să văd manifestările de simpatie pentru Arafat şi faptul că este considerat un erou pentru modul în care a pornit de la zero şi a organizat SMURD-ul până la forma gigantică pe care o are astăzi. E un exemplu de succes.

Ieri am auzit despre un alt tip de erou, dar în agitatia acestor evenimente trece cumva neobservat şi neapreciat. Nu face nimeni manifestări de simpatie, deşi măcar nişte aplauze şi laude publice tot ar merita.

O poliţistă de la Direcţia Anticorupţie umbla deghizată în prostituată prin fata hotelului Radisson Blu, încercând să găsească dovezi despre coruperea altor poliţişti. A fost ridicată de aceşti poliţişti, care i-au spus că nu se poate prostitua acolo fără acordul lor şi că le datorează taxe de protecţie, a fost dusă la secţie, agresată, dezbrăcată, bătută, reţinută timp de 6 ore şi forţată să dea bani poliţiştilor. În tot acest timp i-a înregistrat şi acum există probe suficiente la dosar.

Cu cât este plătit un poliţist ca să suporte aceste abuzuri pentru meseria sa? Un articol vorbeşte de 2000 de lei, insuficient zic eu. Oare avea întăriri? Oare mai ştia cineva că în acea noapte fusese ridicată şi că era astfel tratată sau a doua zi, după ce au eliberat-o, s-a dus la şefii ei reali şi le-a spus ce s-a întâmplat şi ce înregistrări a făcut?

Ştiu, este meseria ei şi asta a semnat că va face. Dar în societatea actuală, când salariile bugetarilor sunt tăiate, când poliţiştii devin mafioţi în toată regulă, unul care îşi face bine meseria şi trece şi prin astfel de momente ar trebui felicitat şi dat exemplu întregii ţări, nu doar menţionat la rubrica “alte ştiri” pe lângă scandalurile cotidiene.

povestea și detalii în România Liberă via Ligia Adam.

    13 comentarii

  1. Total de acord. Ma mira insa ca exista oameni care se expun la astfel de riscuri pentru 2000 de RON (eu nu cred ca as fi in stare in locul ei). Femeia aia trebuia platita mult mai bine iar operatiunea de ridicare a politistilor corupti trebuia efectuata atunci, pe loc cand au cerut taxa de protectie: cu echipa pregatita “in boscheti” gata sa intervina in forta.

      (Citează)

  2. Astea sunt povestile care merita spuse, nu pitiponcareli sau muscari de cur. Oameni care chiar vor sa schimbe ceva. Cinste respectivei dne. politiste!

      (Citează)

  3. Ca sa nu mai zic ca ar merita decorata si promovata pentru treaba facuta. Sa vada si altii ca pot fi si exemple pozitive.

      (Citează)

  4. Ma mir ca n-a aparut inca nimeni cu teoria conspiratiei, cum ca stirile de genul asta distrag atentia de la lucruri mai grave si cum ca n-ar fi decat praf in ochi.
    On topic: bravo ei, multa lume n-ar face asta de dragul meseriei.

      (Citează)

  5. A vazut careva “Tropa de Elite” ?
    La antrenamente cedau majoritatea coruptilor, erau atat de dificile incat daca o faceai doar pentru bani nu merita deloc. Trebuie sa vrei sa faci ceea ce faci si sa te dedici meseriei.
    Politista merita decorata si premiata pentru activitate.
    Imi amintesc ca am vizitat un amic ofiter la birou si cand ieseam din sectie mi-a aratat o femeie (gen vecina de la 2, 40-50 ani) in curte:
    -ce zici de doamna aia?
    -pai ce sa zic? e ceva secretara p’aci?
    -nu ai zice ca e poate cel mai bun sofer din sectie la filaje…

    Despre Arafat parerile sunt impartite, unii zic despre el ca se simte educatia araba, e autoritar si nu accepta ca subalternii sa ii iasa din cuvat etc etc. A facut treaba excelenta dar sa nu uitam ca nu a adus SMURD’ul de acasa, s-a facut pe banii nostri ai contribuabililor si nu cred ca o sa desfiinteze cu una cu doo.

      (Citează)

  6. Domna polițistă merită decorată și media ar trebui să ceară căt mai multe astfel de acțiuni. Al doamnei e un caz fericit a avut spate și a avut cine s-o asculte. Știu un caz unde o domnișoară proaspăt intrată pe echipaj, la rutier oprește în trafic, undeva în provincie, un domn cu SUV care conducea cuiudat. Distinsul domn, s-a lăsat cu greu tras pe dreapta iar în momentul în care a lăsat geamul pentru a răspunde ofițerului, s-au simțit vapori puternici de alcool. S-a stabilit că era atât de intoxicat încât nu putea sta în picioare, s-au întocmit actele, suspendat carnetul, excortat acasă, fiind noaptea târziu. Oraș mai mic, dimineața deja se aflase cine a rămas fără carnet, doar domnul făcea parte din “elita” locală. La intervenția celor de la județ, în dimineața imediat următoare distinsul domn patrula din nou cu carnetul în mână, iar domnișoară nesăbuită, în câteva luni a trebuit să-și ceară transferul în alt județ …

    Arafat este exact ce îi trebuie României, un om cu coloană și cu tărie de caracter. El fiind outsider vede (mai) obiectiv ca oricare din noi situația de la noi din țară și vrea să dea înapoi ajutorul de care el beneficiat când a studiat. Din moment ce a stat în afara politicii îmi rezultă că e si serios. Păcat de Băsescu care insistă cu declarații cretine menite doar să atragă atenția de la alte lucruri. Dovada clară că politica e o domană întruchipată de doamna ofițer.

      (Citează)

  7. oare cum i-a inregistrat? daca au dezbracat-o n-au dat si peste recorder sau ce-a folosit?

      (Citează)

    • @Paul: probabil avea in poseta sau disimulat in haine, dar spune si asta ceva despre cat de atenti au fost respectivii politisti.

      @Ariel: culmea este ca nu sustin ca ar trebui decorata. La o adica, asta este meseria ei si si-a facut-o. Da, poate ar merita o prima pentru aceasta actiune, mai ales ca inteleg ca s-a finalizat cu succes si s-au facut multe arestari. Din perspectiva Politiei ea si-a facut treaba si meseria pentru care era angajata. Mass-media si publicul larg ar trebui sa o laude si sa-i multumeasca intr-o forma sau alta, dar cumva scapa din atentia publica.

        (Citează)

  8. @nwradu in mod normal ai dreptate, nu trebuie decorată că doar ar face parte din job-ul ei. Însă, având în vedere starea la care s-a ajuns, și având în vedere că-i printre primele persoane, trebuie cumva recompensată (ea, șefii, etc.)

    Sper să nu fie un mare “fâs”, și în câteva luni aceleași persoane să ajungă pe poziții similare, altundeva, poate la rutieră, etc. Ăia din atâtea vame, vameșii parcă au scăpat toți basma curată …

      (Citează)

  9. @Paul, exact la asta m-am gandit si eu cand am citit articolul:
    “(i-a smuls hainele, inclusiv lenjeria intima-nn)”
    unde tinea ea recorderul ala ?

      (Citează)

  10. hai s-o intrebam pe miss politista ce si-ar dori ea (sa faca) in viitorul apropiat. cand enuntam “trebuie sa” ce inseamna? ce ti-ai fi dorit tu sa faci in locul ei?

      (Citează)

  11. Nu citisem stirea asta pana la tine. Mi s-a facut pielea ca de gaina.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus