un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Preotii sunt saraci doar cu duhul

9 Nov 2011  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Pentru că în lumea materială trăiesc ceva mai bine de atât, precum în această imagine făcută în faţă la Marriott. Dar e ok, hai să nu plătească biserica nicio taxă la stat, ba chiar să primească bani şi de la buget şi de la credincioşii care niciodată nu întreabă ce se face cu acei bani pe care-i dau săptămânal la slujbă şi la preot. Ce să se facă? Merțane!

Că veni vorba, știe cineva de unde a pornit moda cu haine aurite si cu bijuterii bătute în ele? Adică preotul reprezintă mesajul “viața materială nu e așa importantă, cea spirituală te definește”. Și atunci ce-i cu hainele de aur? De ce chiar în interiorul bisericii sunt preoți care trăiesc în sărăcie lucie în vârf de munte și alții care se îmbracă în aur, performanță încă ne-egalată de maneliști sau de hip-hoperii americani, și conduc Mercedes? Biserica Română cum explică oficial aceste diferențe uriașe din interiorul ei?

Bonus un reportaj de ieri de la ProTV, cu casa cu două etaje a unui preot care refuzase să îngroape un om fără să câştige şi el nişte bani.

Imagine găsită pe Facebook, nu știu cui să o atribui.

    12 comentarii

  1. Şi la Marriott ce au făcut? S-au jucat la ruletă la Grand Casino?

      (Citează)

  2. mda frumos

    eu cred ca saraci cu duhul sunt aia din ultima poza de aici http://www.gandul.info/reportaj/cum-au-ajuns-moastele-sfantului-andrei-in-romania-biserica-ortodoxa-demonstratie-de-forta-fara-precedent-fotoreportaj-8897879

    si aia care o sa te injure ca esti pacatos si nu te temi de vreun fulger sau mai stiu eu ce

      (Citează)

  3. Cum e zicala: sa nu faci ce face popa, sa faci ce zice popa! Pana la urma sunt si ei oameni? Ce fel de asteptari ai?

      (Citează)

  4. Mie mi-e sila mai tare de cre(s)tinii astia care tot molfaie un “daca trebuie, trebuie, asta e, ce sa facem?” in loc sa-l scuipe in gura pe jegul asta cu barba.

      (Citează)

  5. @daniel.c

    Ce grupa de popi ai acolo! Cu aia sigur scazi adeziunea unei primarii in mai putin de 1 minut. Are si bonus pe atac, ca e insotita de relicva.

      (Citează)

  6. biserica (indiferent de religie) este unul din cele mai rele lucruri infiintate de om. popii, in marea lor majoritate, sunt cei mai nemernici oameni.

    nu zice nimeni sa nu ai credinta in ceva/cineva, dar a-ti pune acea credinta in biseria sau in preoti mi se pare nu mostra, ci calup de prostie crasa.

    dpmdv biserica in toata deplinatatea ei, cu tot ceea ce presupune ea, ar trebui sa dispara. ceea ce ar trebui sa ramana e credinta, nu cacatu asta de manea pe care-l molfaie toti zicand “eu sunt credincios”.

    vorba aia, mersu la biserica nu te face crestin, cum nici statul in garaj nu te face masina.

    si inca ceva: cine mama dracu e atat de prost incat sa creada ca un om ca toti oamenii, recte un popa, e in legatura directa cu dumnezeu? se pare ca astia sunt multi, altfel poza aia n-ar mai fi existat.

      (Citează)

  7. Biserica din Romania a recunoscut ca este mai presus de orice lege fiscala. Preotii isi fac firme si le trec pe biserica pentru a nu plati taxe si impozite.

    Nu exista preot si biserica care sa nu ceara taxe pentru orice traditie bisericeasca. De la botez si pana la nunti si inmormantari… Cu toate ca preotii primesc niste salarii de la stat, primesc case si terenuri, primesc bani pentru biserica…acestia continua sa puna super taxe pentru orice traditie… fara sa dea explicatii si fara sa plateasca impozite. Nu am nimic cu Dumnezeu, dar am ce am cu acesti falsi mesageri ai lui… Daca banul e ochiul dracului, de ce Biserica il cere?

      (Citează)

  8. Avem biserica in orice catun cu mai mult de 2 case, dar nu avem scoli si spiatele. Acum statul spala niste bani prin marea Catedrala a Neamului…cea care va eclipsa pana si Palatul Parlamentului…Va avea turla principala mai mare…

      (Citează)

  9. http://www.parmentier.de/steuer/steuer.htm?wagetax.htm

    De aia e bine să ai “church tax” separată.

      (Citează)

  10. Putem spune orice despre multi reprezentanti ai bisericii si cu multe sunt de acord, dar strict fotografia asta nu cred ca e cea mai elocventa. Absolut cu totul intamplator am venit din Egipt in avion cu cei 2 preoti din partea stanga a masinii – cel mai batran si cel din fata care era cumva asistentul lui. Dupa cum am vazut cum a fost asteptat la aeroport – cu covor rosu si cu tot alaiul bisericesc, m-am documentat si am aflat ca ar fi Patriarhul Bisericii Copte din Egipt. Chiar nu mi se pare deloc anormal ca unui cap al unei biserici crestine cu 18 milioane de credinciosi sa-i pui la dispozitie o masina de lux care sa-l duca pana la hotel. Pana la urma e vorba si de o oarecare securitate aici – sef al unei biserici crestine intr-o mare de 80 de milioane de musulmani (Egipt) ar putea fi totusi o tinta interesanta.

      (Citează)

  11. Tocmai mi-ai adus aminte de un post de pe 9gag.

    http://9gag.com/gag/807071

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus