un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Canon :drool:

21 Dec 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Luni seară am fost la petrecerea Canon de sfârşit de an, care s-a lăsat inclusiv cu femei aproape dezbrăcate dansând pe bar şi cu mine suit tot acolo pentru un cocktail special băut cumva între picioarele lor (nu vă închipuiţi prostii, dar mă bucur că încă n-au apărut fotografii compromiţătoare pe net).

Erau expuse şi cele mai tari DSLR-uri Canon, echipate cu nişte obiective scumpe şi bune. Ca la orice petrecere la care se adună fotografii, fetele de pe bar erau ignorate în favoarea acestor aparate. M-am jucat şi eu câte un pic cu fiecare.

Canon EOS 1D este un gigant pe care nu-mi închipui cum l-ar putea căra altcineva decât un profesionist plătit să facă fotografii. Este mare şi greu, dar ce fotografii face! Canon 7D şi 5D Mark II sunt mai omeneşti, iar cel din urmă era echipat cu un obiectiv fisheye care mi-a plăcut foarte mult. Ştiu ce face un fisheye, dar nu am mai văzut unul cu ochii mei şi am rămas uimit de unghiul gigantic pe care îl poate captura.

Unghiul de cuprindere este de aproape 180 de grade, încât aproape că poţi să îl orientezi în faţa ta şi să-l prinzi în imagine şi pe cel de lângă tine. Mi se pare foarte bun pentru a surprinde tot felul de scene largi precum pieţe, clădiri înalte, grupuri mari de oameni şi chiar şi scene din natură. Şocul mare a fost acasă, când am descoperit pe f64.ro că obiectivul este “doar” 6699 lei, dar nu mă mir având în vedere ce știe să facă…

Poze de la eveniment pe gadget.ro și pe imidoresc.ro, eu am zis să nu duc un aparat Pentax la o seară Canon.

    13 comentarii

  1. daca vrei un fisheye ieftin (~260 E), ia de aici:
    http://www.digit-photo.com/Objectifs_Zooms_Doubleurs-aFA0017/SAMYANG_Fisheye_8_mm_F3_5_pour_Pentax-rSAM8F35PENTAX.html
    calitatea optica este buna, insa nu are auto-focus…. care la 8mm este oricum inutil, va sta mai tot timpul pe infinit.

      (Citează)

  2. Ca de obicei, Amazon il vinde mai ieftin decat F64 (cam 6000 lei, cu transport). Si garantia e valabila in Romania. Go Amazon!

      (Citează)

  3. in Franta e vreo 1350 eur (http://www.digit-photo.com/Objectifs_Zooms_Doubleurs-aFA0017/CANON_8_15mm_f_4_L_USM_Fisheye-rCANON4427B005.html, presupun ca in HK, SUA sau Japonia il iei si mai ieftin. in orice caz, preturile obiectivelor din Romania sunt sinistre

      (Citează)

  4. ai vazut ca nu te-am dat de gol, da?

      (Citează)

  5. Mie mi se pare compromitator ca nu vad pozele. Asa, imaginatia mea poate sa zburde. O poza nu mai lasa loc de interpretari :))

      (Citează)

  6. Nici nu stii ce ai facut… Mi-ai deschis iaraasi apetitul pentru asta: http://www.f64.ro/obiectiv-nikon-af-s-14-24mm-f-2-8g-ed-n-nano-crystal-.html

      (Citează)

  7. m-am jucat cu unul si parea f bun. utilizatorii de samyang par foarte fericiti cu obiectivele lor. punctele forte sunt calitatea optica, finisajul si pretul (f mic). pentru unii focusul manual poate fi o problema pentru unii, insa la cel de 8 sau la cel de 14mm nu conteaza, e cam greu sa gresesti focusul la focalele alea. in schimb la cel de 85mm poate fi o problema :D

      (Citează)

  8. Vezi ca F64 iti dau puncte bonus, care valoreaza bani si poti sa le scazi din pret. Rezulta ca pretul este 6364lei.
    Iar acest obiectiv este scump pt ca este din seria L de la Cannon.

      (Citează)

  9. Punctele bonus sunt piftie. La vreo 7000 de euro punctele bonus mi-au ajuns de un acumulator pentru d7000 si de inca un mizilic pe care nu-l mai tin neaparat minte acum (probabil juma dintr-un card de memorie).

      (Citează)

    • Corect. Eu n-am cheltuit 7000 de euro, dar cand am luat recent un alt incarcator de baterii m-a intrebat daca vreau sa folosesc punctele, am zis ca da, ca oricum nu stiam ce e cu ele si de ce, dar n-a fost vreo reducere semnificativa. Apreciez orice discount, dar nu punctele acelea sunt motivul pentru care cumpar de la F64 sau nu.

        (Citează)

  10. – calitatea serviciilor (baietii din magazin fac toti banii).

    – preturile (cu Gold Member e chiar mai bine :-)), mai ieftine de la B&H Photo.

    Mai alt alt motiv? :-)

      (Citează)

    • In principiu pentru ajutorul oferit de cei din magazin m-am dus si eu acolo. Nu ma pricepeam asa bine la obiective, blende, flash-uri si ce-am mai cumparat si, decat sa pierd ore intregi citind si documentandu-ma, stiam ca pot doar sa intreb acolo si mi se recomanda ceva bun. De-ar fi toate magazinele asa, n-ar mai avea lumea nevoie de review-uri :P

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus