un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Politica e ca un joc de șeptică

29 Nov 2011  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Acum două zile era pe la televizor un reportaj cu o întrebare bună: de ce a demis-o Boc pe Daniela Andreescu din postul de secretar general al Guvernului la doar o zi după ce în delegaţia din Israel stătea la dreapta lui, ca cel mai de preţ susţinător? De ce acum, când de câteva săptămâni bune au fost făcute publice nişte anchete care îi arătau corupţia?

Astăzi UDMR a primit postul de conducere al SGG-ului în schimbul susţinerii lui Vasile Blaga la şefia Senatului. Simplu, nu? Era nevoie de un atu, de un bonus, aşa că acum a fost momentul pentru a face disponibil acel post. În politică nu doar numeşti oameni în diverse posturi pentru a câştiga susţinere, ci chiar îi dai şi afară din aceleaşi motive.

    3 comentarii

  1. Ungurii aveau taiere, asa ca PDL-ul a bagat punct. :D

      (Citează)

  2. Unguri, ne-unguri in politica sunt toti la fel – femei cu moravuri usoare, ca sa mentin o nota de seriozitate blogului.

    Global consider ca nu-i vina UDMR sau a votantilor lor pt situatia actuala in care de 20 de ani in care se invart: tot timpul la putere. NU sunt sovin, insa mi se pare o prostie crunta a vota un partid fara platforma politica si doar in baza unei origini sau nationalism. Am amici unguri, si ne intelegem de minune pana la faza cu votul, care nu o mai discutam ca nu-i poti scoate din ale lor: Doar pentru exemplu: daca toti romanii ar vota un partid nationalist (sai zicem PRM) atunci pe langa faptul ca intreaga comunitate EU ar zice ca suntem redusi mintali toti, ungurii ar incepe sa aiba clipe nasoale in tara asta… cand ei, o minoritate voteaza aiurea, sunt tolerati.

    Jocul ala de șeptică de care zici, ar trebui jucat tot timpul cu majoritate, ideal a unui singur partid; nu conteaza ca-i de dreapta/centru/stanga;

      (Citează)

  3. @Ariel – pentru democratie e nevoie de cel putin 2 partide, preferabil pe criterii de ideologie nu de nationalitate.

    Eu nu prea inteleg ce vor ungureii, la ei acasa in Ungaria sunt scuipati in cap ca orice alt roman, aici fac pwela mare desi nu prea au cu ce sau de ce.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus