un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sony estimeaza pierdere de 1,2 miliarde dolari

7 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

La cum lansează Sony tot felul de televizoare spectaculoase, camere video tot mai mici şi performanţe, laptopuri bune şi tot felul de alte dispozitive foarte bine făcute, ai zice că sunt pe val. Iată că recent au anunţat că pentru acest an se aşteaptă să fie în pierdere cu 1,2 miliarde de dolari, o sumă foarte mare.

Oficial, Sony dă vina pe inundaţiile din Tailanda, care blochează producţia de diverse componente, şi pe vânzările proaste de televizoare în Europa şi SUA. Au scăzut şi estimarea de vânzare a televizoarelor şi a camerelor foto, prezentând noi cifre.

Teoria mea este că Sony plăteşte de câţiva ani, ca şi acum, preţul exorbitant al investiţiei în Blu-Ray. Nu tehnologia în sine, ci sutele de milioane de dolari date studiourilor de filme de la Hollywood pentru a adopta tehnologia lor şi nu cea concurentă HD DVD. Toţi acei bani nu se pot recupera peste noapte.

De asemenea, s-a investit masiv în televizoare 3D şi camere video 3D, dar aceasta este totuşi o nişă micuţă. E greu să convingi oamenii să cumpere un nou televizor, majoritatea ţinând modelul curent până când se strică în 8-10 ani sau mai mult, darămite să le vinzi şi unele 3D şi deci mai scumpe. Sony a anunţat că estimează că va vinde în total doar 20 de milioane de televizoare, nu 22 de milioane cât credea iniţial ca va face în acest an, cifra care oricum mi se pare gigantică.

Dacă vinzi 20 de milioane de televizoare, care este doar un domeniu în care activezi, pe lângă electronice, laptopuri, camere foto şi video, auto, milioane de ecrane şi senzori pentru tot felul de aparate din aproape orice domeniu din lume, şi să fii pe pierdere cu 1,2 miliarde de dolari mi se pare incredibil. Credeam că le merge de se lăfăie în bani, dar probabil că au costuri fantastice.

via TheVerge.com

    6 comentarii

  1. Pai practic, avand in vedere inundatiile, sunt pe val. :)

      (Citează)

  2. Cu PS3-ul au ajuns pe profit, sau inca o vand in pierdere? stiu ca la un moment-dat costurile de productie erau cu 100-200$ mai mari decat pretul de vanzare parca…

      (Citează)

  3. Pierderile cred ca se mai datoreaza si cutremurului din japonia cand au fost nevoiti sa si inchida cateva fabrici.

      (Citează)

  4. Sa nu uitam ca Sony plateste foarte mult pentru conturile sparte…A fost un an bun pentru industria IT, dar Sony a avut si ceva ghinion cu dezastre naturale, securitatea informatiilor etc..

      (Citează)

  5. 1. La televizoare au ramas in urma cu tehnologia. In urma cu un an aveau calitate buna, insa la un Samsung sau LG, la jumatate de pret, bagai stick-ul in ele si vedeai orice format video.
    2. La telefoane scot un model bunicel pe an (de obicei in luna martie). Nici acum nu au un telefon cu procesor dual-core (apare la anul, in martie).
    3. PS3-urile se strica in draci. Eu sunt la al doilea YLOD. Daca nu se strica procesorul grafic, se duce unitatea Blu-Ray, iar daca scapa astea, ai ghinionul sa se arda sursa. Mai ca-ti vine sa treci pe Xbox.

    In urma cu 20 de ani, cei de la Sony si Philips erau inventatori, acum sunt doar producatori.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus