un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a lansat Uncharted 3

2 Nov 2011  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Am fost ieri seară şi la lansarea jocului Uncharted 3, a treia parte dintr-o trilogie deja emblematică pentru PlayStation 3. Este, de altfel, unul dintre motivele pentru care mi-am cumpărat consola.

Uncharted 3 e un joc de aventura 3rd person. Joci rolul lui Nathan Drake, un fel de Indiana Jones în căutarea unor comori fabuloase, numărul 3 ducându-te prin Anglia, Franţa şi oraşe secrete din deşertul african. Ca scor, IGN i-a dat 10 pe linie, la toate aspectele sale (şi dacă nu mă înşel Uncharted 2 ieşise cel mai bun joc adventure al anului, la vremea lui).

L-am jucat vreo oră la lansare şi m-am adaptat imediat la comenzi şi la sistemul de joc. Explorezi zonele cam ca în Prince of Persia, cu o bună parte de căţărat pentru a trece de obstacole şi a pătrunde în clădiri. Când te întâlneşti cu duşmani, poţi să tragi în ei cu diverse arme, de la adăpostul unor zone sigure, ca în Gears of War, sau poţi să-i doborî în luptă dreaptă.

Aproape fiecare fază este gândită de scenariul jocului. La o luptă cu mai mulţi oameni ţi se indică să apeşi un buton la momentul potrivit pentru a te feri şi contra-ataca. Poţi să sari de pe câte un balcon în capul paznicilor, poţi să-i aştepţi până ajung lângă tine şi să le faci o surpriză neutralizându-i în linişte sau cu două gloanţe în cap, dar cel mai mişto este că pare un film de acţiune, nu un joc repetitiv în care te plictiseşti să faci acelaşi lucru mereu. E exemplul perfect de joc de console, in care faci de toate si nu simți că trebuie să fii vreun profesionist în a ținti dușmanii sau în acțiune complicată.

Povestea are legătură cu piraţi faimoşi din trecut, artefacte complexe, furturi din muzee, notiţe secrete şi oraşe şi mai secrete. Mi s-a părut genul de joc care te prinde foarte uşor în poveste şi vrei doar să vezi ce se întâmplă în următoarea fază, apoi şi în următoarea, apoi descoperi că au trecut de fapt 5 ore. Eu l-am jucat ieri vreo oră în mijlocul unui bar fără să știu ce se mai întâmplă în jurul meu. Îl consider uşor de jucat şi pentru începători în ale controllerelor, jocul te ia încet, îţi spune ce să apeşi şi de ce, te ajută dacă este nevoie şi tot aşa, iar avantajul principal este ca nu devine repetitiv.

De astăzi se găseşte la vânzare în Altex, Domo, eMAG, Flanco, Media Galaxy. La eMAG ofertele sunt următoarele:
Uncharted 3: Drake’s Deception – 259 lei
Consola Sony PlayStation 3 Slim, 320GB, Black Joc Uncharted 3 – 1299 lei

În timp ce mă uitam pe preţuri, am văzut că a apărut la eMAG şi pack-ul Uncharted 1 + 2, aşa că le-am cumpărat şi pe acestea. Cred că am prins ultima bucată, produsul trecând din “stoc limitat” în “stoc la furnizor”.
Uncharted 1 + Uncharted 2 pack – 179 lei

    5 comentarii

  1. Uncharted 1 fost primul si ultimul action adventure pe care l-am incercat. Nu am putut sa ma adaptez la third person shooting pe controller si fazele de platforming ma scot din minti. Cred ca n-am nici dexteritate nici rabdare.

      (Citează)

  2. Pai, de fapt, nici nu e shooter, adica nu trebuie sa strafuiesti pe acolo. Trebuie sa te ascunzi dupa paravane cand tragi.

    Oricum, postul asta imi aduce aminte ca trebuie sa pun la dezarhivat ceva de 40 de giga adus de aluviuni inca de duminica. :D Sa fie gata cand ajung acasa, zic.

    @Radu, GOW 1 si 2 ai jucat?

      (Citează)

  3. Daca te coafeaza, am discul cu packul 1 + 2…

      (Citează)

  4. http://www.youtube.com/user/xFoRc3XV#p/u/18/E3RpX2Cy9yw
    asta daca te impotmolesti pe undeva ….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus